לימודי פסיכולוגיה לתואר, מה לומדים? סקר מוסדות מובילים ואיך מתקבלים?

עולם הפסיכולוגיה מעניין אותך? הצלחנו במשך השנים לאסוף במיוחד עבור המתעניינים בלימודי הפסיכולוגיה לתואר ראשון, מידע עדכני על  מגוון השילובים הקיימים במוסדות הלימוד: פסיכולוגיה ומדעי המדינה; לימודי פסיכולוגיה וכלכלה; תקשורת ופסיכולוגיה.


לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף.

איפה ללמוד פסיכולוגיה? לחצו כאן לסקר המוסדות המובילים 
המידע באתר הועיל ל88% מהגולשים.
 
רוצה פרטים על
פסיכולוגיה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה, להיות פסיכולוג  - למי זה מתאים? כמה זה עולה?

 

מאת: ד"ר ענת רפופורט

 

הפסיכולוגיה מהווה תחום מרכזי במדעי החברה והיא עוסקת בחקר הנפש, ההכרה וההתנהגות. בתרגום מיוונית הפסיכולוגיה היא מדע הנפש. לפסיכולוגיה ארבע מטרות מרכזיות:

 
  • תיאור - מתייחס לסוג ההתנהגות של אנשים במצב מסוים.
  • הסבר - משיב על השאלה: מדוע פועלים בני האדם בצורה זו או אחרת במצב נתון?
  • חיזוי - מנבא באילו דפוסי התנהגות ינקטו בני האדם במצבים שונים.
  • בקרה - מאפשרת שינוי דפוסי התנהגות.
 
חוקרים בתחום זה סבורים, כי התנהגותו של האדם איננה מקרית, וכי מאחוריה עומדים כללים מובהקים שניתן לזהות ולאבחן, וביחס אליהם להחליט על דרך ההתמודדות הרצויה. הבנת אותם חוקים קבועים אף מאפשרת לפסיכולוגים לחזות התנהגויות עתידיות של המטופל. 
 
מי רשאי לעבוד כפסיכולוג בישראל?
 
חוק הפסיכולוגים קובע כי כדי להיקרא פסיכולוג ולעסוק באופן חוקי בתחום זה בישראל, חובה לסיים תואר שני בפסיכולוגיה הכולל עבודת תזה מטעם מוסד אקדמי מוכר, לעבור התמחות במסגרת מוכרת שבסיומה מתקיימים מבחנים, ולאחר מכן להירשם בפנקס הפסיכולוגים. זאת באחד מן המסלולים הבאים: פסיכולוגיה קלינית או קלינית של הילד, פסיכולוגיה תעסוקתית-ארגונית, פסיכולוגיה חינוכית, פסיכולוגיה שיקומית, ופסיכולוגיה רפואית.
 
מה כוללת עבודתו של הפסיכולוג?

עבודתו של הפסיכולוג הקליני היא עבודה טיפולית, פרטנית או קבוצתית, המתבצעת בקליניקה פרטית או במוסדות לבריאות הנפש, כדוגמת עמותות (כמו למשל עמותת אנוש) או בתי חולים פסיכיאטריים. על הפסיכולוג הקליני לדעת להקשיב, לשקף רגשות, לקבל את המטופל כפי שהוא, לתמוך ולעודד. לצד זאת עליו לדעת גם לעמת את המטופל עם נקודות החולשה, כדי לאפשר שינוי וצמיחה.

עבודתו של הפסיכולוג הקליני של הילד מתבצעת בשילוב משחקים וכלים השלכתיים ואומנותיים נוספים. קיימים טיפולים המועברים במשותף להורה ולילד הנקראים טיפול דיאדי. כמו כן, גם הפסיכולוג החינוכי עובד באופן פרטני עם הורים וילדים, אך נוסף על כך הוא עובד גם במוסדות החינוך, כגון בגנים ובבתי הספר של החינוך הרגיל והחינוך המיוחד. שם עובד הפסיכולוג החינוכי יחד עם אנשי החינוך והמנהלים בכל הנוגע לסוגיות פסיכולוגיות.
 
