שלום וברכה, הנני מסיים בקרוב את לימודי התואר הראשון במשפטים. לאחר עבודה של מעל שנה בתחום - במשרד עו"ד, אני מקבל את הרושם שהתחום הזה איננו בשבילי (וזאת למרות ממוצע ציונים נאה מאוד והעובדה כי מאוד מרוצים ממני בעבודה). כיוון שגיליתי שתחום המשפט איננו נוצץ ומבטיח כפי שחשבתי, אני חושב להמשיך ישר במקום לעשות את ההתמחות- להמשך לימודי תואר שני (בתחום אחר). * יש לציין כי מאז ומעולם לא חיבבתי את מקצועות המתמטיקה. מובן שחשוב לי מקצוע נדרש ושיהיה לי קל להשתלב בשוק העבודה וכמובן, שכר ותנאים נוחים. אשמח לקבל המלצות ולשמוע אילו אפשרויות עומדות בפניי. צבי
ה
הדר גולדשמידט
הסבה ממשפטים
צבי שלום, יש אין סוף תחומים שתוכל להסב אליהם, כשם שיכולת לבחור מלכתחילה תחום.. היתרון בתואר ראשון כמשפטן מסייע בהחלט בהתמקצעות ובשילוב, כך שהתואר הראשון לא בהכרח ירד לטמיון.
נסה לחשוב על תחומים שמעניינים אותך. ציין סביבה ועשייה שמאתגרת אותך ואנסה לסייע לך בשילוב הנכון.
אני מודה לך
קשה לי לענות על שאלות אלו. כיוונים שאני חושב שאני עשוי למצוא עניין בהם: - הכנסתי העיקרית במהלך לימודיי הייתה בעיקר מפעילות בבורסה (והתפרנסתי לא רע ביחס לחבריי). יחד עם זאת, לא הייתי מגדיר עצמי כבעל מומחיות מיוחדת בתחום. -תחום המקרקעין היה התחום שעניין אותי הכי הרבה במהלך לימודי המשפטים. רק לא ברור לי איך אני יכול להיכנס לתחום מבחינה תעסוקתית. * מאוד חשוב לי ביטחון תעסוקתי, יציבות והכנסה נאה לביתי (לפי הסדר שנכתב). אני עדיין מתלבט אם עדיף לי לסיים את ההתמחות במשפטים, או שמא, אנצל את תק' הזמן של ההתמחות בכדי לסיים תואר שני. * * אחד השיקולים הוא - באיזו דרך, אני אמצא עצמי במצב טוב יותר בתום ההתמחות ולטווח הארוך.