רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

משכורות טכנאי שיניים

רוצה לדעת על שכר טכנאי שיניים? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


רמות שכר טכנאות שיניים


טכנאי שיניים נכללים בין המקצועות הטכניים וכיום ישנו ביקוש בשוק לעובדים אלה הן בשוק הפרטי והן בקופות החולים. לפי הנחיות משרד הבריאות והאגף לבריאות השן, יש צורך בהסמכה ממשלתית מוכרת כדי לעסוק במקצוע, כדי לעשות זאת יש להשלים קורס ולעבור בחינות והתמחות. קיימות מספר דרגות מקצועיות בהתאם לוותק ולהכשרות של הטכנאים.


רמות השכר של עובדים אלה דומות בתחילת הדרך לממוצע בשוק העבודה, לאחר מספר שנים ניתן להעלות את המשכורת. ישנם מגוון גורמים שעשויים להשפיע על משכורות הטכנאים, כגון דרגה מקצועית, שנות הוותק, מיקום בארץ ועוד. כמו כן, עובדים בשוק הפרטי שלהם ותק רב יכולים להגיע למשכורות גבוהות למדי כאשר ברשותם מאגר לקוחות איכותי.

 

על המקצוע


טכנאי שיניים עוסקים בבניה של תותבות, כתבים וגשרים, ואביזרים דנטליים נוספים. במסגרת עבודתם הם משתמשים במכשור ייעודי ובחומרים דנטליים שונים הנדרשים להכנת תבניות, לציפוי ולהתאמת האביזרים ללקוח.


במקצוע נדרשת דייקנות רבה לצורך התאמת התותבות למידות הנדרשות. יש צורך בידע טכני משולב בהבנה בתחום האורתודנטי. העבודה נעשית בדרך כלל במעבדה או בקליניקה, וכוללת שימוש בחומרים ובמכשור.


הטכנאים פועלים לרוב גם מול אנשי מקצוע נוספים, כגון רופאי שיניים או מומחים לשיקום פה ולסת. כמו כן, במסגרת תפקידם הם נדרשים להתנהל מול גורמים חיצוניים למרפאה כגון ספקי חומרים וציוד, מה שתקף בעיקר לעובדים עצמאיים או למנהלי מרפאות.

 

רמות שכר


המשכורת הממוצעת של טכנאי שיניים נעה בין 8,000 - 10,000 שקלים לחודש בתחילת הדרך המקצועית. עובדים ותיקים יותר שברשותם מספר שנות ניסיון יכולים להעלות את המשכורת ולהגיע לטווח שבין 11,000 - 13,000 שקלים לחודש ולעיתים אף מעבר לכך.


בתחילת הדרך, ישנם עובדים שכירים המשתכרים משכורת שעתית, שיכולה לנוע בין 27 - 35 שקלים בממוצע.


אחד המרכיבים שלהם השפעה על גובה המשכורת היא הדרגה המקצועית של העובדים. במשרד הבריאות מגדירים מספר דרגות מקצועיות לטכנאים בענף זה, כאשר ההתקדמות מדרגה לדרגה נעשית על ידי צבירת ניסיון וותק וכן על ידי מעבר בחינות. במקרים מסוימים יש ללמוד קורסי המשך. עובדים המגיעים לדרגות הגבוהות יותר, אומן ומומחה, יכולים להגיע למשכורות שבין 14,000 - 15,000 שקלים לחודש בממוצע.


קריטריונים נוספים שיכולה להיות להם השפעה על ההכנסה כוללים את היקף המשרה (חלקי מול מלא), מקום העבודה בארץ ועוד.

 

טכנאי מוסמך


במשרד הבריאות מגדירים 4 דרגות מקצועיות בענף. דרגת "מוסמך" היא השנייה מבין הדרגות המקצועיות בתחום טכנאות השיניים.
לאחר סיום קורס טכנאות בהיקף של 1,800 שעות ומעבר בחינת הרישוי הממשלתית שנערכת מטעם משרד הבריאות ניתן לבוגרים רישיון "מעשי". אחרי שנתיים של ניסיון בעבודה במעבדות מוכרות ומעבר בחינה נוספת, ניתן רישיון "מוסמך". יש לציין כי בעלי דיפלומות מחו"ל נדרשים למספר רב יותר של שנות ותק, וכן במעבר המבחן הממשלתי.


לאחר שלוש שנות ניסיון ניתן לעלות לדרגת "אומן". בעלי רישיון "אומן" שעוברים קורס מוכר בהיקף 800 שעות ועוברים מבחנים ממשלתיים יכולים להתקדם לדרגת "מומחה".


עצמאי


מרבית העוסקים בתחום זה (כשישים אחוזים מכלל בעלי הרישיון בארץ) פועלים כשכירים. קיימים גם עובדים מסוימים שעוסקים הן כעצמאיים והן כשכירים.


לאחר מעבר המבחנים הממשלתיים וסיום הסטאז', ועם קבלת תעודת המקצוע, ניתן להתחיל בקריירה עצמאית ומבחינה חוקית הבוגרים רשאים להקים מעבדות שיניים עצמאיות משלהם ולהציע בהן שירותי בניה ותיקון של תותבות ואביזרים נוספים בהתאם לדרישות החוק.


משכורות העצמאיים תלויות במידה רבה בגודלו של קהל הלקוחות ובשמירה עליו. בתחילת הדרך שכרם של עצמאיים עשוי להיות נמוך מזה של השכירים. לאחר מספר שנות וותק ובנייה של קהל לקוחות איכותי, יכולים אנשי המקצוע להעלות את המשכורות ולהגיע לטווחים גבוהים אף יותר מזה של השכירים.

