שלום רב, אני מעוניין ללמוד תואר ראשון בהנדסת בניין (B.SC) אך מכיוון שיש רק 4 מוסדות בארץ שמלמדים מקצוע זה (טכניון,בן גוריון, אונ' אריאל ומכללת סמי שמעון) אז זה מאוד מגביל את הנגישות אני כרגע גר בירושלים. אני יודע שמכללת עזריאלי מקיימת שיתוף עם הטכניון.. אך כרגע הנתונים שלי מתאימים למכללת סמי שמעון.. רציתי לדעת אם יש אפשרות ללמוד במכללת עזריאלי בשנה ראשונה מקצוע חופף (כלומר קורסים חופפים) להנדסת בנין כגון הנדסת מכונות ולאחר מכן לעבור למכללת סמי שמעון ולהמשיך שם שנה שנייה והלאה..
תודה!
ש
שני יונגר
מעבר בין מוסדות לימוד
שלום מנחם,
עקרונית הדבר אפשרי, אבל יש בזה סיכון גדול מאוד. מוסדות לימוד בכלל לא אוהבים מעברים בין מוסד לימודים אחד לאחר. בכל אופן אחד מהתנאים לקבלת פטור מקורסים שלמדת במוסד לימודים מסויים באחר הוא התאמה מושלמת בין הסילבוסים או שהסילבוס במוסד הלימודים הראשון היה מקיף יותר ומכיל בתוכו את כל הנושאים הקיימים בסילבוס של כל קורס וקורס שאתה מבקש ממנו פטור. יש מוסדות לימוד שיש בהם תוכניות שבהן מתחילים ללמוד במוסד לימודים אחד וניתן להמשיך באחר, כמו למשל שנה א' בהנדסה בספיר שלאחריה ניתן להמשיך לתואר בהנדסה בבן גוריון או קורסים באוניברסיטה הפתוחה שלאחריהם ניתן להמשיך ללמוד כמעט בכל אוניברסיטה אחרת. את כל התשובות לשאלות הללו כדאי שתקבל ממוסד הלימודים שאליו אתה שואף להגיע בסופו של דבר כדי שלא תבזבז את זמנך.