היי, אני בהתלבטות וממש לא יודעת מה לבחור.. אני מאוד אוהבת לעזור לאחרים ומאוד מתאים לי ללמוד פסיכולוגיה, אבל הבנתי שבלי תואר שני- התואר הראשון דיי חסר חשיבות ושכמעט בלתי אפשרי להתקבל לתואר השני.. מאוד קשה לי להירשם למשהו בידיעה שאני אולי לא אוכל להשלים אותו ואשאר בלי תואר שיועיל לי בעתיד.. חשבתי ללמוד תולדות האמנות שזה תחום אחר שאני מאוווד אוהבת, אבל גם אין בו שום תעסוקה... אני חסרת אונים..
ש
שני יונגר
פסיכולוגיה אומנות או מסלול אחר לתואר ראשון
שלום,
אנסה לצייר עבורך את התמונה בצורה הרבה פחות קודרת מזו שאת רואה כרגע ובתקווה שתבחרי במסלול המתאים לך ביותר בסופו של דבר. ראשית, אני בעד לאתר תואר ראשון המתאים לעיסוק שמועדף עליך לאחר הלימודים. מדבריך אני מבינה שאת עדיין לא מגובשת לחלוטין על המסלול הנכון לך וזה בסדר, אז אנסה לתת לך מספר אופציות כדי שתהיה לך בחירה והחלטה קלה יותר. 1. פסיכולוגיה לתואר ראשון- האפשרויות הן או תואר שני בפסיכולוגיה או תואר שני בתחומים טיפוליים אחרים כגון: תרפיה באומנות, טיפול בהבעה ויצירה וכו', כיוונים של משאבי אנוש, הדרכה וייעוץ ארגוני, חינוך ועוד. 2. לימודי עבודה סוציאלית- מאפשרים עבודה בסיוע לאחר מיד עם סיומם וגם מהם אפשר להגיע למרבית ממסלולי הטיפול המצוינים בסעיף 1. 3. סיעוד- מאפשרים עבודה כבר במהלך הלימודים ולאחריהם. מאפשרים לפנות לכיווני טיפול פיזיים או חלק ממסלולי הטיפול המצוינים בסעיף 1. יש אפשרויות לקידום מקצועי מעניינים ביותר. 3. קלינאות תקשורת או ריפוי בעיסוק. 4. חינוך- מאפשר המון המון מסלולים שונים בנוסף להוראה (בעיקר כתואר שני) כגון: לקויות למידה, ייעוץ חינוכי, אבחון דידקטי, חינוך מיוחד, מסלולי הטיפול למיניהם ועוד. מלימודי תולדות האומנות תוכלי לפנות לשני מסלולים עיקריים: חינוך והוראה או אוצרות ושמאות של חפצי אומנות ותכשיטים. כפי שאת רואה, יש לך המון אפשרויות לימוד שיכולות להתאים לתיאור הכללי שלך, כדאי להשקיע עוד זמן מחשבה ולבחור את המתאים לך ביותר.
תשובה
תוד העל התשובה המהירה, אני לא מעוניינת ללמוד חינוך/להיות מורה וגם סיעוד ועבודה סוציאלית לא ממש מעניינים אותי. אני באה מרקע של מצב כלכלי לא טוב, ולכן אני רוצה לבחור מקצוע שאני יודעת שיאפשר לי עתיד כלכלי טוב יותר... כל המקצועות שאת מתארת הם אולי מעניינים, אבל עד כמה שידוע לי- אין בהם בטחון תעסוקתי