שלום, אני רוצה ללמוד פסיכולוגיה ומתלבטת איזה חוג להוסיף, אם בכלל. השיקול העיקרי שלי הוא ההבנה כי אין אופציות לעבודה על בסיס תואר ראשון בפסיכולוגיה בלבד, וחשבתי אולי חוג נוסף יוכל לסייע לי. השאלה שלי היא איזה חוגים כדאי לשלב יחד עם פסיכולוגיה? ראיתי באתר של האוניברסיטה העברית אפשרות לשילוב פסיכולוגיה ועבודה סוציאלית - זה שילוב מומלץ?
ע
ענת מאוניברסיטת תל-אביב
מומלץ לשלב עם תכנית דו חוגית אחרת
הי, התואר בעבודה סוציאלית הינו חד חוגי, כך שאני לא מאמינה שניתן לשלב אותו עם חוג נוסף. בכל מקרה, בכדי שלא ייווצר לך עומס לימודים, מומלץ לשלב אותו עם תכנית נוספת דו חוגית, כמו למשל - חינוך, סוציולוגיה, ניהול, סטטיסטיקה מדעי המחשב וכדומה, על פי העדפה האישית שלך, ובתנאי שאת עונה על דרישות הקבלה של החוג השני.
בהצלחה, ענת מאוניברסיטת תל-אביב
ש
שני יונגר
תלוי במטרה הסופית מהלימודים
שלום בר,
אולי כוונתך לשילוב של פסיכולוגיה וסוציולוגיה ולא עבודה סוציאלית. לא ידוע לי על שילוב עם עבודה סוציאלית לתואר ראשון. לגבי תואר בפסיכולוגיה, העניין הוא כזה. אם את רוצה להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה, קחי מסלול חד חוגי ועשי הכל כדי לשמור על ממוצע ציונים העובר את ה-90. אם את לא בטחה מה תרצי לעשות אולי יש מקום לתואר דו חוגי, אבל כדאי מאוד לבחור במסלול שבאמת ייתן לך ערך מוסף מקצועי ולא רק עוד קורסים שיקשו עליך את תקופת הלימודים. בפועל אנו עדים לכך שבדרך כלל לסטודנטים במסלולים הדו חוגיים עם פסיכולוגיה קשה לעמוד ברף הציונים הנדרש לתואר שני בפסיכולוגיה וחבל.