אני מתעניין במדעי המחשב אך יודע שזה המון מתמטיקה ואני לא חזק בזה , וגם כל המדעים לא ממש קרוב לליבי אך אני מחפש משהו בתחום המחשבים.
ראיתי תואר בעמק יזרעאל שנקרא מערכות מידע ניהוליות, כמה קרוב הוא למחשבים, כמה דומה למדעי המחשב, האם מתכנים, האם לומדים שפות תכנות , האם אפשר לעבוד בחברות הייטק במגוון תפקידים כמו מתכנת וכו' כי יותר מעניין אותי מחשבים אבל מדעי המחשב והנדסת תוכנה נראה לי קצת בעייתי בשבילי
ה
הדר גולדשמידט
מחשבים
צבי שלום, אתה אומר שמעניין אותך מחשבים רק לא כתיבת קוד ומתמטיקה, מה כן מעניין אותך? חומרה? תוכנה? כשהיעד הוא סביבת עבודה נטו זה לא תופס לאורך זמן.
בגדול מערכת מידע ניהולית היא מערכת מידע שנועדה לסייע למנהלים בדרג התפעולי (דרג הביניים) לקבל החלטות ביצועיות שוטפות, וכך לשפר את פעילות הארגון. ארגונים גדולים זקוקים לפונקציה וכן חלק מחברות היי טק, לא בכולן.
מה עם סיסטם? הנדסת מערכות מידע? פה יש בעיקר אפיון ולא כתיבה, עדיין יש מתמטיקה אבל משמעותית פחות.
תודה- הדר המשך תשובה
מעניין אותי יותר תוכנה ואינטרנט מאשר מתמטיקה מעניין אותי לעבוד בסביבה של הייטק נטו , לא מפעלים או משהו כזה חברות הייטק, מתכנים, QA , אינטרנט , משהו בתחום
מה עדיף בשבילי מדעי המחשב הלחיץ אותי קצת לכן חיפשתי משהו יותר רגוע
מה ההבדל בין הנדסת מערכות מידע למערכות מידע ניהוליות ?
ה
הדר גולדשמידט
לצבי
צבי שלום, מעניין אותך תכנות אבל לא מדעי המחשב ומתמטיקה, זה בעייתי כיוון שתכנות לתואר עובר דרך מדעי המחשב או הנדסת תוכנה, שניהם מכילים מתמטיקה ברמה גבוהה. הנדסת מערכות מידע כפי שציינתי דומה אך עוסקת יותר בצד המאפיין צרכים והתאמת טכנולוגיות.
בגדול נשאר ניהול טכנולוגיות, שזה תואר בתחום המחשבים ומשאיר אותך לא בתחום הקוד או לקחת קורסים מקצועיים ב- QA, ניהול רשת, web master.
כדי לעסוק באינטרנט אתה גם יכול לעשות תואר בתקשורת או שיווק וללמוד במקביל עצמאית או בקורס את כל תחום הקידום באינטרנט.