אני לקראת לימודי תואר ראשון. מאז ומתמיד תחום התכנון המבני והעירוני עניין אותי מאוד. כבר לפני שנים התחלתי לחקור מה זה מהנדס בניין ומה זה אדריכל/ארכיטקט. על מה אמון כל אחד מהם וכו'. התחום מאוד מעניין אותי, אבל הבנתי שהתחום בנוי בצורה עקומה לחלוטין בארץ, והמקצוע מאוד לא מתגמל; 5 שנים לימודים, 3 שנים סטאז' שנמרח על יותר, ועוד מבחן הסמכה שמועדו לא קבוע מראש. בנוסף, השכר נושק לשכר המינימום ומאוד קשה להשתלב בשוק ולהתקדם.
בלב כבד נרשמתי לאוניברסיטה כאשר לא בחרתי בלימודי אדריכלות. אני מרגיש קצת החמצה שכן זה באמת התחום שמעניין אותי, אבל אני גם חושב פרקטית שאולי במקרה הטוב עוד 10 שנים אני אשתכר ממשכורת סבירה - שלא לדבר על לחסוך הון. הייתי שמח לשמוע מאנשים שנמצאים בתעשייה עד כמה אני מגזים או לא ומה הם ממליצים. ומה לגבי לימודי התחום באירופה?
תודה רבה לכל העוזרים!
ש
שני יונגר
אדריכלות או הנדסת בניין
שלום גל,
אני חוששת שלא מגזימים עם הנתונים לגבי ארכיטקטורה. כמובן שלאחר כל שנות הלימוד הללו יש אפשרות להצלחה מאוד גדולה בתחום הארכיטקטורה. לגבי לימודי מהנדס בניין, אמנם עוסקים פחות בתכנון יצירתי כמו הארכיטקטים, אבל בהחלט יוצאים לעבודה מיד עם תום 4 שנות הלימוד ויש אפשרות להגיע לרמות שכר מאוד מאוד יפות בהתמחויות השונות. לגבי העבודה עצמה, אני לא יודעת לומר לך עד כמה כל ארכיטקט עובד בעבודה הכי יצירתית שיש, כך שאולי דווקא כדאי לבחור במסלול הפרקטי שמביא תוצאות מהר. בעתיד תמיד תוכל ללמוד לתעודת הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים ושם תלמד את החלקים היצירתיים יותר. בשורה התחתונה, השיקול בסופו של יום הוא שלך. עשה מה שאתה חושב ומרגיש שתהיה שלם איתו. אני תמיד בעד בחירה פרקטית שמבטיחה עבודה.
שכר אדריכלים לאורך הקריירה - נתונים במספרים
טוב, קודם כל תודה רבה על התגובה הכנה. לגבי הנדסת בניין הבנתי, אם הבנתי נכון, שלרוב מהנדסי בניין הם מנהלי הפרוייקטים ומתעסקים בעיקר בעבודה מול הקבלן. נושא שפחות מעניין אותי. כדי לקבל קצת פרספקטיבה, למרות שזה נשמע קצת בוטה, הייתי שמח לקבל נתוני שכר ממוצע של אדריכל בשלבים שונים - עבודה תוך כדי התואר, עבודה בהתמחות, שכר לאחר הסמכה, וכיצד ובכמה הוא עולה. תודה רבה!