אני בת 20 וחצי ,מאד אוהבת את תחום עיצוב הפנים ומעוניינת להתחיל ללמוד. יש לי בגרות חלקית וכרגע השלמת בגרויות לא עומדת על הפרק.
שאלותיי הן:
1.חשבתי על לימודי תעודה,שיכשירו אותי להיות מעצבת פנים. האם לימודי תעודת גמר בכלל מספיקים בשביל לקבל הכשרה כמעצבת פנים?
2.אני לא יודעת מה עדיף.. ביררתי על בתי ספר ומבין כל האפשרויות נראו לי 2 בתי ספר. האחד בי"ס גבוה ומוכר (שנקר) והשני פחות מוכר (מכללת קווים). העניין הוא שבשנקר אלה הם לימודי תעודה שבסופם מקבלים תעודת גמר ומכללת קווים אלה הם לימודים שבסופם מקבלים תעודה שמוכרת במשרד התמ"ת. עד כמה קריטי להיות מוכר בתמ"ת ומה יותר חשוב? (השם של ביה"ס או להיות מוכר בתמת?)
קשה מאד להחליט. מקווה שתעשי לי סדר בבלאגן ושאוכל סוף סוף ללמוד=]
המון המון תודה,איילת.
ה
הדר גולדשמידט
לימודי עיצוב פנים לתעודה
איילת שלום, נתחיל מזה שאני ממליצה לך להשלים בגרויות וללמוד לתואר, מהסיבה הפשוטה, בהתחלה הרבה יותר פשוט לטרוח וללמוד, כמה שזה ישמע לך עכשיו רחוק מהמציאות שלך, כשהחיים מתחילים להכנס לקצב, קשה יותר לעצור ולהשלים תעודות..
הכשרה כמעצבת פנים במסלולים המקצועיים, כמובן חלקית. מאפשרת בעיקר להיות לעזר במשרדי אדריכלים ומעצבים בכירים, אבל פה יכנס הכשרון שלך והיכולת שלך. אם תהיי טובה יתכן מאוד שהתעודה תספק.
לגבי דילמת המכללות, זו שאלה מצויינת כיוון שבמקרה של לימודים מקצועיים, למוסד יש חשיבות גדולה מאוד בתחילת הדרך שכמובן משפיע על ההתפתחות משמעותית בצירוף לקשרים ולחיבורים שהמוסד מביא איתו ולתעודת של התמ"ת עשוי לצוץ צורך בהמשך, שווה לבדוק בדרושים אם תעודה מטעם התמ"ת במקרה זה קריטי, עד כמה שאני יודעת לפחות כיום לא.
דיפלומה זו תעודה, יש תעודה לתואר, יש תעודת גמר ויש תעודה מטעם התמ"ת, זה שימוש באותה המילה רק שיווקית יותר..