אני רוצה ללמוד אך לא יודעת אם עדיף לי קורס או תואר. אני שוקלת ללמוד פסיכולוגיה של הספורט אך אני לא רוצה להיות מאמנת. לאן ניתן להתקדם משם אח"כ? יש אפשרות לעבוד עם ספורטאים כאשר אתה לא פסיכולוג? איזה רקע נוסף צריך? 2. קרימינולוגיה ניתן לשלב במוסד כלשהו עם חינוך? ולאחר מכן להתעסק עם נוער עבריין? היכן עובד קרימינולוג? והאם הוא יכול לעבוד כבר לאחר תואר ראשון או שנדרש תואר שני? 3. לימודי תזונה- היכן ניתן לא לעשות פסיכומטרי ולהתקבל ללא פסיכומטרי? ואם כן מה נדרש מעבר לתעודת בגרות מלאה?
ש
שני יונגר
קרימינולוגיה חינוך ותזונה
שלום נופר,
1. למיטב ידיעתי בישראל לא קיימים לימודים אקדמיים בפסיכולוגיה של הספורט אלא רק לימודי תעודה בתחום או קורסים בפסיכולוגיה של הספורט כחלק מלימודי תואר ראשון או שני בחינוך עם התמחות בספורט או בלימודי תואר ראשון בספורט. לימודי פסיכולוגיה של הספורט מיועדים למי שרוצה לעסוק באימון. מכיוון שאלו המסלולים האפשריים היחידים אז אני מניחה שברור לך מה אפשר לעשות עם הלימודים הללו. אם את רוצה לעבוד עם ספורטאים תוכלי לעשות זאת במסגרות אחרות כגון פיזיותרפיה, עיסויים מסוגים שונים ובכלל רפואה אלטרנטיבית בתחום. 2. כן קיים מסלול ללימודי חינוך וקרימינולוגיה במסלול דו חוגי, המכללות המציעות את המסלול הן: מכללת עמק יזרעאל ומכללת הגליל המערבי. כמו כן יש לך גם אפשרות ללמוד במסלולים לתואר ראשון בקידום נוער, שהם למעשה גם כן שילוב של קרימינולוגיה וחינוך. את המסלולים הללו תמצאי במכללות לחינוך ביניהן: דוד ילין, מכללת קיי ובית ברל. הקרימינולוג עובד או במסגרת קידום נוער, או במסגרת בתי חולים, משטרה, שב"ס ועוד. כל מה שנוגע לעבריינים הוא עניינו של הקרימינולוג. כדי לעבוד כקרימינולוגית תואר שני הוא הכרחי. פשוט כמעט בלתי אפשרי למצוא עבודה ללא התואר השני. 3. כדי להתקבל ללא פסיכומטרי, צריכים תעודת בגרות בממוצע גבוה במיוחד. תנאי הקבלה בקבלה ישירה מתחילים בדרך כלל ממוצע 95 ומעלה בתעודת הבגרות או המכינה. אם אין לך ממוצע גבוה בתעודת הבגרות אז צריכים לבחון מה האפשרויות שלך. אבל ללא כל המידע המלא, אני לא יודעת להשיב על שאלה שכזו בצורה שלמה.
שאלות לגבי קורסים ותואר
הממוצע בגרויות שלי הוא 90 ללא בונוסים על 5 יחידות . לאחר הבונוסים הוא מגיע למעל 100. אין אוניברסיטה שמשלבת תואר בחינוך וקרימינולוגיה? האם ניתן לעשות את פסיכולוגיה של הספורט כקורס בתוך תואר החינוך? ואם אני עושה קורס בלבד של פסיכולוגיה של הספורט, הרי אני לא פסיכולוגית. אז איך אני יכולה לעבוד עם ספורטאים? בתור מה? אני מאמנת בעמותה שנקראת "אחריי" ומאמנת תלמידים להכנה לצהל. מאוד מעניין אותי דברים שקשורים בתחום החינוך הבלתי פורמאלי , יש לי למד ללמוד חינוך אם אני לא רוצה להיות מורה? מה ניתן עוד לעשות עם תואר בחינוך?
