שלום, אני סטודנטית לתואר ראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה ואני מתעניינת בלימודי אבחון דידקטי / פסיכודידקטי לאחר סיום התואר. אשמח לקבל הסבר כללי לגבי הלימודים בתחום הזה. מה ההבדל בין אבחון דידקטי ופסיכודידקטי מבחינת השכלה וניסיון שנדרש ע"מ להתקבל ללימודים אלה? מה הם תנאי קבלה? האם מדובר בתואר או בקורס הכשרה? לאחר חיפוש באינטרנט ראיתי שלפעמים דורשים גם תעודת הוראה כתנאי קבלה ללימודים אלה ובאוניברסיטה פתוחה ישנה אפשרות ללמוד לתעודת הוראה בפסיכולוגיה בסיום התואר. אך אינני בטוחה שמדובר באותה תעודת הוראה או שתעודת הוראה בפסיכולוגיה מקנה לי רק את אפשרות ללמד פסיכולוגיה בבתי ספר ולא יותר מזה. לתשובתכם אודה, זוהר.
ש
שני יונגר
איבחון דידקטי או פסיכודידקטי
שלום זוהר,
ההבדל בי אבחון דידקטי לפסיכו דידקטי הוא ההבדל הבא: המאבחן הדידקטי- הוא איש מתחום ההוראה שתפקידו לאתר לקויות למידה המאבחן הפסיכודידקטי- תפקידו לאבחן קשיים בתחום הלמידה של תלמידים מהפן הפסיכולוגי.
מבחינת ההשכלה לאבחון דידקטי צריכים להיות בעלי תעודה הוראה וניסיון בהוראה ואילו בבחון פסיכודידיקטי יש להיות בעלת תואר בפסיכולוגיה או מדעי ההתנהגות ותואר בפסיכולוגיה חינוכית.
אבחון דידקטי הוא קורס ואילו אבחון פסיכודידיקטי נעשה על-ידי פסיכולוג. תעודת הוראה בפסיכולוגיה מקנה לך את האפשרות להיות מורה לפסיכולוגיה. אם את מעוניינת בלימודי אבחון דידקטי, לרוב מקובל ללמוד לתעודת הוראה בחינוך מיוחד, אך זה לא חובה. את כמובן יכולה לעשות תעודת הוראה בכל תחום שתרצי לאחר התואר הראשון.
איבחון דידקטי או פסיכודידקטי
שלום שני, ראשית, תודה רבה על תשובתך המלאה. רציתי רק לחדד את העניין של תעודת הוראה. רשמת לי שמי שרוצה להמשיך לקורס אבחון דידקטי בדרך כלל עושה תעודת הוראה בחינוך מיוחד, אך לא חובה ושאני יכולה לעשות תעודת הוראה בכל תחום לאחר תואר ראשון. האם אני יכולה להתקבל לקוס אבחון דידקטי עם תעודת הוראה בפסיכולוגיה או שתעודת הוראה זו לא נחשבת רלוונטית לקורס זה, כי אם כן אז אעדיף ללמוד לתעודת הוראה בחינוך מיוחד. במידה וזה לא משנה, וכל תעודת הוראה נחשבת רלוונטית אעדיף כמובן לעשות אותה בפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה שבה אני לומדת. ועוד דבר קטן - אני מבינה ממך שעל מנת להיות מאבחנת דידקטית עלי לסיים את התואר בפסיכולוגיה, לרכוש תעודת הוראה וניסיון בהוראה ולהמשיך לקורס של אבחון דידקטי. על מנת להיות מאבחנת פסיכודידקטית עלי לסיים את התואר הראשון ולהמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה חינוכית. האם פסיכולוגית חינוכית מוסמכת לבצע אבחונים או שעדיף לנסות להתקבל לפסיכולוגיה קלינית? האם אני חייבת לעשות תעודת הוראה גם אם אני מסיימת תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית ומעוניינת להיות מאבחנת פסיכודידקטית? האם יש עוד קורס שעלי לעשות לאחר סיום התואר השני שנוגע לאבחוני או שאני רוכשת את כל הידע במהלך התואר השני? והאם ניתן לשלב בין שני התחומים - איבחון דידקטי ואיבחון פסיכודידקטי? תודה רבה מראש! זוהר
ז
זוהר
שאלה נוספת
שלום שני, ראשית, תודה רבה על תשובתך המלאה. רציתי רק לחדד את העניין של תעודת הוראה. רשמת לי שמי שרוצה להמשיך לקורס אבחון דידקטי בדרך כלל עושה תעודת הוראה בחינוך מיוחד, אך לא חובה ושאני יכולה לעשות תעודת הוראה בכל תחום לאחר תואר ראשון. האם אני יכולה להתקבל לקוס אבחון דידקטי עם תעודת הוראה בפסיכולוגיה או שתעודת הוראה זו לא נחשבת רלוונטית לקורס זה, כי אם כן אז אעדיף ללמוד לתעודת הוראה בחינוך מיוחד. במידה וזה לא משנה, וכל תעודת הוראה נחשבת רלוונטית אעדיף כמובן לעשות אותה בפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה שבה אני לומדת. ועוד דבר קטן - אני מבינה ממך שעל מנת להיות מאבחנת דידקטית עלי לסיים את התואר בפסיכולוגיה, לרכוש תעודת הוראה וניסיון בהוראה ולהמשיך לקורס של אבחון דידקטי. על מנת להיות מאבחנת פסיכודידקטית עלי לסיים את התואר הראשון ולהמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה חינוכית. האם פסיכולוגית חינוכית מוסמכת לבצע אבחונים או שעדיף לנסות להתקבל לפסיכולוגיה קלינית? האם אני חייבת לעשות תעודת הוראה גם אם אני מסיימת תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית ומעוניינת להיות מאבחנת פסיכודידקטית? האם יש עוד קורס שעלי לעשות לאחר סיום התואר השני שנוגע לאבחוני או שאני רוכשת את כל הידע במהלך התואר השני? והאם ניתן לשלב בין שני התחומים - איבחון דידקטי ואיבחון פסיכודידקטי? תודה רבה מראש! זוהר