בתקופה הזו כרגע אני די נעולה על לימודי שמאות מקרקעין (לא ב100% ) ... אך לאחרונה בגלל חבר טוב די התחלתי להתעניין בהנדסת בניין, בהתחלה פסלתי הנדסה לחלוטין! עד שלאט לאט הבנתי שזו ההנדסה היחידה שעוד איכשהו במקצת מעניינת אותי (בעבר רציתי ללכת להנדסאי אדריכלות וירדתי מזה) ועכשיו אני אומרת למה לא ללכת בגדול , וללכת להנדסת בניין ? למרות שבפועל קשה לי להבין מה באמת עושה מהנדסת בניין ...קראתי פה ושם קצת . אז בקיצור , מה כדאי שמאות או הנדסת בניין
ש
שני יונגר
הנדסת בניין ושמאות מקרקעין
שלום יונת,
קודם כל אין סתירה אמיתית בין שני תחומי הלימוד והעיסוק הללו. הסיבה היא פשוטה, כדי להיות שמאית מקרקעין עליך להיות אקדמאית. לא ניתן לקבל את רישיון העיסוק בשמאות ללא התואר האקדמי. אז אם בכל מקרה עליך ללמוד לתואר ראשון אקדמי הנדסת בניין יכולה להיות נהדרת לכך. וכמקצוע בכלל הנדסת בניין מאפשרת עבודה שהיא גם עבודה בשטח וגם עבודה משרדית ומאפשרת לך לעסוק בבנייה של דברים חדשים או לחלופין בהריסה ופירוקם של מבנים קיימים. כל אחד ומה שהוא אוהב בתחום. מהנדסי בניין בעיקר מנהלים פרויקטים של בנייה אך עוסקים בעוד כל מיני תחומים כמו מהנדס קונסטרוקטור, בניית גשרים, מנהרות כבישים בתים לבנייה רוויה, בנייה ירוקה ועוד עוד. כאשר תלמדי ותתנסי עם תחומי העיסוק השונים של ההנדסה תוכלי לבחור מה הכי מעניין אותך ולהתמקד בזה. לאחר שתסיימי את הלימודים תוכלי לבחור מה לעשות הלאה, האם להיות מהנדסת בניין ולעסוק בתחום הבנייה וכל הנוגע לו או שתשני כיוון לתחום השמאות. תוכלי לבחור. מה שישים אותך במקום מעולה.