קודם כל על עצמי: אני בן 21 (הייתי בצבא אבל בהתנדבות, חצי שנה) וכרגע אני שכיר כנציג מכירות ושירות במוקד טלפוני של חברה גדולה. יש לי 12 שנות לימוד עם תעודת בגרות. העניין הוא שאני רוצה כבר להתחיל לעשות משהו מעניין עם עצמי ועם החיים שלי, ואני כבר באמת לא יודע מה לעשות. אני גם רוצה לחפש עבודה חדשה לטווח הקצר (כי העבודה הנוכחית כבר מתחילה להרגיז), אבל אני גם לא יודע איזה מקצוע/לימודים לבחור לטווח הארוך. מה גם שאני מפחד שאני סתם אלמד משהו ובסוף אשאר מובטל.
אני מתעניין בעיקר בהיסטוריה, בפילוסופיה, באקטואליה, בפוליטיקה ובתקשורת. הנושאים האלה מרתקים אותי מאד, ואני מבלה את זמני בקריאת הרבה חומר בנושאים הללו. יש לי גם כישרון כתיבה שיכול לעזור לי עם הנושאים הללו. בעבר הייתי פעיל פוליטי.
ישנם גם תחומי עניין שמאד מעניינים אותי כגון גרמנית ומשחק (תיאטרון, קולנוע וכד'). את השפה והתרבות הגרמנית אני מאד אוהב, ולגבי משחק אני חושב שיש לי כישרון כלשהו (השתתפתי גם בתפקיד ראשי בהצגה בבית הספר היסודי).
אשמח מאד אם תוכלו להמליץ לי מה אני יכול לעשות עם כל אחד מהתחומים הללו.... כאמור אני מחפש גם עבודה חדשה לטווח הקצר, אבל גם שיהיה לי כיוון לטווח הארוך. כלומר שאדע מה ללמוד ובמה אוכל לעסוק.
תודה רבה!
ש
שני יונגר
למה לא גם וגם?
שלום גולן,
נראה שכל הדברים שאתה כותב מסמנים שכדאי מאוד שתלך ללמוד לימודי מדעי המדינה או לימודי תקשורת או גם וגם ותעסוק בכתיבה שאתה טוב בה ואולי אף תעשה מאמץ להגיע לתפקידים של יועץ תקשורת. אל תפסיק את התחביב שלך במשחק, הוא גם יעזור לך מאוד בעתיד בכישורים הדרושים למשל להרצאות, ניהול משא ומתן ועוד. מה דעתך?
1. מה עם שאר הדברים שציינתי? אני מתלבט אם ללכת ללמוד פילוסופיה והיסטוריה במקום מדעי המדינה ותקשורת.
2. לא משנה איזה מקצוע אני אבחר, בין אם זה מדעי המדינה ותקשורת ובין אם זה היסטוריה ופילוסופיה, אין לי מושג במה אני יכול לעבוד עם זה בעתיד. אני מפחד שאני סתם אבזבז את זמני לשווא בתואר מיותר.
3. כתבת שכדאי לי לעסוק בכתיבה. אבל איך? מה, לפתוח בלוג? מי יקרא אותי? אף אחד לא מכיר אותי... איך אני בכלל יכול לנצל את הכישרון שלי? איך אפשר להתקדם בכלל?
4. מה לגבי עבודה לטווח הקצר? חוץ מלעבוד בחנות ספרים או אולי במוזיאון, קשה לי לחשוב על עבודה חדשה שתוכל לעניין אותי בזמן הקרוב. כי אני רוצה לעזוב את העבודה הנוכחית שלי ולעבוד במשהו זמני אחר אבל בתחום שמעניין אותי, עד שאחסוך מספיק כסף ללימודים.
תודה, גולן
ש
שני יונגר
מה שאני חושבת שעליך לעשות
שלום גולן,
אתה לא יכול ללמוד את כל הנושאים הללו בו זמנית. לא קיימת האפשרות הזו בכל מקרה. עכשיו אתה רק צריך להחליט במה אתה רוצה לעסוק ובמה לא. כשמקצועות לימוד כמו פילוסופיה והיסטוריה ברוב המקרים לא מביאים תעסוקה לצערי. גם מרבית התחומים האחרים מחייבים לימודי המשך אקדמיים או לימודי תעודה, לכן תואר ראשון הוא רק צעד בדרך לקריירה, הוא לא הכל. אבל אתה חייב להתמקד, אני לא יכולה לומר לך במה להתמקד, זה שלך בלבד. אני לא מתיימרת לומר לך מה הכי נכון לך, אני בוודאי לא יכולה לדעת את זה מהתכתבות בפורום. זה עניין אישי שלך והחלטה אסטרטגית שלך כיצד תבנה את הקריירה העתידית שלך. כשכתבתי לך שכדאי שתעסוק בכתביה אם אתה טוב בזה, לא קבעתי עובדה שעליך לפתוח בלוג. וגם אם כן, תדאג בעצמך שיכירו אותך. אם אתה רוצה לעסוק בזה לך ללמוד כיצד להפוך את זה למקצוע עם יוקרה ועם הכנסה. אם אתה לא מאמין בעצמך, זה כבר משהו אחר. אתה תמיד יכול לכתוב לאחרים בכל מיני מסגרות של תעסוקה וכתיבה החל מכתיבת מאמרים ועד לכתיבה שיווקית וכתיבת תוכן. לגבי עבודה זמנית ממנה חוסכים כסף ללימודים, לך לעבוד במה שיכניס לך הכי הרבה כסף. שמור את העניין ואת מה שיעזור לך להתקדם בחיים לאחר מכן למועד שתהיה סטודנט. אז תיחשף גם לאפשרויות שקיימות ועומדות רק לסטודנטים. בכל מקרה, אני באמת חושבת שאתה צריך להיעזר באיש מקצוע לאבחון מדוייק ולייעוץ כיצד למקד את עצמך. אתה כל כך מפוזר כגע שכל מה שתעשה יאכזב אותך והמוטיבציה שלך תרד במהירות בכל תחום. לך למקד את המטרה האישית שלך ולאחר מכן כל מה שתעשה או תלמד יכוון לשם ובכך יהיה לך קל יותר לשמור על מוטיבציה גבוהה. זה מה שהכי נכון בעיני לגביך.