רוצה פרטים על לימודי ניהול ואמנות?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי אמנות וניהול לתואר ראשון

רוצה לדעת על לימודי ניהול ואמנות? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי ניהול ואמנות לתואר ראשון דו חוגי - ניהול משאבי תרבות


בעידן הדיגיטל והכפר הגלובלי, גם זירת התרבות משנה את פניה. מנהלי מוסדות ופרויקטים תרבותיים נדרשים להמציא עצמם מחדש ולחשוב על דרכים מקוריות ויצירתיות מתמיד כדי להישאר רלוונטיים ורווחיים. מגלריה או מוזיאון, דרך אולם קונצרטים ועד לספריה המקומית, כל הגופים האלה עומדים מול שינויים משמעותיים ומנהליהם נדרשים להתמודד עם דילמות בנושאים כגון שיווק בעידן הסושיאל, מימון המונים אונליין, ואפילו דרכים חדשניות להעביר אירועי תרבות מרחוק בעידן הקורונה.


מי שמעוניינים בנקודת ההשקה שבין עסקים ויצירה יכולים ללמוד בתכניות לימודי ניהול ואמנות. במסלולים אלה מתמקדים בפיתוח מיומנויות יזמות המותאמות לעולם התרבות של היום, תוך רכישת ידע תיאורטי ומעשי בשני ענפי הידע.


הלימודים מוצעים במספר מתכונות, לרוב מדובר על לימודים דו חוגיים (דו מחלקתיים) שבהם משלבים לימודי אמנות לתואר ראשון עם חוג נוסף, כגון ניהול לתואר ראשון או מנהל עסקים. במקרים אחרים, מדובר על תכניות מובנות שבהן משולבים קורסים מתחומי העסקים עם מקצוע יצירתי לבחירה כגון תיאטרון, מוזיקה ועוד.


למי מתאימים הלימודים?


המסלול מתאים למעוניינים לרכוש ידע משולב בניהול, אמנות ויצירה כדי להשתלב בזירת התרבות הישראלית בתפקידים ניהוליים שונים. הוא מיועד לשוחרי תרבות ולבעלי זיקה לעולמות מדעי הרוח שבמקביל מגלים עניין בעולם העסקים. הלימודים יכולים להתאים לבעלי ניסיון קודם בתחומים הנלמדים, כגון אמנים פעילים או פעילים חברתיים בתחום התרבות, שברצונם לרכוש ידע ניהולי לקידום הקריירה שלהם. עם זאת, ברבים מבין המוסדות אין חובה להציג ניסיון קודם במסגרת דרישות הסף.


בין בעלי התפקידים שיכולים למצוא עניין בתכנית נכללים אוצרים, מנהלי תיאטראות, עובדים בתחום האירועים, מוזיקאים וכן יזמים חברתיים. אחת המטרות המרכזיות בתארים אלה היא לאפשר חממה של לימוד עמיתים שבה אמנים ויוצרים ממגוון זרמים וענפים יכולים להיפגש, להחליף רעיונות ולפתח הזדמנויות לפרויקטים חדשים.

 

מה לומדים?


בלימודים הדו חוגיים הסטודנטים רוכשים ידע נרחב בכל אחד משני החוגים בנפרד, וכן עוסקים בנקודות ההשקה שבין שני הענפים. הם עוסקים בסוגיות ביזמות בזירת התרבות ובתהליכים וכלים הנדרשים לניהול מוצלח ורווחי של מוסדות כגון גלריות, אולמות מופעים, תיאטראות, הוצאות לאור, מוזיאונים ועוד. נרכש גם ידע לניהול מחלקות התרבות של מועצות, מוסדות חינוך ועוד.


בלימודי הניהול לתואר הסטודנטים מתוודעים למגמות עכשוויות בשוק העסקי ורוכשים מיומנויות להובלה של מיזמים, עסקים ומוסדות. הם נחשפים לסוגיות בשיווק, מימון, כלכלה, משאבי אנוש וענפים נוספים שמהווים חלק בלתי נפרד מעבודתם של בכירים ומנהלים. כמו כן הם מפתחים מיומנויות יזמות וארגון של עסקים ופרויקטים ובניית האסטרטגיה הנדרשת לפעילותם הרווחית.


במהלך התואר הראשון באמנות הסטודנטים משלבים בין תיאוריה אודות היצירה לבין היכרות עם תולדותיה לאורך השנים. כמו כן, נרכשות מיומנויות פרקטיות הנוגעות לתהליך היצירה. הם יכולים לעסוק בתחומים וסוגי מדיה שונים כגון ציור, מוזיקה, תיאטרון, מחול, קולנוע ועוד.

 

במקביל הם מתוודעים לסוגיות הנוגעות לפעילות שוק האמנות בארץ ובעולם תוך היכרות עם נושאים כגון ניהול תערוכות ומוזיאונים, אוצרות, מיתוג, קניין רוחני וכן ניהול מדיניות בתחום התרבות והיצירה. בין מטרות המסלול הקנייה של ידע והבנה עסקית הנדרשת בניהול של מוסדות תרבות.

 

כמה זמן לומדים?


היקף הלימודים משתנה בין המוסדות, לרוב הם נפרשים על פני פרק זמן שבין 3 ל - 4 שנים.