עבודתו של הפסיכולוג התעסוקתי היא באבחון ומיון עובדים לתפקידים המתאימים להם ביותר. הוא פועל למען ארגונים או למען הפרט, המתלבט בבחירת מקצוע. באמצעות שיחות ומבחנים ביכולתו להבין מהו המסלול התעסוקתי המתאים לאדם. הפסיכולוג הארגוני עוסק ביעוץ ארגוני, הכולל אבחון של הבעיה בחברה או עסק ויעוץ למנהלים כיצד לפתור אותה. ביעוץ ארגוני מעבירים גם סדנאות שונות לעובדים.

עבודתו של הפסיכולוג הרפואי או השיקומי מתבצעת עם אנשים החולים במחלות פיזיות שונות וכוללת סיוע להם בהתמודדות עם מחלות אלו.
 

אילו יכולות ותכונות אופי נחוצות לפסיכולוג?

על הפסיכולוג להיות בעל יכולת לימוד טובה כדי להתמיד ולצלוח את מסלול ההכשרה. הוא נדרש להיות רגיש לזולת ובעל יכולת הקשבה טובה. עליו להיות יציב מבחינה רגשית, כדי שלא יתערער מעיסוקו, הכולל מגע עם אנשים המתמודדים עם מחלות נפש. כמו כן, עליו להיות בעל יכולת ניתוח טובה, כדי לאבחן את המטופל ולהבין את מקור הקושי עמו הוא מתמודד.

פסיכולוג קליני נדרש להיות בעל סבלנות ורגישות כדי לעבוד עם מטופלים במצב קליני מורכב. פסיכולוג קליני של הילד ופסיכולוג חינוכי נדרשים להיות בעלי אהבה לילדים והבנה של תהליכי התפתחות האדם. פסיכולוג תעסוקתי-ארגוני צריך להיות בעל הבנה של הדרישות האישיותיות מבעלי תפקידים שונים. הפסיכולוג הארגוני נדרש להיות בעל כושר ביטוי ושכנוע, כדי להשפיע על מנהלים.

על הפסיכולוג הרפואי להכיר מחלות שונות ואת השפעתן על הפסיכולוגיה של החולה בהן. הוא צריך להיות אדם אופטימי, על מנת שיוכל לעודד מטופלים החולים במחלות קשות או חשוכות מרפא. הפסיכולוג השיקומי עובד לא מעט עם אוכלוסיית הקשישים, הסובלים ממחלות כדוגמת אלצהיימר. עליו להכיר מבחנים נוירופסיכולוגים, אשר בודקים מחלות מעין אלו. כמו כן, עליו להיות סבלני לגיל השלישי.

הפסיכולוג הקוגניטיבי עוסק בעיקר במחקר אקדמי אודות תהליכי חשיבה והכרה, למשל תהליכי רכישת שפה. עליו להיות בעל סקרנות אינטלקטואלית, יכולת ניסוח טובה ואנגלית ברמה טובה, כדי לכתוב מאמרים.
 

מה הם תנאי ההעסקה ורמות השכר בתחום?

בזמן ההתמחות משכורתו של הפסיכולוג היא נמוכה באופן יחסי, מרבית המתמחים מרוויחים בין 2,000 - 3,000 שקלים לחודש במהלך התמחותם (כאשר מדובר על עבודה במשרה חלקית). לאחר מכן, ביכולתם של הפסיכולוגים להשתלב במשרות ברמות שכר גבוהות יותר, בקליניקה פרטית או כפרילנסרים (עצמאיים) בארגונים שונים.

שכרם של פסיכולוגים קליניים נע בממוצע בין 8,000 - 9,000 שקלים בשנים הראשונות במקצוע, ולאחר ניסיון של כחמש שנים נע בין 10,000 - 15,000 שקלים לחודש. יש לציין כי במגזר הפרטי, רמות השכר נוטות להיות גבוהות מרמות השכר בשירות הציבורי. בתחום הפסיכולוגיה התעסוקתית והארגונית, רמות השכר הממוצעות נעות בין 13,000 - 14,000 שקלים לחודש. פסיכולוגים חינוכיים מרוויחים בממוצע בין 10,000 - 15,000 שקלים לחודש.

יש לציין כי בשנים האחרונות, מתקיימים דיונים אינטנסיביים בנוגע להעלאת תנאי העסקתם של הפסיכולוגים, בדיונים הללו שותפים גורמים כגון משרד הבריאות, ההסתדרות, ומשרד האוצר. לאחרונה נקבעה רפורמה בשכר הפסיכולוגים בשירות הציבורי, אשר צפויה להביא במהלך השנים הקרובות להעלאה הדרגתית של שכר המתמחים, וכן של שכר הפסיכולוגים המומחים.
 
