שלום אני חושבת אולי להתחיל ללמוד תואר ראשון בעבודה סוציאלית. עד עתה חשבתי על הרבה תחומים אבל לא הצלחתי לבחור, והתחום הזה יכול להתאים לי מכיוון שאני אוהבת לעזור לאנשים וביחוד לחלשים. אני אשמח מאד, אם תוכלי לספר לי את רשמייך מהעבודה בתחום. אני יודעת שהוא תחום רחב, אבל מנסיונך. מה את חושבת שאני צריכה לדעת לגבי עצמי, בשביל לבחור בתחום הזה? את יכולה לספר לי קצת על הנושאים הקיימים בתוך התחום? המון תודה מראש :-) קרין
ה
הדר גולדשמידט
עבודה סוציאלית
קרינה שלום, תחום עבודה סוציאלית אכן רחב, זה מה שעושה אותו למקצוע נחשק מאוד לאחרונה. המקצוע מכיל : שיחות פרטניות - טיפוליות שיקומיות שיקום בקהילה - תעסוקה, דיור, חיבור לקהילה עבודה במרפאות לבריאות הנפש, מוסדות סיעודיים, מרכזים קהילתיים, בתי דיור מוגן ועוד..
את מצהירה שאת אוהבת לעזור לאנשים במיוחד לאוכלוסיה חלשה, זו בהחלט גישה טובה למקצוע. כדי לדעת אם תחום אחד מתאים על האחר יש המון פרמטרים קטנים וגדולים שצריכים להלקח בחשבון, במקרה הנוכחי בחרת במקצוע מאוד רחב שעונה על מגוון של עשייה שתוכלי להשתלב בה, מכאן שהמיקוד קשה.
תחושת בטן כמה שנשמעת פה לא רצינית אמורה להיות הפתרון, כי הרי אין באמת מדד ברור לכל בחירה שאנחנו עושים, בטח לא כשאין עוד על מה להתבסס ואנחנו בראשית הדרך. לכן אני ממליצה לך ללכת על תחושת בטן, עבודה סוציאלית מתאימה למי שמעוניין לסייע ופרקטי, לעומת הפסיכולוגיה שגם כן מסייעת אבל לרוב יותר לצד ופחות פולשנית, לטוב ולרע כמובן.
מקווה שהצלחתי להבהיר את התחום קצת יותר. בהצלחה, הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוון מקצועי 052-6969745