הדר שלום, אני אמא ל-2, הקטנה כמעט בת חודשיים וה"גדול" בן 1.8. מאז הולדתו של הגדול לא חזרתי לעבודה ואני אמא במשרה מלאה. לפני האימהות סיימתי תואר שני באוניברסיטת בר אילן במסלול להתפתחות הילד, וכמו כן אני בעלת תעודת גננת. עבדתי כגננת וכמשלבת ילדים מהחינוך המיוחד. עד כה לא מצאתי את יעודי מבחינה מקצועית ואני לא מעוניינת לחזור לעסוק בתחום אותו למדתי. אני נמצאת בצומת דרכים, האימהות שינתה אותי ואת סדר העדיפויות שלי, היא נמצאת במקום הראשון, אך אני רוצה למצוא גם מקצוע שיספק אותי ויעניין אותי. יש לי שני כיווני המשך אפשריים כרגע ואשמח לשמוע את דעתך: 1. לימודי דולה אחרי לידה, מבחינת התאמה, אני בטוחה שהתחום מעניין אותי ואני מתאימה לו. יש לי את הכישורים הנדרשים, אך לא רוצה ללמוד שוב משהו ממנו לא אוכל להתפרנס בכבוד ופה הדילמה. 2. לימודי יעוץ משפחתי להורים/פסיכותרפיה במכון אדלר. מבירור ראשוני ביותר הכיוון נשמע מעניין, אך אני אפילו לא בטוחה שאני עומדת בתנאי הקבלה לבית הספר, מכיוון שהתואר השני שלי לא טיפולי מובהק. בכדי להתחיל מסלול לימודים כזה אני חייבת להיות בטוחה שזהו בדיוק הכיוון המתאים לי.
סליחה על אורך הדברים אשמח לכל עצה או תובנה, תודה!
ה
הדר גולדשמידט
מהתפתחות הילד לתחום הטיפולי
לילית שלום, מזל טוב על הלידה והאמהות במשרה מלאה :) אין בעיה באורך הפנייה, נהפוכהו, הפירוט מקל על ההכוונה. אענה בהתאמה לשאלותייך ואוסיף עוד אפשרות ברשותך..
נשמע לי שבלי קשר לבחירה את מעוניינת לעסוק בטיפול, מצויין גם אם התואר השני שברשותך אינו מובהק טיפולי את בהחלט קרובה. שני התחומים טובים, זו אכן בחירה לא פשוטה. האם את מעוניינת להיות עצמאית?
כיוון שבחירה במקצוע הדולה הוא לחלוטין עצמאי, תצטרכי לקדם את עצמך ולהתערבב באוכלוסיות רלוונטיות, אני לא סגורה על הביקוש, לצערי הוא יחסית נמוך עדיין בארץ.
ייעוץ להורים קצת יותר מפותח ומוכר, פה תוכלי לשלב גם עבודה עצמאית וכן תוכלי לחבור לארגונים או מרפאות, התארים שלך ישמשו אותך בהחלט, כך שעל פניו זו בחירה ממנפת יותר..
לקחת את המקצוע לגילאי יסודי ולתחום ההדרכה. למה לא תשארי בתחום ותשני במעט את הזוית? האם שקלת את תחום ההתפתחות של פעוטות? יש לימודים פרטניים בבית חולים אסף הרופא או בקבוצה באזור השרון. ההתמחות הזו תאפשר לך להתפתח לתחום הטיפולי / ייעוצי, תוכל לתת מענה עם ההשכלה שלך במרפאות פרטיות וציבוריות, תוכלי לקבל באופן פרטי.
כל העבודות שהעלנו כאן יאפשרו לך לשלב את ההורות במקצועיות. תפתחי איתי רגע את הנקודות שהעלתי כדי שאוכל לעזור לך לבצע את הבחירה. בברכה,
הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוון מקצועי 052-6969745
ל
לילית
תודה על הפירוט והמשך שאלות
ממכון אדלר חזרו אליי, אני לא מתקבלת עם התארים שברשותי. מקצוע הדולה עדיין קוסם לי! ברור לי שיהיה עליי לקדם את עצמי ולעבוד קשה בשביל זה, עקב הביקוש הנמוך, אך אני מאמינה בתחום וביכולת שלי להיות טובה בו.
אשמח אם תוכלי לפרט יותר על הכיוון של התפתחות פעוטות. נשמע טוב, מה זה אומר?איפה בשרון ניתן ללמוד? מה המקצוע המתקבל לאחר הלימודים ומהם הלימודים בעצם?
המון תודה כיוונת אותי בתשובתךיותר מאשר כיוונו אותי לאורך כל שנות לימודיי!
ה
הדר גולדשמידט
צעד ראשון
לילית צהריים טובים, ליווי אבחון וייעוץ להורים ופעוטות בשלבים הראשונים הוא המקצוע.. בטח תוכלי לתת לזה שם משלך, באופן מפתיע יש באופן יחסי מעט מטפלים בתחום.
אני לא זוכרת איפה בדיוק באזור השרון, גם האתר שלהם משום מה לא זמין. חפשי אחר צעד ראשון. שוב כפי שאמרתי, באסף הרופא נמצאת מי שהביאה את השיטה לארץ והיא עובדת בשיטה פרטנית בשרון הבן שלה פתח לפני כמה שנים מכללה מצליחה שמעבירה את התכנים קבוצתית.