שלום, אני מתלבטת בין לימודי תואר שני בהנדסת חומרים עם תזה ובלי תזה. מעיון באתרי דרושים אני רואה שלפעמים מדגישים כי דרוש מהנדס MSc ולפעמים דורשים פשוט תואר שני בלי לציין מאיזה סוג. השאלה האם ההבדל מאוד מהותי בתעשייה?
ש
שני יונגר
עם או בלי מחקר בתואר השני מה עדיף
שלום יעל,
אתרי דרושים הם לא המקום לבחון האם שמו של התואר וההגדרה שלו מול המל"ג היא טובה יותר או פחות. בסופו של דבר מי שמפרסם את המודעה ומציין או לא מצויין את הגדרת התואר עושה זאת בכווה או שלא בכוונה ולכן לא ניתן לדעת מה עומד מאחרי זה. אם אל ניתן לדעת מה עומד מאחרי זה, אז בוודאי שלא ניתן להתייחס לזה בצורה כל כך משמעותית. התזה משמעה אם תסיימי עם עבודת גמר (פרויקט גמר) או תסיימי עם עבודת מחקר. ההבדל המשמעותי בתעשייה הוא רק מול משרות המצריכות ידע במחקר. האם יש לך כיוון כזה או אחר להמשך הקריירה שלך? זה יעזור לך להחליט.
השאלה מבחינתי
אם ניתן לשלב לימודי תואר שני בהנדסה כימית או חומרים (ללא תזה) עם עבודה במשרה מלאה? האם יש תכניות לימוד שמאפשרות לימודי ערב או שישי?
ש
שני יונגר
תוכניות לימוד לתואר שני מותאמות לסטודנטים עובדים
שלום יעל,
חלק ממוסדות הלימוד מקיימים לימודים במתכונת נוחה לסטודנטים העובדים במשרה מלאה. כך שלומדים יום אחד משעות הצהריים או אחר הצהריים וכן בימי שישי בבוקר. אני יודעת שמגלים גמישות כלפי הסטודנטים במסלולים הללו פשוט כי יודעים שמי שעובד בתחומים הללו לרוב עובד בשעות הבוקר ולכן זו עלולה להיות בעיה לשלב את הלימודים עם העבודה. פני למוסדות הלימוד ובררי מה הם יכולים להציע לך. לדעתי לא תתאכזבי.