היי, אני מגיעה מתחום הפסיכולוגיה (תואר ראשון) ורוצה לעסוק בתחום טיפולי עם אוכלוסיה בעלת צרכים מיוחדים. נכון לחיפושיי, רק בהדסה בירושלים ישנה אופציה להגיש מועמדות לבעלי תואר ראשון בממוצע X וכמובן ישנו הראיון. אני גרה בבאר שבע ולא קיימת אופציה לעבור(משפחתיות), האם זה סביר להמשיך לגור בדרום ולנסוע לירושלים מדי יום? לפי המערכת, זה ימים מלאים.
באיזה עוד תחומים ניתן לעבוד פרטני עם אוכלוסיה בעלת צרכים מיוחדים? תודה!
ש
שני יונגר
ההחלטה היא שלך ושל המשפחה שלך
שלום מתלבטת,
זו חייבת להיות החלטה שתקבלו ברמת המשפחה. קל זה בוודאי לא יהיה אך אם זה מה שאת רוצה לעשות, אז לכי ללמוד ותעברי את הקושי הזה. יש נשים רבות שעושות זאת בכל שנה ומצליחות מאוד למרות הקושי בשילוב של הלימודים עם המשפחה. זו רק תקופה ובסוף זה יגמר. העיקר שתעשי מה שאת אוהבת, כל המשפחה שלך תרוויח מזה לטווח הארוך. אל תוותרי על האפשרות הזו.
בברכה, שני
מ
מתלבטת
תודה על התגובה, בנוסף
הייתי שמחה באמת לדעת אם שמעת או הכרת נשים שעשו נסיעה יומיומית כזו? בכל זאת, אני מבאר שבע.. ינחם אותי לשמוע על סיפור הצלחה דומה
אני טרם אמא, כך שאולי זה משהו שעשוי להקל. בנוסף, ידוע לך מה מתבקש בראיון האישי? תודה רבה
ש
שני יונגר
לקראת הראיון
שלום,
אני עשיתי את זה בתואר השני שלי וזה היה מאוד קשה אבל הצלחתי בסופו של דבר. כי הכי חשוב שתשימי לפניך כל הזמן את המטרה שלך ותתמקדי בה. קשיים תמיד יהיו ואם את עדיין לא אמא זה הזמן להתחיל ללמוד, אחרי שתהיי אמא זה יהיה לך הרבה יותר קשר קשה. לגבי הראיון האישי, זה מאוד דומה לראיון קבלה, הם ירצו לשמוע למה החלטת ללמוד את המסלול, מה או מי היו הגורמים שהביאו אותך להבנה הזו ועל החוזקות והחולשות שלך וכו'. מאוד דומה לראיון קבלה. ולכן כדאי שתכירי את התוכנית של המכללה את ההתמחויות אם ישנן ובמיוחד תדעי לספר מה החזון שלך, כלומר איפה את רואה את עצמך אחרי הלימודים. אני חושבת שזה יכול להיות תרגיל לא רע בשבילך שיעזור לך לבחון את הסיבות האמיתיות שלך ללמוד את המסלול למרות הקשיים שציינת פה. תכתבי לך את הדברים על דף נייר, כך הם יקבלו משמעות רבה יותר.