אני מרגישה ממש מבולבלת בנוגע ללימודי התואר השני. אני מסיימת בעוד חודשיים, תואר ראשון בכלכלה ומדעי החברה באוניברסיטת בר אילן והגשתי מועמדות לתואר שני בניהול מערכות בריאות גם כן באוניברסיטת בר אילן. כמו כן אני הנדסאית תעשייה וניהול. השאלה היא:האם עם שני התארים שקיימים בידי התואר בניהול מערכות בריאות יהיה אפקטיבי מבחינתי? או שעליי לפנות לתחום של תואר שני בניהול תעשייתי?
ה
הדר גולדשמידט
שאלות מפתח
מאיה שלום, לפני שאני מצטרפת איתך לריצה האקדמית שלך :) שתפי אותי במה הוביל אותך ללימודים אלה ולאן את חותרת היום? פרודוקטיביות בהכרח קשורה ביעדים..
בברכה,
הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוון מקצועי 052-6969745
מ
מאיה
המשך...
היי הדר,
למען האמת מה שהוביל אותי ללימודים לתואר הראשון זו העובדה שאלו לימודים
מקוצרים, לתואר משולב בכלכלה ומדעי החברה של שנתיים בלבד, בגלל תואר
ההנדסאית תעשייה וניהול שברשותי .
לגבי העתיד אני רוצה עבודה בתחום הניהולי וכן שהשכר יתבטא בהתאם .
כיום אני עובדת בביה"ח כמזכירה וחושבת אולי תואר שני בניהול מערכות בריאות
יקדם אותי יותר שזו רק בגדר השערה אף אחד לא יכול להבטיח זאת...
כמו כן אני תוהה כי אולי עדיף לי להמתין ולהיכנס לארגון מסויים או להשאר בביה"ח
עם התואר הראשון שבידי ולראות מה יהיה לאן יוביל אותי הארגון ובהתאם לכך
ללמוד לתואר שני?
כיום אני רווקה בדרך לחתונה בע"ה,ללא ילדים וחושבת אולי עדיף לסיים את התואר
השני במקום שזה ידחה כשיהיו הילדים בע"ה.
כמו שציינתי קודם מבולבלת...
אשמח לתגובתך
תודה
מאיה
ה
הדר גולדשמידט
התמקצעות לפני תארים מתקדמים
מאיה צהריים טובים, די קשה לי לכוון כשהמטרה שניצבת לפני היא ניהול וכסף.. אלה שני יעדים שמגיעים אליהם מבפנים ולא מבחוץ.
אם תמשיכי במסגרת ביה"ח תוכלי להתקדם עם תואר שני לניהול מרפאה או משרד רפואי פרטי או ציבורי, לגבי השכר.. זו לא הנישה החזקה בכסף, היא לא רעה אבל בהחלט לא מתקרבת לתגמול בשוק הפרטי עיסקי, אבל בהחלט מתאימה אם את רוצה לשלב עבודה ניהולית והורות.
בכללי אני תמיד בעד להמתין עם התואר השני ולהתחיל לצבור ניסיון תעסוקתי. התואר השני כמעט ולא פותח דלתות בפני עצמו אלא נותן גיבוי. במקרים של חוסר ניסיון תעסוקתי הוא אף גורע, כיוון שאז המעסיק/מנהל זוטר חושש על מקומו..
בקיצור מאיה, אמביציה זו תכונה נהדרת, תני לה מקום ובחרי את הכיוון, בין אם זה להתפתח במערכת הבריאות או בארגונים פרטיים. צברי ניסיון ורק אז תגבי עצמך בלימודי תואר שני, כשתגיעי לצומת הזו עם ניסיון יהיו בידייך הרבה יותר תשובות משאלות, בכל מקרה, גם אז אהיה כאן לענות לכל שאלה שתצוץ :) מקווה שעזרתי, בהצלחה וסוף שבוע נעים.