מה לומדים?
 
במהלך הלימודים הסטודנטים רוכשים הבנה יסודית וכלי ניתוח ומחקר בכל היבטי התנהגות האדם, תוך לימוד כלים תיאורטיים ומעשיים. בתואר הסטודנטים נפגשים עם תחומי התוכן המגוונים של הפסיכולוגיה, ומתמקדים בפיתוח יכולות יצירתיות ובשיפור מיומנויות ביקורתיות מדעיות.
 
האם ניתן לשלב את לימודי הפסיכולוגיה עם חוג נוסף?
 
בחלק מן המוסדות האקדמיים, לימודי פסיכולוגיה מוצעים במסלול חד חוגי או במסלול דו חוגי, שבו יכולים להיות משולבים נושאים מתחומים כגון: מדעי ההתנהגות, כלכלה, ניהול, תקשורת, חינוך ועוד. להלן מפורטים השילובים הנפוצים בתואר:
 
  • לימודי פסיכולוגיה וסוציולוגיה - הלימודים עוסקים בהתנהגויות האדם ובתהליכים הנפשיים המאפיינים אותן כמו גם בחקר החברה האנושית, על כל מרכיביה. התכנית המשולבת מעניקה לסטודנטים ידע, מיומנויות וכלים לניתוח החברה ומרכיביה, וכן לניתוח האישיות ונפש האדם.

 

  • לימודי פסיכולוגיה וניהול - בוגרי המסלול מחזיקים בידע מעמיק, במיומנויות שימושיות ובכלים רלוונטיים בשני התחומים. לימודי פסיכולוגיה וניהול עוסקים בתחומים הנוגעים להכרת ארגונים, לניהול עסקי ולפסיכולוגיה מחקרית ותיאורטית. בין התכנים הנלמדים במסלול: תיאוריות ארגוניות; ניהול הייצור, המימון והשיווק; חקר ביצועים; ניהול משאבי אנוש ועוד.

 

  • לימודי תקשורת ופסיכולוגיה - כוללים נושאים הנוגעים לחקר החברה האנושית, תרבותה, מרכיביה והשפעותיה וכן נושאים הנוגעים ללימודי התקשורת בהם עיתונות, אינטרנט, טלוויזיה ורדיו.

 

מה ההבדל בין פסיכולוגיה למדעי ההתנהגות?


ההבדל בין לימודי פסיכולוגיה ומדעי ההתנהגות נוגע בעיקר לתחומים המרכזיים הנלמדים בתואר, וכן לאפשרויות ללימודי ההמשך הנפתחות לאחר סיום התואר הראשון. לימודי הפסיכולוגיה מתמקדים בנפש האדם, ומאפשרים להמשיך לתואר השני בפסיכולוגיה. לימודי מדעי ההתנהגות כוללים קורסים בפסיכולוגיה, בסוציולוגיה, ובאנתרופולוגיה, ובסיומם יכולים הבוגרים להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה, בייעוץ ארגוני, בלימודי משפחה, ועוד.

 

האם הלימודים כוללים התנסות מעשית?

 

מלבד הנושאים העיוניים הרבים הנלמדים בתוכנית הכוללים תאוריות, מושגי יסוד ומחקרים בתחום הפסיכולוגיה, התכנית כוללת גם קורסים מעשיים, בהם הסטודנטים רוכשים את מיומנויותיו של הפסיכולוג בשדה הטיפולי והארגוני. מיומנויות אלה נרכשות במסגרת סדנאות חווייתיות של צמיחה אישית ומקצועית. כמו כן, בחלק מן המוסדות מתקיימת התנסות מעשית בשדה המאפשרת להכיר מקרוב מסגרות שיקום וטיפול, או לנתח מקרי בוחן מן הקליניקה.

 

אילו התמחויות מוצעות במסגרות התואר?

 

הסטודנטים לתואר הראשון בפסיכולוגיה נדרשים לבחור באחד ממסלולי ההתמחויות המועדף עליהם ולרכוש בו שליטה מעמיקה. להלן חלק מתחומי ההתמחות שבהם יכולים לבחור הסטודנטים לתואר הראשון:

 

  • משאבי אנוש: בהתמחות זו מתמקדים בניהול ההון האנושי בארגונים ובעסקים, ולומדים על כלים לגיוס ולמיון עובדים, ניהול הדרכה ארגונית, פיתוח מוטיבציה בעבודה, ועוד.

