שמי אורטל בת 22.5, מתחבטת רבות תקופה ארוכה לגבי תחום הלימודים: מדעי המחשב/ הנדסת תעשייה וניהול. אולם הייתי בסדנות יעוץ, אך עדיין לא גיבשתי החלטה חד משמעית לגבי 2 המצועות הללו.: בעיקר בשל חוסר בקיאות לגבי מה עושים בכל תחום. לצערי גם, אין הרבה זמן שעומד בפניי כי.. הלימודאים האקדמאים מתחילים אוטוטו, ובקור מאוד גם מכינות..
הדבר שהכי "מושך" אותי מבחינת קריריה, זה ארגון נתונים ופיקוח על תהליכים.. וגם שימוש בחשיבה לוגית. מבחינת לימודים.. אני טיפוס ראלי נטו. הייתי סגורה על מדעי המחשב עד שנפתחתי למקצוע וגיליתי שיש חיסרון גדול שזה חוסר דינמיות ו.. אולי מקצוע סגור מבחינה חברתית. ברור לי שאין מושלם.. אבל.. באמת שחשוב לי לעשות את הבחירה הנכונה ולהיות שלמה עם מקצוע הלימודים שבו אבחר וכן בעבודה שבו אעסוק בעתיד.
לגבי הנדסת תען"נ: רציתי לדעת מה הסטטוס של הנדסת תעשייה וניהול בשוק? האם יש לזה ביקוש??
בנוסף, אני מאוד מקובעת על תואר לימודים באוניברסיטה למקצוע מדעי המחשב, אני מתקבלת באוניברסיטאות, .אך להנדסת תעשייה וניהול- לא.. רק ממכללות. מאוד חשוב לי לדעת איך השוק מתנהל לגבי תואר של מכללות , בפרט הנדסת תעשייה וניהול..
אני ממש מקווה שהגעתי לפורום הנכון.. ואשמח לתגובה מכם ולכל מי שחושב שיכול לייעץ ולתרום מהידע שלו או מנסיונו. בתודה רבה.. אורטל.
ה
הדר גולדשמידט
תעשיה וניהול מול מדעי המחשב
אורטל שלום, הנדסה תעשייה וניהול הוא תואר יחסית מבוקש, אם כי לאחרונה מתחילה הצפה קלה בבוגרי התואר, אך עדיין הביקוש וההיצע בהלימה. התפקיד של מהנדסת תעשייה וניהול ע"פ רוב יושב על תקן של ייעול ושיפור תהליכים, ההתמחויות בשוק שונות וכך המקצוע מאפשר בחירה בתוכו, אם בניהול פרויקטים, תחום הפיננסי השיווק. מרבית העשייה של מהנדסים אלה עוסקת עם אנשים, לכן העבודה בהחלט דינמית.
לגבי מדעי המחשב, גם בעולם תוכן זה יש נישות דינמיות יותר ופחות, אך עיקר העבודה מול המחשב. ניתן לבחור בנישה שעובדת מול לקוחות, אפיון, ליווי לקוח וכו.. וכך להנות משני העולמות..
לגבי מכללה או אוניברסיטה, אוניברסיטאות עדיין נתפסות טוב יותר במרבית המקצועות, בהנדסה המאזן מתחיל להשתנות מאז שקמו מכללות מקצועיות ממוקדות לעולם ההנדסה וטכנולוגיה.