שלום רב, אני מורה שמעוניינת לעשות הסבה. חשבתי על לימודי סיעוד מכיוון שהמקצוע תמיד עניין אותי, אבל פתאום אני לא בטוחה שזה באמת מה שאני רוצה.. (זה קצת מורכב- אני לא יודעת אם ני באמת רוצה את זה, או שפשוט שכנעתי את עצמי שאני רוצה..) חשבתי גם על הכיוון של מזכירות רפואית, אבל שמעתי הרבה שאין עבודה בתחום.. מה עושים?
ה
הדר גולדשמידט
מהוראה לתחום הסיוע הרפואי
אתי שלום, בגדול אני ממליצה בחום לשלב הסבה בייעוץ ממוקד תעסוקתי, בעיקר בגלל שפע האפשרויות ומגבלות השוק למסבים.
בכללי, לימודי סיעוד מובילים לעבודה כאחות, טיפול בחולים, עבודה בבית חולים או מרפאות על כל המשתמע מכך. כדי לבחון התאמתך למעט איש מקצוע בתחום תוכלי לנסות לשוחח עם כמה אחיות, תשאלי אותן על העשייה והתגמול האישי בעיסוקן. קחי בחשבון שנדרש חוסן נפשי לא קל לצד רגישות לחולים ולצרכיהם.
מזכירות רפואית לעומת זאת עוסקת באדמיניסטרציה בלבד, למרות שהלימודים דורשים לא מעט לימודים מהתחום הרפואי. כמו בכל תחום יש גלי דרישה מקצועית, בעבר היה ביקוש רב לאנשי מקצוע אלה, כרגע השוק רווי, אין לדעת מה יהיה הביקוש לכשתסיימי את לימודי ההסבה.
בגדול לא ניתן לחזות את הדרישה בשוק לכל נישה שאליה תפני, לכן אני ממליצה לך בשלב זה להתמקד בנטייה שלך ובחקירת העיסוק, ה"איך לחדור לשוק" הוא צעד פרקטי נפרד ובהחלט אפשרי כמעט לכל תחום, בטח כשבוחרים מתוך עניין.