אני בת 21 יש לי בגרות מלאה במגמת מדעי החברה ותאטרון עם ממוצע של 104.9 פסיכומטרי של 665. אני לא יודעת מה ללמוד ואני ממש רוצה להתחיל אחרי שעבדתי מאוד קשה במועדפת במפעל. מאוד אהבתי פסיכולוגיה בתיכון, אני מאוד אוהבת שיחות אחד על אחד עם אנשים. כחלום ילדות שכבר עיכלתי שלא יתממש מאוד אהבתי במה בכל צורותיה האפשריות רקדתי שנים שיחקתי בתיכון וגם דגמנתי קצת. אני מתעניינת מאוד גם באורח חיים בריא במיוחד בכל טרנד התזונה הטבעית. אני יודעת מה תחומי העניין שלי, זו לו הבעיה אני פשוט נורא חוששת לעתיד שלי כי תמיד היה לנו חסר בבית. כרגע יותר חשוב לי מהכל להגיע למשכורת מכבדת. תואר ראשון בפסיכולוגיה לא נותן דבר, קשה להתקבל לתואר שני וגם אחריו קשה מאוד למצוא עבודה. מאוד חסר לי לרקוד.. חשבתי אולי אפילו ללכת לכיוון של מורה לריקוד אבל גם כאן הפן הכללי נכנס. אותו דבר לגבי התזונה.. זה משו שאני מאוד אוהב ללמוד אבל המשכורת היא טיפה מעל המינימום. אני לא רוצה להיות סתם דיאטנית. חשבתי ללכת על מדעי המחשב רק כי המשכורת בשמיים למרות שהקשר שלי למחשבים מקרי בהחלט ואם אלך למסלול הזה אצטרך ללמוד הכל ממש ממש מהתחלה והשאלה אם זה אפשרי בכלל בעוד שאני בן אדם עם דגש מובהק להומני ואומנותי. תודה תודה.
ש
שני יונגר
הומני או ראלי מה ייתן עבודה טובה יותר בעתיד
שלום רימה,
אם את אדם הומני באופן מובהק, כפי שרשמת את עלולה להיתקל בקשיים גדולים בלימודי מחשבים. יחד עם זאת כל תחום ההנדסאות הוא עדיין תחום חזק שאליו כדאי להיכנס, אך גם כאן דרוש ראש ראלי והלימודים מבוססים רובם ככולם על תחומים ראליים ולא על תחומים הומניים. אם תבחרי במסלול פסיכולוגיה, אז בהחלט יש מספר שנים רב של השקעה לפני לפני שתוכלי להשתכר יפה מהתחום. מה שתהיי חייבת לעשות כהחלט לחיים שלך בהקשר הכלכלי, היא החלטה לגבי תועלת תחום הלימודים שלך והמקום של הדברים שאת אוהבת שתצרכי אולי להזיז מעט הצידה לרמת התחביב. אם את כן מוכנה להשקיע מספר שנים טובות ללימודים אז התחומים ההומניים יכולים להיות מצוינים עבורך, אך הם מחייבים תואר שני לפחות (לא משנה כמעט באיזה מסלול מדובר). זו ההחלטה היחידה שעליך לקבל, מה את מעדיפה.