במסלולים הדו חוגיים, הסטודנטים לומדים קורסי חובה ובחירה משני החוגים הנבחרים. לעיתים מתקיימים גם קורסים ייעודיים של המסלול, שבהם מתמקדים בנקודת ההשקה שבין שני הענפים ורוכשים מיומנויות יזמות בזירת היצירה והתרבות. כמו כן, הסטודנטים יכולים לקחת חלק בתרגילים וקורסים מעשיים שבהם מכירים מקרוב מגמות בשוק התרבות המקומי ואף מתנסים בעצמם בייזום של פרויקטים. לעיתים מתאפשרת לסטודנטים מצטיינים לקחת חלק בהתנסות בגופים ומוסדות תרבות, וכך לצבור ניסיון ולפתוח דלת לקשרים תעסוקתיים בהמשך הדרך.

 

נושאי הלימוד

 

  • זכויות יוצרים
  • מיתוג באמנות
  • אתיקה וקניין רוחני
  • מוזיאולוגיה ואוצרות
  • שוק האומנות בעולם
  • ניהול חדשנות וטכנולוגיה
  • היבט ארגוני במוסדות תרבות
  • ועוד

 

מהם תנאי הקבלה?


קבלת מועמדים ללימודים אלה מבוססת על שקלול בין ממוצע הבגרויות והציון בפסיכומטרי (שידוע גם בשם ציון התאמה או סכם). גובה הציון הנדרש משתנה משנה לשנה וכן בין המוסדות. בחלק מן המקרים מועמדים שלהם ממוצע בגרות גבוה במיוחד יכולים לנסות להתקבל ללימודים ללא פסיכומטרי. מוצעות מכינות שונות למי שאינם עומדים בדרישות הסף.

 

איזו תעודה מקבלים?


סוג התעודה המוענקת בסיום הלימודים משתנה ממסלול למסלול. בחלק מן המוסדות מוענק תואר ראשון דו חוגי בניהול ואמנות. במוסדות אחרים ניתן תואר ראשון BA במנהל עסקים ותולדות האמנות, ובמקרים אחרים התואר המוענק הוא BA באמנות עם התמחות בניהול, במקרים אלה ההתמחות אינה מצוינת על גבי התואר עצמו אלא על גבי מסמך הנלווה לתואר.

 

היכן לומדים?


אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (באר שבע): באוניברסיטת בן-גוריון מתקיימים לימודי ניהול משאבי תרבות, תכנית דו מחלקתית שבה משלבים לימודי במחלקה לניהול עם לימודים במחלקה לאמנויות. לימודים אלה מיועדים לסטודנטים המעוניינים לרכוש ידע ניהולי מעשי לצד כלים במדעי הרוח, ובמהלכם בוחנים תהליכים ותמורות בזירת התרבות הגלובלית.


האוניברסיטה הפתוחה (פרישה ארצית): מוצע מסלול לימודי ניהול אמנויות שהוא פרי שיתוף פעולה בין המחלקה לאמנויות, לשון וספרות והמחלקה לכלכלה וניהול. במסלול זה משלבים לימודים בתחומי הניהול והיזמות יחד עם בחירה בין תחומים כגון ספרות, קולנוע, תיאטרון או מוזיקה. אחת המטרות המרכזיות היא מפגש בין יוצרים ולמידת עמיתים, מתקיימת גם התנסות פרקטית במוסדות תרבות. ניתן להשלים את התכנית תוך ארבע שנים, היא מתקיימת במסלול מובנה שבו שלושה סמסטרים רצופים בכל שנה.


האוניברסיטה העברית (ירושלים): מתקיימת תכנית לימודים דו חוגית שבה משלבים לימודי מנהל עסקים יחד עם חוג נוסף בתחומים כגון מוזיקולוגיה, תיאטרון או תולדות האמנות. הסטודנטים לומדים קורסים משני החוגים וכן קורסים ייעודיים של התכנית.

 

במה עובדים אחרי הלימודים?


היות ומדובר בתכנית דו חוגית, הבוגרים יכולים לפנות למגוון אפיקי תעסוקה. הם יכולים להשתמש בכלים הנלמדים כדי להקים ולנהל מיזמים ופרויקטים בזירת התרבות או להשתלב ביוזמות קיימות ולסייע בניהולן. אפשרות נוספת שעומדת בפני בוגרים שמגיעים עם רקע קודם ביצירה היא יישום הידע הניהולי הנלמד כדי לקדם ולפתח את היצירה שלהם או להקים עסק עצמאי כגון גלריה או חברת הפקות ואירועים. בעזרת הכלים הנרכשים הם יכולים ללמוד לזהות הזדמנויות לקידום עסקי ולשיתופי פעולה שונים.


העשייה בזירת התרבות הישראלית היא רב גונית וניתן למצוא מגוון של בתי סטודיו, גלריות, מוזיאונים, תיאטראות, משרדי הפקת אירועים, תזמורות ומוסדות וגופים נוספים, הן בסקטור הפרטי והן במגזר הציבורי (כגון אגפי ניהול תרבות של רשויות מקומיות).


כמו כן, בוגרים המעוניינים בכך יכולים ללמוד גם לתואר שני ולהמשיך לפתח את סל הכלים שברשותם. בדרך כלל הם יכולים להמשיך לתארים מתקדמים באחד משני התחומים הנלמדים, עם מעט השלמות, ולעיתים ללא צורך בהשלמות כלל. למי שמעוניינים להמשיך למחקר אקדמי מומלץ לבחור בתארים מחקריים (עם כתיבת תזה).

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי ניהול ואמנות?

רוצה לדעת יותר על לימודי ניהול ואמנות?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור