התלבטות בין ייעוץ ארגוני וסוציולוגיה ארגונית תואר שני
התלבטות בין ייעוץ ארגוני וסוציולוגיה ארגונית תואר שני
אסנת
1 תגובות
שלום, התקבלתי לתואר שני בסוציולוגיה ארגונית בבר אילן (MA)וכן לתואר שני במנהל עסקים (MSC)עם התמחות בייעוץ ארגוני (תכנית חדשה ויקרה) באוניברסיטת ת"א. רציתי לדעת האם אחת מהתוכניות תקנה לי יותר אופציות בשוק העבודה (אולי בגלל התוספת של מנהל עסקים)? ישנן דעות לכאן ולכאן. מצד אחד אני שומעת שהתכנית של אוניברסיטת ת"א יוקרתית ונחשבת יותר, ומצד שני אני שומעת שאין הבדל בשטח בין ייעוץ ארגוני וסוציולוגיה ארגונית. אשמח לקבל תיאור קצר ומבחין של שתי התכניות, מה ההבדל בין שני סוגי התארים וכן ההשתלבות בשוק העבודה עם סיומן. תודה.
ה
הדר גולדשמידט
סוציולוגיה ארגונית = ייעוץ ארגוני
אסנת שלום, במה את עוסקת כיום? לאן את מכוונת עם סיום הלימודים? ייעוץ? ניהול? הדרכה?
מבחינת הבדל בין התארים, זה מאוד תלוי בכיוון התעסוקתי שלך ובמה שאת עושה כיום. מנהל עסקים השתלט על כמעט כל התחומים באקדמיה, כשהתוספות של ההתמחויות מקנות לו ירידה למיקוד.
זו תופעה חיובית ושלילית למי שמתעניין בתואר: 1. המובן מאליו, ברגע שתואר נהפך לנחלת הכלל, לא משנה כמה הוא יוקרתי, הוא לא מחזיק ביוקרה לאורך זמן.. מנהל עסקים כבר מזמן התחיל במגמת התדרדרות זו. ההתיחסות היום בשוק למנהל עסקים היא על גבול תואר כללי, אל דאגה הכל תמיד בהלימה לעשייה, אך ללא ניסיון תעסוקתי התואר תופס מעט בהרבה מההשקעה והדרישה מבעבר. 2. הנגיעה המגוונת של מנהל עסקים מאפשרת לללמוד ולטעום בניהול עסק, זהו יתרון למי שחותר להתקדם באופן כללי בחברה, ארגון. ספציפית ליעוץ ארגוני, הלמידה המשלבת ניהול ויעוץ בעיני קצת סותרת, אך אני מאמינה שאם הרכיבו תוכנית לימודים כזו באוניברסיטה הם תפרו את הפינות הנכונות.
בגדול את מביאה לשורה התחתונה שני תארים מכובדים מאוד באונברסיטות מצויינות, התכנים מאוד קרובים כשאחד ממוקד לייעוץ ארגוני והשני בהתמחות זו.. על פניו אם זו "כוונת המשורר" ואת יודעת לאם את חותרת, אז חבל ללכת על תוכנית שהיא ליד ולא בדיוק ובטח לשלם עליה יותר..
אך כל תשובתי תהיה באוויר אם לא תשלבי כבר היום ובוודאי במהלך התואר התנסות תעסוקתית רלוונטית.