מה ההבדל בין פסיכותרפיה ופסיכולוגיה? אני מתלבטת בין פסיכולוגיה אן מסלול דו חוגי של פסיכולוגיה-סוציולוגיה ?!
ש
שני יונגר
פסיכולוגיה חד חוגי או דו חוגי
שלום janan,
פסיכותרפיה- היא שיטת טיפול, או ליתר דיוק אלו שיטות טיפול שהן כלי בידיו של הפסיכולוג או המטפל באופן כללי. כלומר היא עוסק בטיפול נפשי ושם גם נגזר שמה פסיכו- נפש תרפיה- טיפול. יש לא מעט נגזרות שונות של הפסיכותרפיה העוסקות בתחומי טיפול שונים כגון: פסיכותרפיה גופנית הוליסטית (שמטרתה ליצור שינוי באמצעות שילוב גוף ונפש); פסיכותרפיה לילדים ונוער (התמחות ייחודית בטיפול בילדים ונוער); פסיכותרפיה אנליטית יונגיאנית; פסיכותרפיה דינמית (לפי גישות טיפול דינמיות) ועוד. פסיכולוגיה- היא למעשה התחום במדעי החברה העוסק במחקר הנפש של האדם. חוקר את התנהגות של בני אדם ואת התהליכים המנטליים אותם עובר האדם המשפיעים על התנהגותו, תפיסתו וכו'. לגבי ההתלבטות שלך, הכל תלוי במה שאתה רוצה לעשות או ללמוד לאחר הלימודים. שני המסלולים הללו יחייבו אותך להמשיך וללמוד לתואר שני ברוב המקרים או ללימודי תעודה. השאלה האי מה אתה רוצה להיות אחרי הלימודים, במה אתה רוצה לעבוד. לפי התשובה הזו אוכל לומר לך איזה מסלול עדיף לך לבחור. אשמח לשמוע.
פסיכותרפיה - פסיכולוגיה
אני מעוניינת לעבוד בטיפול באנשים במיוחד אלו שעברו בעיות בילדותם, אז מה יכול יותר להתאים לי לימודים של פסיכולוגיה או פסיכותרפיה? עדיף לי ללמוד כמה שפחות שנים מכל מיני סיבות אבל מה שהוא טוב שיתאים לי גם , אז מה אתה ממליץ?
ש
שני יונגר
אם כך אז תשקלי לימודי עבודה סוציאלית
שלום janan,
פסיכותרפיה מחייבת לימודי תואר שני טיפולי ולכן לימודי פסיכולוגיה הם התחלת הדרך שלך לעיסוק בטיפול מהסוג שתיארת פה. או אפשרות נוספת ללמוד עבודה סוציאלית כי לאחר התואר הראשון אפשר כבר מיד להשתלב בעבודה.
בברכה, שני
א
אלכס
עבודה סוציאלית
בהמשך לתשובתך, אם אחרי תואר ראשון בעבודה סוציאלית השתלבתי במסגרת צברתי ניסיון ואני רוצה להמשיך לתואר שני אני יכולה לעשות תואר שני רק בעבודה סוציאלית או שיש לי אופציה לשנות כיוון לתחום אחר בפסיכולוגיה ?