שלום. אני עומד כרגע לפני לימודים לתואר ראשון והמטרה הסופית שלי היא לעסוק בפסיכולוגיה שיקומית. הבעיה היא שנתוני הקבלה שלי אינם גבוהים במיוחד. אם אחליט לשפר את ממוצע הבגרויות ולהעלות את ציון הפסיכומטרי זה עלול לקחת לי כשנה או יותר. חשבתי לעשות את התואר הראשון במכללה( לשם אני כן מתקבל). הבעיה היא שהבנתי שלבוגרי מכללה מאוד מאוד קשה להתקבל ללימודי תואר שני, אפילו אם המכללה בה למדו היא שלוחה של האוניברסיטה אליה מנסים להתקבל. נדיר מאוד שבוגר מכללה מתקבל לתואר שני, אלא אם כן זו המכללה הבינתחומית בהרצליה. שאלתי היא אם החששות שלי הם אכן מבוססים או שהם מוגזמים ובוגרי מכללה אכן זוכים ליחס שווה מהאוניברסיטה כאשר הם מנסים להתקבל לתואר השני. שאלה נוספת שיש לי היא שעקב נסיבות שונות, נפל בחלקי לסעוד אדם נכה במשך כ-20 שנים. האם הניסיון הזה יכול לסייע לי בראיון הקבלה לתואר השני בפסיכולוגיה שיקומית?
תודה.
ש
שני יונגר
סיכויי קבלה לתואר שני בפסיכולוגיה
שלום יורה,
תואר שני כיום קיים לא רק באוניברסיטאות ולכן גם המכללות מתחילות להיחשב ברמה גבוהה בתחום הפסיכולוגיה. לגבי איפה כדאי ללמוד כדי להצליח להתקבל קשה לענות על השאלה הזו ללא השוואה בין מוסדות לימוד, אך יש מכללות מהן הדבר אפשרי. בסופו של דבר נבחנים לפי שילוב של גורמים: ממוצע התואר הראשון, ציון המתאם והתנדבות בקהילה. יכול להיות שהטיפול שלך כיום באדם הנכה יכול להיחשב כניסיון, אך הוא בוודאי לא מספקי ויהיה עליך למצוא מסגרות התנדבות נוספות במהלך התואר כדי לצבור עוד המלצות. דבר נוסף, בעניין המלצות. המלצה ממרצה רלוונטי לתחום נחשבת מאוד לתואר השני.
ממש לא נכון!
יש לי חברה טובה שלמדה במכללה והתקבלה בלי בעיה לתואר שני ואני מכירה עוד אחרים. אני למדתי תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית והתואר הראשון שלי הוא מהאו"פ, כך שזו גם אופציה. ולגבי הניסיון בסיעוד- בוודאי שזה יכול לסייע. כל דבר שעשית בחיים נלקח בחשבון.