שלום, אני מתלבט אם ללמוד תואר ראשון בפסיכולוגיה באריאל או במכללת רופין? היעד שלי הוא לימודי תואר שני בפסיכולוגיה קלינית ואני מאמין שזה מה שיהיה בסוף וישנם סיכויים רבים שתואר שני אלמד בחו"ל, גם אם לא אלך בכיוון הקליני אז ארצה תחומים הקרובים לקלינית. השאלה שלי היכן ללמוד, כי מה שנשאר לי על הפרק שלא צריך פסיכומטרי והשכר אוניברסיטאי - זה אריאל או רופין, מה טוב יותר עבורי? שאלה שניה, מדעי ההתנהגות הוא כמו תואר בפסיכולוגיה וזה יהיה טוב עבורי?
ר
רענן
פסיכולוגיה ברופין או באריאל
לאוניברסיטת אריאל תואר ראשון ותואר שני ללימודי פסיכולוגיה וכיום היא אוניברסיטה. מצד שני רופין יש לה את האווירה הייחודית שלה . כדאי לבוא למקומות לשאול ולהתייעץ
ש
שני יונגר
לימודי פסיכולוגיה לתואר שני בחו"ל
שלום איתי,
תלוי מאוד היכן תבחר ללמוד בחו"ל. יש מכללות ומוסדות לימוד שאינם מוכרים על-ידי כל מוסדות הלימוד בחו"ל. לכן, אם יש לך כבר כיוון אקדמי בחו"ל לתואר שני אז כדאי שתבחר את מוסד הלימודים לתואר ראשון בהתאם. קח בחשבון כי בגלל המיקום של אוניברסיטת אריאל את עלול להיתקל בקשיים להתקבל בחו"ל ללימודים כי יש מדינות שמבחינתן האוניברסיטה אינה מקובלת כיוון שהיא ממוקמת מעבר לקו הירוק.
אני מאוד ממליצה שתברר הכל באחד מהכנסים ללימודים בחו"ל המתקיימים מידי שנה לטובת המתעניינים בלימודים בחו"ל.
לגבי מדעי ההתנהגות, מתואר זה קצת יותר קשה להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה ולקלינית בפרט.