ש
שני יונגר
חינוך בלתי פורמלי
שלום נופר,
סביר שבבר אילן תוכלי לעשות את השילוב עם חינוך. באריאל קיימות שלוש תוכניות מיוחדות בלימודי קרימינולוגיה, אך הן לא כוללות לימודי חינוך. שאר התוכניות הן במכללות. את פסיכולוגיה של הספורט אפשר ללמוד כחלק מלימודי חינוך אם תלמדי לתואר ראשון בחינוך גופני למשל, אז סביר שכן. כך סתם בכל תואר אחר, אני לא יכולה להתחייב שהדבר בהכרח יהיה אפשרי. מי שלומד קורס בלבד של הפסיכולוגיה של הספורט הוא בעצם אדם שרוצה להיות קואוצ'ר כלומר מאמן. כמו שיש בתחומים אחרים מאמנים לתזונה, לקריירה וכו' כך גם בספורט יש קואוצ'רים שתפקידם לסייע לספורטאים למצוא את המוטיבציה להצליח וכו'. בטח שכן. אם כך לכי ללמוד חינוך בלתי פורמלי. לימודים מדהימים, מעניינים ומעצימים. תוכלי להתקדם בתחומי העמותות למיניהן, למשל כמו אחרי. תיהני מכל רגע ותפתחי מתוך המקום הזה גם את הכיוון של הפסיכולוגיה של הספורט. נשמע לי כיוון מושלם עבורך. מה את אומרת? מי שלומד חינוך בלתי פורמלי לא לומד להיות מורה, לפחות לא מורה כפי שאת מתארת שאת לא רוצה ולא מתאים לך להיות. וזה בסדר גמור, זה לא מתאים לכל אחד ולא כולם אוהבים את המקצוע הזה. אבל חינוך בלתי פורמלי הוא אחר. צירפתי לך מאמר על הלימודים בתחום שישפוך לך אור על הנושא. אשמח לשמוע בכל מקרה מה דעתך.
חינוך בלתי פורמלי
לפי מה שאני יודעת ניתן להתקדם בכל העמותות גם ללא תואר. במה עוזר לי התואר? ואיפה ניתן ללמוד אותו? כתוב רק מכללות אך האם לדוגמא בבן גוריון אפשרי ללמוד חינוך בלתי פורמלי? אם אני לא מאמנת יש לי למה לעשות קורס פסיכולוגיה של הספורט? זה יכול לעזור בקואצינג שהוא לא אימון? (כמו פגישה פסיכולוגית- להבדיל אלפי הבדלות..) . בנוסף - ידוע לך מה משכורת ממוצעת של רכז בתנועה כזו או אחרת? בעמותה וכו'..? והאם יש ביקוש לכך בשוק?
ש
שני יונגר
חינוך בלתי פורמלי
שלום נופר,
זה נכון ולא נכון. תואר ראשון הוא הרבה פעמים כרטיס הניסה לעבודה גם בעמותות. נכון להיום כאשר אנחנו סובלים בישראל משוק רווי באקדמאים, תואר ראשון הופך לאט לאט להיות תנאי בסיסי הכרחי כמעט לכל תפקיד ותפקיד. את התואר בחינוך בלתי פורמלי ניתן ללמוד בין היתר במוסדות הלימוד הבאים: מכלל קיי, מכללת דוד ילין, בית ברל, היחידה ללימודי חוץ ולימודי המשך של עמק יזרעאל ועוד. בבן גוריון למיטב ידיעתי התואר בחינוך בלתי פורמלי הוא לתואר שני בלבד. לגבי קורס פסיכולוגיה של הספורט, אני חושבת שכתבי לך כל מה שיכולתי לומר בנושא. אם את לא עוסקת בתחום בישראל אין סיבה אמיתית בעיני ללמוד אותו. לגבי שכר רכזים בעמותות, הוא נע בין 7000-10000 ש"ח למשרה מלאה. שוב הכל תלוי היכן עובדים.