היי, כבר הייתי בטוח שבחרתי את התחום שאני רוצה, ואז שוב נכנסתי להתלבטויות. אני רוצה לשלב סוציולוגיה עם תחום עיקרי נוסף, ואני מתלבט קשות בין משפטים ומדעי המדינה. אני מתעניין בעיקר במדעי החברה ומשפטים, רוצה מקצוע שייתן לי מקצוע, אך גם כישורים שאוכל בעזרתם אוכל לפעול באקטיביזם חברתי.
למה משפטים - כי זה פרקטי, נותן לי עיסוק ברור לאחר סיום התואר, נותן לי כישורים שבוודאות יהיו יעילים לי ולסובבים אותי. בוודאי יש שם נושאים לא הכי מעניינים אבל התועלת שזה ייתן לי היא עצומה ובשביל זה צריך לעבוד קשה.
למה מדעי המדינה - כי זה מרתק, כי אני חושש נורא שמשפטים ישעמם אותי ולא אצליח להתמיד בזה (להיכנס לעומקי עומקים של חוקים ודינים ולנסות לעקוב אחרי השפה המשפטית הקצת מסובכת לפעמים להבנה). אני מאמין שזה ייתן לי כישורים נהדרים - יכולת לכתוב ולהתנסח, לארגן קמפיינים ציבוריים וכו', אבל אני מרגיש שזה פשוט מעשיר אותי בהרבה ידע מעניין, אבל לא בוודאות פרקטי. לא נותן לי מקצוע ברור. אין מקומות שיחכו לי עם "דרישה לתואר במדע המדינה".
מה לעשות? אשמח לעצות.
ש
שני יונגר
מה לדעתי עדיף שתלמד קודם
שלום גיא,
אני אומר לך כך בצורה מאוד ישירה. גם לבוגרי משפטים ברוב המקרים לא עומדים וממתינים בתור מעסיקים פוטנציאליים כי יש עודף משמעותי של עורכי דין בשוק ואלו יוצרים מצב של עבודה מועטה לרבים המבקשים אותה. בתחום שאתה רוצה לעסוק בו כמובן שתוכל למצוא עבודה כאשר מה שהכי חשוב הוא שתתחיל לעבוד על הכיוון הזה כבר בעודך סטודנט. בסופו של דבר השנים שלך כסטודנט הן אלו שיכתיבו את מה שתעשה לאחר מכן מכיוון שאתה מעוניין להיות פעיל חברתי. אני חושבת שהתואר הראשון שעדיף שתלמד הוא במשפטים ושתשקול ללמוד מדעי המדינה כתואר שני. זהו מסלול נכון יותר לתוכניות שלך לטעמי.