שלום, אני לא יודע אם זה המקום המתאים לפרסם, אבל לא מצאתי פורום שמתאים במיוחד להגדרה.
בכל מקרה, הייתי רוצה, אם אפשר, הסבר קצר על האופציות שיש לי בתור עולה שחוזר לארץ. יש לי "תעודת בגרות" של סוף י"ב מהארץ שאני בה כרגע. עכשיו, יש לי כמה שאלות...
- אני צריך לעבור מכינה לפני התואר? - יש הטבות לעולים שבאים לבד (בלי הורים) ? - מהו שכר הלימוד הממוצע למכינה \ שנה ראשונה ?
תודה, יואב.
ה
הדר גולדשמידט
זכויות לסטודנטים עולים וחוזרים
יואב שלום, המקום הנכון לשאלותיך הוא מנהל הסטודנטים לעולים, אעלה פה את עיקרי הדברים ותוכל להמשיך מולם בנוגע לנקודות ייחודיות.
הזכאות נמדדת על פי מספר קרטריונים: - לעמוד בתנאי תושב חוזר / עולה שלא חרג בביקורים (יש כמה פרמטרים שמולם בודקים, כמו כמות ביקורים ומשך השהות בהם בארץ) -קבלת תעודת זכאות לעולה ודחיית שירות מצ.ה.ל. -תחילת לימודים תוך 36 חודשים מהיום בו עלית לארץ. -נושא המכינה תלוי במקצוע אליו אתה ניגש ובציונים שלך, בגדול אם הזכאות לא נפגעה מחריגות, הינך זכאי לסיוע במכינה עד גיל 23 (לפני יום הולדתך) -סיוע ללימודים לתואר ראשון ניתן למי שמתחיל ללמוד עד גיל 27 -סיוע במסלול הנדסאים למי שמתחיל ללמוד עד גיל 28
הזכאות היא עבור דמי לימוד בלבד למשך 3 שנים, כולל מכינה, במידה ותדרש לעשות. בגדול דמי לימוד של שכר אוניברסיטאי מסובסד עומדים על כ- 10,000 ש"ח
אני מאמינה שקיימות הטבות נוספות למי שעולה בגפו, אינני מכירה אותן. אני מצרפת בתחתית תשובתי לינק למידע רחב יותר שפרסמה הסוכנות היהודית לעולים.