 

  • חוויית המשתמש: תחום חוויית המשתמש, הידוע גם בשם UI /UX, מתמקד ביחסי הגומלין שבין האדם לבין ממשקים דיגיטליים כגון אתרים ואפליקציות.

 

  • פסיכולוגיה של הספורט: התמחות זו מתמקדת בפסיכולוגיית הספורט והפעילות הגופנית, ובמהלכה ניתן ללמוד כיצד לעבוד עם ספורטאים מקצוענים לצורך שיפור ביצועיהם ועמידותם המנטלית.

 

  • מדעי המוח: התמחות זו מתקיימת בדרך כלל בשילוב לימודי ביולוגיה או מדעי הקוגניציה במסלול הדו חוגי. ההתמחות מקנה ידע בסיסי בנוגע לקשר שבין תהליכים רגשיים ומחשבתיים לבין תפקוד המוח.

 

חשוב להדגיש כי לא כל מוסד מציע בהכרח את כל תחומי ההתמחות הללו. כמו כן, יש לציין כי ברבים מן המקרים, ההתמחות כתובה על גבי גיליון הציונים בלבד, ואינה מופיעה על גבי התואר.

 

ההתמחויות הבאות מתקיימות במסגרת התואר השני:

 

  • חינוכית - בוחנת תהליכים חינוכיים ותהליכי שינוי בהתנהגות של תלמידים. התחום כולל טיפול בפרט ובמשפחה.

 

  • קלינית - עוסקת באבחון ובטיפול של מצוקות אישיות ושל הפרעות התנהגותיות שונות.

 

  • ארגונית - עוסקת בבחינת הדינמיקה בין גורמים שונים בארגון ומתמקדת בהנדסת אנוש ובייעוץ ארגוני.

 

  • התפתחותית - עוסקת בחקר תקופות החיים משלב הילדות ועד לבגרות תוך הבנת התהליכים המשפיעים על המטופלים.

 

  • שיקומית - עוסקת באבחון ובטיפול באנשים אשר חוו טראומה.

 

מה משך הלימודים?
 
משך הלימודים הינו שלוש שנים. בחלק מן המוסדות, כגון באוניברסיטה הפתוחה, יכולים המעוניינים בכך לפרוס את לימודיהם על פני מספר רב יותר של שנים, לפי צרכיהם.

יש לציין כי כדי לקבל רישיון פסיכולוג ולעסוק בטיפול יש צורך לעבור תהליך ממושך יותר, שאורכו הכולל בין 7 - 9 שנים. התהליך כולל 3 שנות תואר ראשון, כשנתיים של תואר שני והתמחות שאורכה בין שנתיים לארבע שנים.
 
האם מתקיימים לימודי ערב בפסיכולוגיה המתאימים לאנשים עובדים?

ישנם מוסדות אקדמיים מסוימים המציעים לימודי ערב בפסיכולוגיה. מסלולים אלו יכולים להתאים לאנשים עובדים, להורים, ולכל המעוניינים במסלול המשתלב בנוחות רבה יותר עם העבודה ושגרת החיים. במרבית המקרים, לימודי הערב כוללים גם סמסטרים בחודשי הקיץ, כדי לאפשר להשלים את התואר בפרק זמן הדומה לזה של לימודי היום. בין המוסדות שבהם מתקיימים לימודי הערב בפסיכולוגיה: האוניברסיטה הפתוחה, והמרכז האקדמי למשפט ולעסקים.
  
מה עלות הלימודים?
 
במוסדות האקדמיים הציבוריים, שכר הלימוד הינו אוניברסיטאי ונכון לשנת תשפ"ה גובהו 11,653 שקלים לשנה. יש לציין כי גובה שכר הלימוד האוניברסיטאי נקבע על ידי המועצה להשכלה גבוהה, ומתעדכן מדי שנה. במוסדות הלימוד הפרטיים שכר הלימוד גבוה משכר הלימוד האוניברסיטאי, ונע בין 35,000 - 50,000 שקלים לשנה, ומשתנה ממוסד למוסד.
 
אילו מלגות מתאימות לסטודנטים לפסיכולוגיה?

