היילמדתי תואר ראשון כימיה תרופתית בבר אילן ואני כרגע עובדת במעבדה אנליטית בשכר של 5000.אני כרגע בחופשת לידה ומתלבטת אם לחזור או להמשיך לתחום אחר.אני נורא רוצה לצאת מהמעבדה וכמובן לשפר תנאים ולמצוא עבודה שתתאים לי כאמא.האם עליי ללמוד מנהל עסקים תואר שני במכללה למינהל (עוסק בניהול רפואי למסיימי תואר ראשון במדעי החיים) או שעליי ללכת לכיוון של תועמלנות...איך אפשר לצאת מהמעבדה ולשפר תנאים?אני ממש בדילמה אשמח ם תוכלי לעזור לי תודה
ה
הדר גולדשמידט
מכימיה תרופתית לתועמלנות
שירית שלום, נתחיל במזל טוב :) תועמלנית הוא תחום שתוכלי להרוויח בו לא רע ולשלב את האמהות די בקלות. לעומתו תחום הניהול הרפואי שואב יותר ומתגמל פחות. אין זה אומר שזה תחום שפחות מתאים לך..
לא ציינת איכויות בינאישיות בניהול, בשיווק ומכירה, תכונות חשובות לשני התחומים. בהנחה שהתחום לא זר לך והיכולות הוורבליות שלך לצד הייצוגיות טובה, את בכיוון.
אם את חותרת לצאת מהמעבדה, להשאר בתחום ולפתח את הקריירה לאט לצד ההורות, אני ממליצה לפנות לתחום התועמלנות ומשם תוכלי גם להתפתח לניהול / תמיכת מוצר.
שוב אני...:)
שלום,תודה על תגובתך, אין לי כלל ניסיון בניהול או שיווק ,מכירות אבל אני ייצוגית חברותית בעלת יחסי אנוש טובים,לא נראה לי שאני טובה ממש במכירה (כמו בחנויות בגדים למשל),אבל כל הנושא של תרופות מאוד מעניין אותי.האם עדיין כדאי לי ללכת על זה? איך להתחיל?וכמה לדרוש מבחינת משכורת ותנאים בהתחשב בכך שאין לי ניסיון אך יש לי תואר (וניסיון במעבדה שלא כל כך רלוונטי):?
ה
הדר גולדשמידט
תועמלנות
שירית שלום, שוב :) עבודת תועמלנות כוללת מכירת תרופות, לרוב התפקיד כולל תנאים טובים כמו רכב, נייד, מחשב נייד, משכורת בסיס ובונוסים על מכירות. מכירה טובה באה ממקום של שירות, כך שאין צורך להיות אשת מכירות בדם, עצם המשיכה לתחום, הידע שיש לך בנישה, שלא מבוטל, בהחלט תורם.
החזות משפיעה מאוד בתפקידים מהסוג הזה, כך שעל פניו נראה שתוכלי להתסדר עם העשייה, למרות שצטרכי ללמוד לחדור לשוק הרופאים וזה דורש זמן.
מבחינת דרישות שלך, אני אגיד את זה בפרגון מלא, תתחילי בלחדור לשוק, קבלי את ההזדמנות וההכשרה, אח"כ תתעסקי ברווחים. אל תדאגי, בהנחה שתסתדרי בעבודה, מהר מאוד תהני משכר מתגמל. שמשפר את התנאים בהם עבדת משמעותית.