היי, אני מסיימת בעוד שנה תואר ראשון במדעי התנהגות ורציתי לשאול, אם אני מתעניינת ב-CBT, ראיתי שהלימודים הם במסגרת קורסים. אז האם זה מספיק אחר כך לעבוד עם זה? או שצריך לעשות תואר שני? בנוסף הייתי רוצה לדעת מהם תנאי הקבלה לתחום תודה רבה!
ש
שני יונגר
קודם ללמוד לימודים טיפוליים ואחר כך CBT
שלום שירי,
הקורס ברמה העקרונית מיועד למטפלים מוסמכים, אשר הם על-פי חוק בישראל בעלי תואר שני טיפולי כלשהו למשל: פסיכולוגים, מטפלים באומנויות למיניהם, מטפלים בהבעה ויצירה, מטפלים שיקומיים ועוד. כמו כן גם עובדים סוציאליים ואף אחים ואחיות במסגרות מסוימות יכולים להיות מועמדים למסלול. הגורם המשותף הוא שכולם אנשי טיפול. מוסדות הלימוד המציעים לימודי CBT הם: ת.ל.מ, המרכז לטיפול קוגניטיבי התנהגותי ופסיכופיזיולוגי, לימודי חוץ באוניברסיטת בן גוריון, המכללה האקדמית בוינגייט, מרכז רפואי הדסה, ביה"ס האקדמי לאחיות ע"ש שיינבורן בתל אביב ועוד. צירפתי לך מאמר מפורט המסביר מהו התחום מה לומדים בו וכן מהם הקריטריונים הכללים לקבלה ללימודים. המלצתי האישית אליך היא ללמוד קודם כל לימודי טיפול המתאימים לך ולחזון הטיפולי שלך ולאחר מכן את הקורס הנוכחי. מכיוון שאת עלולה להיתקל בקשיים בקבלת ההסמכה וכן בקשיים במציאת עבודה בגלל חוסר ההשכלה האקדמית הרלוונטית.