שלום, רציתי לשאול מס' שאלות בבקשה: 1)מהם תנאי הקבלה להנדסת בניין באונ' בן גוריון? ובאוניברסיטת אריאל?והאם בסיום התואר בשתי מקומות אלו אפשר להירשם בפנקס המהנדסים ? 2)הבנתי שבב"ש מקבלים תואר B.Sc ובאריאל B.Tech...מה ההבדל בין שני התארים האלה?ומה יותר נחשב?האם אריאל מוכרת ע"י המל"ג? 3)מהם אפשרויות התעסוקה למהנדס בניין?שכר ממוצע?ודרישות המשק? וכל מידע נוסף שיש על הנדסת בניין אשמח לדעת..תודה רבה רבה על העזרה.
ש
שני יונגר
לימודי הנדסת בניין
שלום דני,
1. בן גוריון- סכם הנדסי של 520 ומעלה. אריאל- 4 יחידות מתמטיקה בציון 80 ומעלה או 5 יחידות מתמטיקה בציון 70 ומעלה. 4 יחידות באנגלית בציון 70 ומעלה או 5 יחידות בציון 65 ומעלה. מקצוע ראלי נוסף ברמת 4 או 5 יחידות בציון של 70 ומעלה. פיזיקה ברמת 5 יחידות בציון 70 ומעלה. בעלי ממוצע 100 ומעלה בתעודת הבגרות יכולים להתקבל ללימודים בקבלה ישירה (ללא פסיכומטרי) למי שאין ממוצע גבוה שכזה פסיכומטרי של 620 ומעלה. בוודאי שבשני המסלולים הללו ניתן להירשם בפנקס המהנדסים בסיום הלימודים. שתי התוכניות אושרו על-ידי המל"ג. 2. יש הבדל בתכנים הכלולים בתואר עצמו מה שמשפיע עליך כבוגר המסלול כאשר אתה ניגש לתואר שני עם תואר ראשון שהוא B.Tech ולכן תתבקש לעבור השלמות הנדרשות כדי לקיים תואר B.Sc. על מה יותר נחשב אני מנועה מלהשיב כמנהלת פורום. אני חושבת שמה שיותר טוב לך זה מה שהכי חשוב בעצם. 3. צירפתי לך הסבר על לימודי הנדסת בניין כולל נושאי לימוד אפשריים תעסוקה בגמר הלימודים וכו' בקישור בתחתית התשובה שלי.