ניתן להיעזר במלגות ללימודי פסיכולוגיה, המוענקות הן על ידי המוסדות האקדמיים, והן על ידי קרנות וארגונים חוץ-אקדמיים. בדרך כלל המלגות מוענקות על סמך השתתפות בפעילות התנדבותית המשיקה לתחומי הלימוד. עם זאת, יש להדגיש כי הסטודנטים לפסיכולוגיה יכולים להיות זכאים גם למלגות נוספות, המוענקות על סמך קריטריונים סוציו אקונומיים (מלגות סיוע כלכלי) או מלגות הצטיינות (על סמך הישגים אקדמיים גבוהים).
 
היכן לומדים?
 
  • האוניברסיטה הפתוחה (מרכזי לימוד בפריסה ארצית): הלימודים מהווים צעד ראשון בהבנת תהליכי זיכרון, תפיסה, החלטות, ומוטיבציה. הלימודים נערכים במתכונת גמישה ומתאימים גם לאנשים עובדים.
 
  • המכללה האקדמית כנרת (עמק הירדן - צפון): מתקיימים לימודי פסיכולוגיה במתכונת חד חוגית, הלימודים מקנים ידע נרחב תוך שימת דגש על הכנה לתואר השני בפסיכולוגיה. הלימודים כוללים התנסות בשדה.
 
  • המכללה האקדמית אשקלון: לימודי הפסיכולוגיה במכללת אשקלון משלבים בין למידה עיונית לבין התנסות אמפירית מעשית. המכללה מציעה גם אפשרות ללימודים דו חוגיים, שמשלבים בין לימודי פסיכולוגיה לבין מקצועות משיקים כמדעי המדינה, לימודי סוציולוגיה או לימודי קרימינולוגיה.
 
  • אוניברסיטת חיפה: הלימודים מתקיימים במסלול חד חוגי או דו חוגי. כמו כן, מתקיימת תכנית בשילוב ביולוגיה עם התמחות במדעי המוח. משך הלימודים 3 שנים.

 

  • המרכז האקדמי למשפט ולעסקים (רמת גן): הלימודים נערכים במתכונת גמישה, ניתן לבחור בין מסלול לימודי יום לבין לימודי ערב. משך הלימודים 3 שנים, הכוללות גם סמסטר קיץ.
 
  • המרכז האקדמי רופין (עמק חפר - השרון): במרכז האקדמי רופין מתקיים תואר ראשון דו חוגי במנהל עסקים ופסיכולוגיה, המקנה ידע בשני התחומים. משך הלימודים 3 שנים.
 
  • האקדמית תל אביב יפו: הלימודים נפרסים על פני 3 שנים ומתקיימים במסלול יום. מוצעות ההתמחויות הבאות: ניהול משאבי אנוש, חוויית משתמש, פסיכולוגיה של הספורט ופעילות גופנית, התמחות מורחבת במשאבי אנוש. התואר משלב גם קורסים בסוציולוגיה. 
 
  • אוניברסיטת בר-אילן (רמת גן): הלימודים נערכים במסלול דו חוגי, וניתן לשלבם עם חוגים כגון כלכלה, סוציולוגיה, מדעי המוח, ועוד. כמו כן, ישנו מסלול חד חוגי המתאים לסטודנטים מצטיינים.

 

  • המכללה האקדמית עמק יזרעאל (סמוך לעפולה - צפון): ניתן ללמוד במתכונת חד חוגית או דו חוגית, והם מהווים הכנה לקראת התואר השני בפסיכולוגיה. משך הלימודים 3 שנים.
 
  • אוניברסיטת אריאל בשומרון: לימודי הפסיכולוגיה באוניברסיטת אריאל נמשכים שלוש שנים, ניתן לשלב את הלימודים עם מגוון של חוגים ומחלקות במסגרת לימודים דו חוגיים.
 
  • אוניברסיטת רייכמן (הרצליה): מסלול הלימודים באוניברסיטת רייכמן עוסק באופן מעמיק בדילמות ובאתגרים עמם מתמודדים מטפלים במסגרות טיפוליות ועסקיות. במהלך הלימודים הסטודנטים דנים בקשר שבין הפסיכולוגיה לתחומי דעת נוספים כניהול, ממשל, תקשורת ואף מדעי המחשב.
 
