האים יש הבדל בין צורת הלימוד, מספר תלמידים ויחס המרצה לתלמידים בין אומיברסיטה למיכללה?
ה
הדר גולדשמידט
אוניברסיטה לרוב בעדיפות עליונה
אביבית שלום, זה תלוי במכללה, על פי רוב מכללות קטנות מתאפיינות בכמויות קטנות יותר, אך הגדולות שבהן נוהגות ביחס ובכמות כאוניברסיטה לכל דבר.
אני למשל למדתי בבר אילן וגודל הכתה שלנו לא היה שונה ממכללות, אך קטן משמעותית מכמות התלמידים באוניברסיטת תל אביב. היחס שקיבלנו היה אישי ונעים והיו לי לא מעט חברים שלמדו במקביל אלי במכללות, כך שיכולתי להשוות בזמן אמת.
במרבית המקצועות עדיין קיים יתרון לבוגרי אוניברסיטה, אם הבחירה אינה דורשת ממך המתנה של שנה נוספת ואת יכולה להתקבל לאותם התארים רק מתלבטת על המוסד, הייתי ממליצה לך לבחור באוניברסיטה.
החדירה אל השוק התעסוקתי ללא ניסיון לפעמים קשה מאוד, בוגרי אוניברסיטה מרגישים אותה מעט פחות. (לא משמעותית, כך שזו לא סיבה להקשות על עצמך אם מכללה תהיה לך קלה יותר)
תגובה לאוניבסיטה או מיכללה...
האים את יודעת (או אפילו ע"י הערכה ) מה ההבדל בין מכללת רופין בלימודי ראיית חשבון לביון אוניברסיטת ת"א? אני מתלבטת , כי חשוב לי שהלימודים יהיו ברמה טובה, וגם המרצים יהיו ברורים ושיעבירו את הנילמד מצורה ברורה, איך אוכל לדעת זו? ועוד דבר חשוב לי גם מאוד תנאי הלימוד ( צפיפות, יחס אישי כיתה שאין בה הרבה תלמידים). ושאלה אחרונה האים באוניב.. המרצים נותנים מענה אישי , עונים לשאלות הסטודנטים כולם וכל קושי אחר במסגרת הלימוד?
ה
הדר גולדשמידט
ראיית חשבון באונ' ת"א או מכללת רופין
אביבית שלום, את שואלת שאלות חשובות ומפורטות כך שאין פה מקום להערכה. גשי לשני המוסדות, תמצאי סטודנטים שלומדים בפקולטה ותשאלי! שוחחי עם המזכירות, תתיעצי עם כולם בנוגע ללבטים שלך, סביר להניח אחרי סיור ממוקד כזה בכל אחד מהמוסדות, התשובה תהיה הרבה יותר פשוטה.
חשוב שתקחי בחשבון שאין בטחון בכל תהליך הבירור הנ"ל. כיוון שיתכן ודווקא שנה הבאה יבוא מרצה חדש שיהיה נהדר או ההפיך והנסיון מהמרצים הקודמים הפוך.. על אותו משקל ביחס אישי ומקצועיות.
בעקרון כשסטודנט שואל שאלה, המרצה נותן מענה, ככה זה עובד בכל הפקולטות. אוניברסיטת ת"א היא ללא ספק מהמוסדות הגדולים, כך שאני מניחה שביחס לרופין הכיתה תהיה גדולה יותר ומכאן גם היחס האישי. אך הסכום שתשלמי יהיה שונה לחלוטין והתעודה של אוניברסיטה מול תעודה של מכללה...