היי, יש לי 2 שאלות 1. אני מסיימת מאוחר את השירות הצבאי שלי, אז אני לא אספיק להרשם לסמסטר א'. זה משמעותי אם מתחילים ישר בסמסטר ב'? כל התארים נפתחים בסמסטר השני? ב. הכיוון שלי כרגע הוא פסיכולוגיה, אבל בלי תואר שני אין הרבה אפשרויות תעסוקה... מה הקריטריונים כדי להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה? כמה אנשים באמת מתקבלים לזה? מה צריך להיות התואר הראשון כדי להגדיל את הסיכויים שלי להתקבל לתואר שני (אם אני עושה תואר ראשון דו חוגי)? תודה
ש
שני יונגר
לימודי תואר ראשון ותואר שני בפסיכולוגיה
שלום שי,
1. לא כל התארים נפתחים בסמסטר ב', יש מספר מסלולים הנפתחים בסמסטר ב', אך לא כולם ולא בכל מוסדות הלימוד. מכיוון שלא ציינת היכן את רוצה ללמוד אינני בטוחה אם לימודי פסיכולוגיה הם אפשריים באותו מוסד לימודים. 2. הקריטריונים לקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה הם לרוב ממוצע של 87 לפחות בתואר הראשון וציון של 95 לפחות בבחינת המתא"ם. הכי קשה להתקבל למסלולים הקליניים, אך בכל מקרה אלו מסלולי הלימוד מהמבוקשים ביותר שיש ולכן יש לקחת את הדברים ברצינות ולהשקיע לאורך כל תקופת התואר הראשון. 3. כמה מתקבלים, זו שאלה קצת קשה למענה כי יש הרבה מאוד מסלולים שונים לתואר שני בפסיכולוגיה וברור לי שכרגע לפני שהתנסית בלימודים את לא יכולה לדעת בוודאות מה תרצי ללמוד כתואר שני. 4. לגבי מסלולים דו חוגיים, קחי בחשבון כי הם יכולים להפריע לעכב ולהוריד סיכויים, במיוחד אם את כן תהיי מעוניינת במסלול הקליני. שכן הציון הנדרש ללימודים הוא לא רק בקורסים בפסיכולוגיה אלא ממוצע התואר כולו. פעמים רבות קשה יותר להגיע להישגים גבוהים במסלול דו חוגי בעיקר בגלל עומס הקורסים הנלמדים בו. חשבי על זה. אם את לא בטוחה שאת רוצה להיות פסיכולוגית קלינית בעתיד, אז תואר דו חוגי בהחלט יכול להיות בעל ערך מוסף רב עבורך, כי יש שילובים מאוד מעניינים עם פסיכולוגיה למשל: כלכלה, תקשורת, חינוך (מצוין למי שרוצה ללמוד פסיכולוגיה חינוכית) ועוד.