היי, אני בעלת תואר ראשון בחינוך וסוציולוגיה של אונ׳ בר אילן, ושאלתי היא כזו: איך אני יכולה, בדרך הכי יעילה, להגיע לתחום הטיפול? נסיתי להתקבל להסבה לעו״ס, אך לצערי נדחיתי כיוון שאין לי נסיון בטיפול. אני מתלבטת אם לעשות תעודת הוראה ואח״כ להמשיך לייעוץ חינוכי, האם תוכלו להמליץ לי על הדרך הכי טובה עבורי? אני מאוד מבולבלת וכבר די אובדת עצות, אני מעוניינת להגיע, בסופו של דבר לטיפול קוגניטיבי התנהגותי, או לשיטת טיפול דומה. אשמח לקבל עצה טוב , תודה!
ש
שני יונגר
לימודים טיפוליים
שלום חן,
ראשית לא חייבים ניסיון בתחום הטיפול כדי לעשות הסבה לעבודה סוציאלית. אולי לא עמדת בראיון הקבלה מסיבות אחרות, כמו הכנה לא נכונה לריאיון.
לגבי ייעוץ חינוכי, תעודת הוראה היא חובה וכדי לעשות תואר שני בייעוץ חינוכי יהיה עליך גם לעשות השלמות רלוונטיות. יש מוסדות לימוד בהם תוכלי ללמוד לתעודה של יועצת חינוכית ללא הניסיון הדרוש, כאשר יהיה עליך לעסוק בהוראה במקביל ללימודים. עם זאת, רוב מוסדות הלימוד מחייבים ניסיון של לפחות 3 שנים כתנאי קבלה ללימודים.
כדי ללמוד טיפול קוגניטיבי התנהגותי, כדאי מאוד שתלמדי להסבה לעבודה סוציאלית, כי חייבים ניסיון טיפולי שתוכלי לקבל רק שם בזמן קצר.