הדר שלום, אני זקוקה לעצתך. אני מאד רוצה להתחיל ללמוד ומתלבטת מה ללמוד. התחומים שמעניינים אותי הם פסיכולוגיה, פילוסופיה, מדעי ההתנהגות. תחומים נוספים שנראים לי מעניינים הם אדריכלות, משאבי אנוש. כל פעם שאני שוקלת ללמוד תחום שאני אוהב, ושאהנה מהלמידה שלו, עוצרת אותי המחשבה על ההיבט הכלכלי. אני מרגישה שאני יותר מתחברת למקצועות ההומניים אך רוצה להתפרנס היטב. מצד שני, חשבתי בימים האחרונים על לימודי כלכלה מנהל עסקים ומשאבי אנוש, קראתי על תכני הלימוד באינטרנט, אני לא מרגישה שאני מתחברת לכל נושא הכלכלה אבל אני מאמינה שאם החומר יועבר בצורה מרתקת, יש סיכוי שאני אתאהב במקצוע, מה שכן אני יודעת שמבחינה כלכלית תחום הכלכלה יהיה יותר רווחי מתחום מדעי ההתנהגות למשל. השאלה היא אם ללמוד מה שאני אוהבת ולהסתפק בשכר ממוצע או ללמוד משהו רווחי למרות שאני לא לגמרי מרגישה שזה התחום "שלי". אני גם חושבת על עוד 20-30 שנים שאחרי סיום התואר ולא הייתי רוצה להתמרמר בעבודהבתחום שלא נוגע בי. חשוב לציין כבר התחלתי ללמוד פעמיים והפסקתי את לימודיי, אחת הסיבות היו שהרגשתי שאני לא אצליח לקבל מהן משכורות טובות בתעסוקה עתידית. אשמח לקבל את עצתך/הכוונתך לשאלותיי. שיהיה לך יום נפלא, גבריאלה
ה
הדר גולדשמידט
כסף ובחירת כיוון קריירה
גבריאלה שלום, את שואלת שאלה שלצערי מעסיקה רבים ובאותה הנשימה עונה לעצמך..
אנשים שלא אוהבים את מה שהם עושים לרוב מרוויחים בהתאם, זאת אומרת: לא מקודמים, הראשונים לפטר במשברים כלכליים, ההתפשרות בעשייה בדרך כלל משפיעה על היחסים הבינאישיים בעבודה כתוצאה מחוסר סבלנות לתחום שלא באמת מעניין.. וכמובן על החיים האישיים, הגשמה תעסוקתית היא בהחלט חלק בלתי נפרד מהגשמה אישית, כך שלתת לכסף עדיפות על פני שיקולי עניין וחיבור, לדעתי, הם מתכונת בטוחה למעידה.
הכסף בעייני צריך להיות בצד בשעת בחירת התחום, הבחירה עוסקת ב"מה" אחרי שכיוונת את עצמך ורכשת את הכלים, אז תתרכזי ב"איך":איך להצליח בתחום, איך להיות יצירתית ולהתקדם, איך להרוויח כסף טוב..
תחום מנהלי משאבי אנוש, שהוא כמובן התחום שלי, כך שקל לי להעיד עליו קודם. כולל פסיכולוגיה, לא מעט פילוסופיה ובהכרח הבנה וראייה כלכלית אם לעבודה בתוך ארגון או מול חברות ומעסקים. כמו בכל תחום צמיחת הרווחיות תלויה ביכולת הלמידה והתקדמות אישית בתחום ובארגון, מצ"ב דוגמא לשכר ממוצע של אנשי משאבי אנוש בשוק:
כרפרנטית משאבי אנוש בחברות השמה תרוויחי משכורת 4000-5000, כעבור כשנה-שנתיים, תוכלי להרוויח כ- 5,500 - 7,500, כעבור 4-5 שנים בתחום המשכורות בהתאם לתפקיד ולארגון 8,000-12,000 תפקידים טובים כאחראיים בתחום משאבי אנוש מרוויחים 12,000 - 17,000 ומנהלים בכירים 16,000 - 30,000. סה"כ עקומת צמיחה לא רעה עם עשייה מעניינת ומאתגרת מאוד, ואת זה אני אומרת מניסיון אישי! שוב הזמנים והטווחים תלויים בך ובארגון בו את נמצאת אך זהו הממוצע.
ועכשיו לתכלס.. מה מושך אותך, במה היית רוצה להתעסק יום יום ב- 45 השנה הבאות מחייך? במספרים? בעבודה עם אנשים? בטיפול? בשרטוטים? נסי לחשוב קדימה ולא דרך הרווח, כשתעשי את מה שאת אוהבת לפרנסתך, הכסף יסתדר.