שלום, אני מנסה לבחור תחום לימודים ואני קצת מתקשה, אשמח לעזרה?
מצד אחד, אני מאוד חזקה בציור (ברישום בפרט) לכן תחומי העיצוב מושכים אותי מאוד. אני מתלבטת בין אדריכלות נוף לבין עיצוב אינטרנטי. אשמח לדעת מה הביקוש לכל אחד מתחומים אלו ומהו השכר. בנוסף, יש בי אהבה לשפות ואני שוקלת לעשות תואר באנגלית או בערבית. מה הן אפשרויות התעסוקה למסלולים אלו, ואת השכר הממוצע? עוד תחום שחשבתי להיכנס אליו הוא פיזיותרפיה, אשמח לדעת גם מה הביקוש והשכר למקצוע זה? תודה מראש!
נ
נועה סטרוז
לימודי פיזיותרפיה, שפות או אדריכלות
שלום ירדן,
המסלולים שציינת שונים מאוד אחד מהשני, גם מבחינת אפשרויות תעסוקה, גם מבחינת שכר ביום הלימודים וכניסה לעולם התעסוקה וגם מבחינת תכני הלימוד ומסלולי הלימוד עצמם.
מבין המסלולים שציינת, נכון להיום ועד כמה שידוע לי, פיזיותרפיה הוא המסלול המבוקש ביותר בשוק. עם זאת, אין זה אומר שאין דרישה לבוגרי תארים בשפות זרות (מתורגמנים / מורים / ועוד) או לאדריכלים שיבדו בפרויקטים שונים ומבחינת שכר מרוויחים יותר משאר המסלולים שציינת.
חשוב מאוד לציין כי השכר, בכל אחד מהמקצועות משתנה מאוד בהתאם לניסיון שלך בתחום ולמעסיק אצלו תשתלבי ולכן קשה להצביע על סכומים מסוימים.
היות ומדובר במסלולים כל כך שונים אחד מהשני אני ממליצה לך להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה ויועץ מטעמנו יחזור אלייך בהקדם כדי לסייע לך למצוא את המסלול המתאים ביותר עבורך.