שלום הדר, קראתי כמה מהתגובות שלך לכותבים. וקצת סקרנית לקרוא את תגובתיך לגביי :) למדתי לימודי תואר ראשון בעבודה סוציאלית והמשכתי שנה אחת בלימודי פסיכודרמה. העולם הטיפולי נראה לי מעט כבד, ורציתי לקחת הפסקה למשהו יותר קליל. ועבדתי בשנה האחרונה בהדרכת טיולים- ונהנתי מאוד, מהרחבת השכלתי, מהנופים מהמרחבים, מהיכולת ללמד בצורה מקורית, ולראות את תהליך העשרה והלמידה של ילדים ונוער. בעיני העבודה החינוכית מאוד מיוחדת, אך מתוך ניסיון קצר בתחום מההוראה הפורמאלית יש לי קושי בנקודת המישמעתית, אני מתחברת למרחבים ולא נהנת לריב עם כיתה. בהדרכת טיולים יש לי תמיד מורה שידאג במידה וצריך לנקודות המשמעת ואני פנויה להנות ולהיות שם עם התלמידים! (האמת שיש לי סוג של חלום להקים ביה"ס בלמידה חוויתית- לא לשם ציונים בהעשרה מיוחדת לתלמידים. טרם גיליתי איך להגשים תחלום...)
הייתי מאוד רוצה להתרחב וללמוד תואר שני. אני מרגישה שאני נעה בין העולם החינוכי עם נגיעה לעולם הטיפולי. יש לי המון תחומי עניין : היסטוריה , ביולוגיה, מדע, ארץ ישראל, פוליטיקה, ארכיולוגיה ואומנות.
יש לי זמן ונכונות ללמוד מה היית ממליצה? היתי שמחה לשמוע את התייחסותך לאפשרויותיי, גם ברמה הטכנית של השלמת שיעורים לקראת יכולת ללמוד תואר שני. (אני לא חושבת שאני יכולה ללמוד לימודי ארץ ישראל MA בלי לעשות השלמות של תואר BA ?)
שבוע מבורך! עטרת
מ
מירז
המשך פנייתה של עטרת
אשח להעשיר את השכלתי וללמוד לימודי תואר שני. אני מתעניינת בתחומים רבים : ארכיולוגיה, היסטוריה, מדע, ביולוגיה, פוליטקה וחינוך. אשמח לשמוע גם מבחינה טכנית מהם יכולותי בלימוד תואר שני בתחומים שאין לי בהם תואר ראשון.
רוב תודות ושבוע מבורך!
עטרת
ה
הדר גולדשמידט
חינוך והדרכה חוויתית
עטרת שלום, נשמע שאת מכוונת היטב. לימודי ארץ ישראל בהחלט יתנו לך את המענה להדרכה בטבע, כפי שציינת ניתן לגשת לתואר שני אך תאלצי לעשות השלמות.
אך אם את מעוניינת לשלב הדרכה חינוכית ולא משנה כרגע מהי המסגרת, אני ממליצה לך לשקול ולבחור תואר חינוכי הכולל את ידיעת הארץ לדוגמא. כך תאפשרי לחלום לקבל אחיזה לאט לאט ובמקביל להשיג את מבוקשך הן בהרחבת האופקים בכלל ובתחום ההדרכה בפרט.
ציינת שאת נהנת ללמד בדרך חוויתית, יש לא מעט דרכים יצירתיות כיום לטפל וללמד שלא כפי שהתרגלנו בעבר. אני ממליצה לך להכיר את מסגרות החינוך הבלתי פורמליות שיש, ויש המון. במרביתן משמעת היא לא הנושא שעל הפרק, כיוון שנגשים באופן אחר.