  • אוניברסיטת בן גוריון - קמפוס אילת: בקמפוס אילת של אוניברסיטת בן גוריון מתקיימת תכנית לימודי פסיכולוגיה שאורכה כשלוש שנים, במהלכה נחשפים לידע רב אודות הגישות השונות בפסיכולוגיה. התואר המוענק הוא מטעם אוניברסיטת בן גוריון.
 
  • המסלול האקדמי המכללה למינהל (ראשון לציון): במכללה למינהל יכולים הסטודנטים לבחור בין שתי חטיבות: ניהול ותקשורת. הלימודים עוסקים בכל תחומי הפסיכולוגיה ומכינים את תלמידיהם לקראת ההתמחויות הנלמדות בתואר השני בפסיכולוגיה, שהכרחי להכשרה כמטפלים. התכנית גם באה לסייע לבוגריה לעבור את מבחני מתא"ם, שדרושים לצורך קבלה לתואר שני בפסיכולוגיה, ואכן רבים מבין הסטודנטים בתכנית עוברים את הבחינות הללו.
 
  • המכללה האקדמית תל חי (אצבע הגליל): במכללת תל חי מציעים מסלול לימודי פסיכולוגיה הכולל גם התנסות מעשית במסגרות טיפוליות וחינוכיות. הסטודנטים סוקרים את שלל התיאוריות והזרמים בעולם התרפיה ומפתחים במקביל גם כישורי מחקר פסיכולוגי.
   

מה הן אפשרויות התעסוקה ולימודי ההמשך?

 

בוגרי התואר הראשון בפסיכולוגיה אינם מוסמכים לעבוד כפסיכולוגים, עם זאת הם יכולים לנצל את הידע שנרכש ולהשתלב במגוון תחומי ייעוץ והדרכה. ברוב המקרים בוגרי התואר משתלבים בתפקידים שונים בחברות כוח אדם, בחברות השמה או במחלקות משאבי אנוש בחברות שונות.

 

הבוגרים המעוניינים לעסוק בפסיכולוגיה ולקבל הסמכה בתחום נדרשים להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה. רק בתום מסלול הלימודים לתואר השני, ולאחר השלמת תקופת ההתמחות, יוכלו לקבל את ההסמכה ולעסוק בתחום. המוסמכים לעסוק בפסיכולוגיה לרוב עובדים במסגרות כגון בתי חולים, מרפאות ותחנות לבריאות הנפש, מוסדות שיקומיים, או מרפאות פרטיות. 

 

מה הם תנאי הקבלה ללימודי הפסיכולוגיה?


תנאי הקבלה לפסיכולוגיה מתבססים בדרך כלל על שקלול הממוצע בתעודת הבגרות עם הציון בפסיכומטרי. תנאי הקבלה משתנים ממוסד למוסד, וכוללים:

  • ציון התאמה אשר נע בין 535 - 660.
  • בגרות באנגלית ברמת 4 או 5 יחידות לימוד.
  • בגרות במתמטיקה ברמת 3 יחידות לפחות (בחלק מן המקרים נדרשת בגרות ברמת 4 או 5 יחידות).
  • מוצעות מכינות למועמדים אשר אינם עומדים בדרישות הקבלה.

 

האם ניתן להתקבל ללא פסיכומטרי?


ישנם מוסדות המאפשרים להתקבל ללימודי פסיכולוגיה ללא פסיכומטרי. במסלול זה מתקבלים המועמדים על סמך ממוצע בגרויות גבוה. הממוצע הנחוץ משתנה ממוסד למוסד, ונע בין 90 - 113. מועמדים אלו נדרשים להציג ציון בבחינת אמירנט לקביעת רמת שליטתם באנגלית.


למי מתאימים לימודי הפסיכולוגיה?


הלימודים מתאימים לאנשים המעוניינים במקצוע בדגש טיפולי, המתבסס על עבודה עם אנשים ומתאפיין בעשייה מלאת שליחות. כמו כן, הלימודים והמקצוע מתאימים לאנשים רגישים, סבלניים, אכפתיים, ומכילים, בעלי יכולת להתמודד עם משברים ועם מצבים מורכבים.


כיצד לבחור מסלול לימודים?