 

רנטגן שיניים


במהלך טיפולי שיניים נדרשים גם שירותיהם של טכנאי רנטגן, שהם אנשי מקצוע בעלי ההסמכה הנדרשת בתחום הדימות. הם לוקחים חלק בביצוע של צילומי שיניים, במהלך בדיקות שגרתיות וכן כחלק מן ההכנות לביצוע של טיפולי השתלות וגשרים, וכך הם מסייעים לטכנאי השיניים בתהליך התכנון של האביזרים. משכורות עובדים אלה מתחילות בטווח שבין 6,000 - 8,000 שקלים בממוצע ויכולות להגיע לטווח שבין 9,000 - 11,000 שקלים לחודש.

 

טבלת שכר


* לתשומת לבכם - רמות השכר משתנות מעת לעת!

 

תפקיד שכר חודשי 0 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי 5 שנות ניסיון ומעלה
טכנאי שיניים
8,000 - 11,000 שקלים 11,000 - 13,000 שקלים
טכנאי אומן
14,000 - 15,000 שקלים לא צוין
טכנאי רנטגן שיניים
6,000 - 8,000 שקלים 8,000 - 11,000 שקלים
מנהל מרפאת שיניים
לא צוין 10,000 - 15,000 שקלים
סייעת שיניים
5,500 - 6,500 שקלים

7,000 - 8,000 שקלים

 

 

ביקוש בשוק


בשוק העבודה של היום ישנו ביקוש לטכנאי השיניים. כמות הבוגרים היוצאים לשוק מדי שנה אינה גדולה, ובפניהם נפתחות אפשרויות להשתלבות במסגרות מגוונות, כגון קליניקות פרטיות, מרפאות ציבוריות, מעבדות ועוד.

 

דרושים - אפשרויות תעסוקה


מרבית המשרות הן במעבדות שיניים או מרפאות שיניים. כמו כן, ניתן למצוא משרות מסוימות בחברות לייצור שתלים דנטליים. חלק מן המשרות הן בסקטור הציבורי, כגון בקופות החולים, ומשרות אחרות הן בסקטור הפרטי, כגון במעבדות וקליניקות פרטיות.


ברוב המשרות יש צורך בניסיון של מספר שנים בעבודות רלוונטיות, כגון הכנת שתלים, עבודות גבס דנטליות, כתרים וחרסינה. נדרשת גם היכרות עם תוכנות ייעודיות למקצוע. ניתן למצוא גם מסגרות מסוימות שבהן ניתן להשתלב גם ללא ניסיון קודם, מסלולים שעשויים להתאים לבוגרי ההכשרות המקצועיות המעוניינים בתפקיד ראשון בענף.


לצד תפקידים בתחום הטכנאות, בעלי רישיון הטכנאי יכולים למצוא תעסוקה גם במכירות ושיווק של ציוד וחומרים דנטליים. בין היתר ישנה דרישה בחברות טכנולוגיות שונות לסוכנים ואנשי מכירות לשתלים ואביזרי שיקום. עובדים אלה מטפלים בשלבי המכירה וכן בשלבים לאחריה כגון טיפול בתקלות בציוד וביצוע בדיקות איכות למכשור.

 

מה ללמוד כדי לעסוק בתחום?


כדי לעסוק במקצוע יש צורך ברישיון המוענק על ידי משרד הבריאות. את הרישיון מקבלים מי שמשלימים קורס טכנאי שיניים ועוברים את הבחינות הממשלתיות. כמו כן, בהתאם לדרישות החוק יש צורך בהיעדר רישום פלילי ואזרחות או תושבות ישראלית. הבוגרים גם נדרשים להשלים תקופת סטאז' לפי הנדרש בחוק.


לפי נהלי האגף לבריאות השן במשרד הבריאות, הקורסים נפרשים על פני 1800 שעות לימוד. אורכם הוא כשנתיים והשיעורים מתקיימים לרוב בשלושה או ארבעה ימים במהלך השבוע.


במהלך הקורס, הסטודנטים רוכשים את כל הידע המקצועי הנדרש למקצוע. הם נחשפים ליסודות בתחום רפואת השיניים ולומדים על תהליכי התכנון, הבנייה והעיצוב של אביזרים דנטליים כגון תותבות, גשרים וכתרים. הם גם מכירים תוכנות ממוחשבות להדמיה ולתכנון תלת ממדי שנדרש לאנשי המקצוע לצורך דיוק וייעול העבודות והתאמת הרכיבים ללקוח.


לצד הלימוד העיוני הכולל תכנים המותאמים לדרישות משרד הבריאות, נכללת בקורס גם התנסות מעשית במעבדות שיניים. במסגרת ההתנסות הסטודנטים יכולים להכיר את הציוד וחומרי העבודה ולתרגל בפועל תהליכי בנייה של רכיבים דנטליים שונים. בסיומם של הקורסים מתקיימות הבחינות הממשלתיות בנושאים הנלמדים ולאחר מעבר שלהן ניתן לקבל את רישיון הטכנאים ואת תעודת המקצוע, שניתנים על ידי משרד הבריאות.

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
מה השכר של טכנאי שיניים?
קורס טכנאי שיניים - רמת הביקוש לתחום
לימודים לטכנאי שיניים
לימודי טכנאי שיניים - דרישה בשוק ושכר
האם יש קורס של טכנאי שיניים ללקוי למידה?
לימודי טכנאית שיניים 2012
קורס טכנאי שיניים בנתניה והסביבה