בעת בחירת הלימודים, חשוב להביא בחשבון את מכלול ההיבטים הנוגעים למסלול הלימודים ולמוסד האקדמי. כדאי לנסות להביא בחשבון שיקולים כגון: התאמת מתכונת הלימוד לשילוב עם העבודה ועם שגרת החיים; היקף הלימודים הפרקטיים הנכללים בתואר; מידת ההכנה המוענקת לסטודנטים במהלך התכנית לקראת הקבלה לתואר השני; עלויות התואר והאפשרות לקבל מלגות; ועוד. בתהליך הבחירה, כדאי להתייעץ עם בוגרים אשר למדו את התואר בעבר, וכן לשוחח עם סטודנטים הלומדים כיום. נוסף על כך, ניתן להגיע לימים הפתוחים המתקיימים במוסדות, כדי להתרשם מן המוסד והתכניות הנלמדות בו. כמו כן, ישנם מי שבוחרים לעבור ייעוץ לימודים טרם קבלת ההחלטה.

 

למה כדאי ללמוד פסיכולוגיה?


בין יתרונותיהם של לימודי הפסיכולוגיה:

  • הלימודים מהווים את תחילת הדרך לקראת עיסוק בתחום שהביקוש לו בישראל גבוה במיוחד, בעיקר לאור מצבי המשבר העוברים על המדינה, כגון מגיפת הקורונה ומלחמת חרבות ברזל. עקב כך קיימת דרישה מוגברת לפסיכולוגים במגוון ההתמחויות, אשר יעניקו את המענה הטיפולי הנדרש, וההערכות הן כי הצורך באותם אנשי מקצוע רק תלך ותאמיר.

 

  • הלימודים פותחים צוהר למגוון רחב של אפשרויות תעסוקה (לאחר התואר השני או לימודי תעודה משלימים), מלבד הטיפול הפרונטלי, כגון בתחום החינוכי, בענף משאבי האנוש, בארגונים עסקיים, במחקר, ועוד.

 

  • העיסוק בתחום הינו מספק, משמעותי, וכרוך בשליחות גדולה.

 

איזה תואר מקבלים בסיום הלימודים?


בתום הלימודים, מוענק תואר ראשון B.A בפסיכולוגיה. בחלק מן המקרים, מוענק תואר B.A בפסיכולוגיה ובתחום ידע נוסף.

 

מה מספרים הבוגרים על לימודי הפסיכולוגיה?

 

יניב, בן 28 מתל אביב, סיים לפני כשנתיים תואר ראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטת תל אביב והחליט שלא להמשיך לתואר שני. כיום עובד יניב בחברת השמה גדולה כפסיכולוג תעסוקתי ומרוצה מאוד מעיסוקו. יניב מספר: "עם סיום הלימודים התלבטתי אם להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית ולהפוך למטפל אחד על אחד, אבל החלטתי שזה לא הכיוון שאני מחפש.

יותר עניין אותי לעבוד בחברה גדולה ולעזור לכמה שיותר אנשים למצוא את דרכם בחיים. כמובן שגם המסלול הארוך לקראת תעודת הפסיכולוג הקליני הרתיע אותי. התחלתי לחפש עבודה והופתעתי לגלות שיש לי אפשרויות רבות כפסיכולוג תעסוקתי בחברות כוח אדם, חברות השמה ואפילו בכמה חברות הייטק.

לאחר מספר ראיונות התקבלתי לחברת השמה גדולה, בה אני עובד כפסיכולוג תעסוקתי המייעץ ומסייע לאנשים רבים מדי יום. רבים כיום רוצים להחליף קריירה או שפוטרו מעבודתם והם מחפשים כיוון חדש. אני מדבר עם האנשים הללו ועוזר להם למצוא את דרכם בחיים. הסיפוק בעבודה הוא גדול וכל פעם שאני שומע על מישהו שהיה אצלי ומצא עבודה שמתאימה לו אני יודע שבחרתי במסלול הנכון."

 

שמרית מרעננה לעומת זאת, החליטה להמשיך לתואר שני במסלול של פסיכולוגיה קלינית. שמרית: "כל חיי חלמתי להיות פסיכולוגית ועכשיו אני מגשימה את החלום. הלימודים בתואר השני הם מרתקים אפילו יותר מלימודי התואר הראשון ובעוד שנה אתחיל את ההתמחות שלי באחד מבתי החולים בארץ. אין ספק שזהו מסלול ארוך וקשה אך בסוף הדרך אוכל לטפל באנשים וזה מה שכל חיי רציתי לעשות".

 

עזרנו לך? דרג אותנו:

שירות אישי חינם

צריך פרטים על פסיכולוגיה?

רוצה לדעת יותר על פסיכולוגיה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד פסיכולוגיה
טיפים ממומחים בנושא פסיכולוגיה
ורדה רזיאל ז`קונט
הפסיכולוגית ואשת התקשורת ורדה רזיאל ז'קונט מאמינה שאמפתיה ואכפתיות הם כלי חשוב לכל מטפל. "התכונות החשובות למטפלים טובים הן התעניינות עצומה באנשים, וגם יושר פנימי וחיצוני בלתי מתפשר. כמובן שגם אי אפשר בלי ניסיון שקשור בתובנות לגבי החיים, שחלק מהם רוכשים תוך כדי העבודה."
ורדה רזיאל ז`קונט
פסיכולוגית, סופרת, עיתונאית ואשת תקשורת
מחשבון תנאי קבלה תתקבל או לא?

לחיצה על חשב תוצאות
תציג בפניך מוסדות שעשויים להתאים

חוות דעת של סטודנטים:
פסיכולוגיה
(360) 4.1
הודיה

הודיה

21/08/2024
5/ 4

האוניברסיטה הפתוחה

מה אתה אוהב/לא אוהב במוסד הלימודים?

אחלה דבר, אני מאוד אוהבת את העובדה שאפשר לשלב עבודה במשרה מלאה ולא לוותר על החיים בגלל שרוצים לעשות  קרא עוד...

על הקמפוס

אחלה שיטה לעשות תואר ראשון נוח וכל אחד יכול להתאים לעצמו את הדרך הכי נכונה לו

טיפים

לכו על זה, לא לחשוב יותר מידי כל תואר יכול לפתוח עולם ומלואו

שגיא

שגיא

04/08/2024
5/ 5

האוניברסיטה הפתוחה

מה אתה אוהב/לא אוהב במוסד הלימודים?

אוהבת את המעטפת שהאוניברסיטה מעניקה לצד הגמישות והקצב המתון

על הקמפוס

בפתוחה מגוון הקמפוסים הוא רחב מה שמקנה חוויות מגוונות

טיפים

מתאים לכל מי שמרגיש עצמאי מספיק ובעל כוח רצון להוביל את עצמו ללימודים מעמיקים ומוצלחים

יהונתן

יהונתן

18/07/2024
5/ 5

האוניברסיטה הפתוחה

מה אתה אוהב/לא אוהב במוסד הלימודים?

אוהב: את הגמישות והרמה האקדמית הטובה, מענה מהיר להליכים בירוקרטים, ספרי לימוד מפורטים מאוד, התחשבות  קרא עוד...

על הקמפוס

בפתוחה אין כל כך קמפוס.. אבל כשיוצא לי לבוא לשם אני מאוד מרוצה מהכל, אנשים נחמדים, אחלה קפיטריה, ספ קרא עוד...

טיפים

האוניברסיטה הפתוחה בהחלט מאפשרת לשלב לימודים ועבודה. אני עובד במשרה מלאה ולומד תוך כדי, יש מגוון אפ קרא עוד...

שאלות הגולשים בנושא
הסבה לפסיכולוגיה במסלול מקוצר
במה ניתן לעבוד אחרי תואר ראשון בפסיכולוגיה?
פסיכותרפיה מול פסיכולוגיה קלינית
כמה מרוויח פסיכולוג בממוצע?
מה כדאי ללמוד - עבודה סוציאלית או פסיכולוגיה?
האם כדאי ללמוד תואר ראשון בפסיכולוגיה בעמק יזרעאל?
קבלה ללימודי המשך בפסיכולוגיה ללא מתאם
התאמה לתפקיד פסיכולוגי/ת
מאת: ד"ר ענת רפופורט

לפנייך מספר אמירות, יש לדרג אותן בסולם של אחד עד שלוש. כאשר 1 מדורג כנמוך ביותר (האמירה לא מאפיינת אותך) ו - 3 כגבוה ביותר (מאוד מאפיינת אותך).
נותרו לך עוד 20 שאלות
  • (מ: 1 - במידה מועטה, עד 3 - במידה רבה)
  • (מ: 1 - במידה מועטה, עד 3 - במידה רבה)
  • (מ: 1 - במידה מועטה, עד 3 - במידה רבה)
  • (מ: 1 - במידה מועטה, עד 3 - במידה רבה)