מלגות משרד הבריאות

מעל 1,000 מלגות, לא תמצא/י אחת בשבילך?

 

למעבר ללוח מלגות לחץ/י מלגות לסטודנטים 
המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מלגות משרד הבריאות לסטודנטים

 

במשרד הבריאות שואפים לסייע במימון עלויות הלימודים במקצועות המפוקחים על ידו, כלומר מקצועות פרא רפואיים, פסיכולוגיה וענפי לימוד נוספים. במשרד מציעים סיוע כלכלי במסלולים שונים, בהתאם לתחום הלימוד, לסוג התואר ולקריטריונים נוספים. בדרך כלל הסיוע ניתן באמצעות הלוואות שונות שאותן מחזירים הסטודנטים לאחר תום תקופת הלימודים, או באמצעות מענקים שונים שנועדו למימון תקופת הכשרה או התמחות.


בעזרת מלגות לימוד אלה יכולים הסטודנטים לקבל סיוע במימון עלויות שכר הלימוד ולהתמקד בהצטיינות בלימודיהם. מדובר במסלולי לימוד שמתאפיינים בדרך כלל באינטנסיביות רבה ולעיתים לא פשוט לעבוד וללמוד במקביל. רמות הסיוע משתנות בהתאם לסוג המסלול ולגובה שכר הלימוד הנהוג בו.


חשוב להדגיש כי היצע המלגות משתנה מעת לעת, לכן מומלץ לפנות אל משרד הבריאות או אל המוסדות לצורך בירור בעניין זה, וכן כדי לברר האם ההגשה פתוחה.

 

לימודי סיעוד


בעקבות מחסור באחים ובאחיות במערכת הבריאות הישראלית, הוחלט במשרד לעודד גיוס של אנשי מקצוע חדשים כדי להגיע ליעדים הנדרשים. השאיפה היא כי עוד אלפי סטודנטים וסטודנטיות חדשים יחלו את הלימודים מדי שנה, בין אם במסגרת תואר ראשון ובין אם בהסבות לאקדמאים. כדי לעודד את הסטודנטים לבחור במקצוע וכן כדי לסייע להם לממן את לימודיהם, מציעים מלגות לסיעוד מטעם המשרד, המוענקות במספר מסלולים בהתאם לסוג הלימודים:

 

לתואר ראשון


סיוע זה מוענק לסטודנטים לתואר ראשון בסיעוד, וכן במסלולים להסבת אקדמאים לסיעוד. הסיוע ניתן בצורת הלוואה עומדת (כלומר הלוואה שבה לא מחזירים סכום מדי חודש, אלא מוחזר מלוא הסכום בסיום תקופת ההלוואה), שגובהה 50% מגובה שכר הלימוד. הסיוע מוענק בשיתוף עם מפעל הפיס.


תנאי זכאות:

 

 

  • תחילת לימודים בשנה א' בשנה המיועדת
  • מציאת המועמדים זכאים על ידי משרד הבריאות
  • ביצוע 60 שעות התנדבות באופן המאושר על ידי החוג במסגרות בקהילה בתחום הבריאות.
  • יש לציין כי מי שנמצאו זכאים לסיוע בעבר במסגרת הלימודים והפסיקו את הלימודים יכולים להגיש בקשה פעם נוספת אם שילמו על הלימודים הקודמים.


גובה הסיוע: לסטודנטים בשנה א' בתואר ראשון גובה הסיוע הוא 6,250 שקלים. לסטודנטים בשנה הראשונה בתכניות להסבת אקדמאים גובה ההלוואה הוא 7,350 שקלים.


כיצד מגישים מועמדות: יש לפנות ישירות אל משרד הבריאות באמצעות המייל כפי שמפורט באתר המשרד.

 

כוכבי פיס לסיעוד


"כוכבי פיס לסיעוד" היא תכנית חדשה שנוצרה על ידי המשרד בתקופת משבר הקורונה ובעקבות מחסור משמעותי באחים ואחיות בתקופה זו, שהיא פרי שיתוף פעולה בין המשרד לבין מפעל הפיס. כדי להעלות את מספר האחים והאחיות מציעים סיוע כלכלי לסטודנטים שבוחרים ללמוד את המקצוע. בשנת תשפ"א הוענקו כאלף מענקים לסטודנטים לסיעוד במסגרת הפרויקט.


הסיוע ניתן בשלושה מסלולים:

 

 

  • לסטודנטים לשנה א' הלומדים לתואר ראשון ותעודת אחות מוסמכת באוניברסיטאות ובמכללות מוכרים.
  • לסטודנטים בשנה א' בתכניות הסבת אקדמאים לסיעוד להסמכת אחות מוסמכת ותואר ראשון בסיעוד (מסלול הסבה אקדמי).
  • סטודנטים בתכניות הסבת אקדמאים לסיעוד בבתי הספר לאחיות שבבתי החולים, שבהם לומדים לקבלת תעודת אחות מוסמכת.


כדי לקבל את הסיוע יש לעמוד בהצלחה בחובות הלימודים וכן לקחת חלק ב - 60 שעות של התנדבות למען הקהילה.

 

הסבת אקדמאים לסיעוד


סטודנטים הלומדים בתכנית הסבת אקדמאים לאחים ואחיות מוסמכים יכולים לקבל סיוע מטעם המשרד דרך הלוואה עומדת למימון עלויות שכר הלימוד. החותמים על הסכם ההתחייבות מקבלים הלוואה בגובה של 50% משכר הלימוד בתכנית, אותה הם משלמים בשני תשלומים שכל אחד מהם בגובה 25% משכר הלימוד הכולל. את התשלום הראשון (25% משכר הלימוד הכולל) מבצעים תוך חודש לפי תאריך פתיחת הלימודים ואת התשלום השני (25% נותרים) מתוך שכר הלימוד הכולל, מבצעים שנה לאחר מכן.


הסיוע מוענק לסטודנטים במכללות אקדמיות ובאוניברסיטאות במסלול להסבה הכולל תואר ראשון, וכן במסלולים הרגילים לתואר ראשון לסיעוד. יש לגשת למוסדות הלימוד לקבלת הפרטים המלאים על אופן הגשת הבקשות.

 

לימודי תעודה בסיעוד


סטודנטים הלומדים לימודי תעודה בתחום הסיעוד בבתי הספר לסיעוד של בתי החולים יכולים לקבל סיוע במסגרת הלוואה עומדת שגובהה מחצית משכר הלימוד. הם אינם משלמים במהלך זמן ההלוואה ולא משלמים ריבית, אלא הסכום הופך למענק לעומדים בתנאים. כדי לעשות זאת יש צורך ללמוד בבתי ספר לסיעוד המוכרים על ידי מנהל הסיעוד, בתכניות שאינן אקדמיות, לחתום בפני נציגי בית הספר על הסכם החייבות ולצרף המאה על מחצית שכר הלימוד. כמו כן, יש לשלם את מחצית שכר הלימוד באופן תקין. את ההתחייבות וההמחאה יש להעביר אל בית הספר שבו לומדים הסטודנטים עד 20 ימים מתחילת הלימודים. מי שלמדו בעבר והפסיקו את הלימודים וקיבלו סיוע באותה תקופה יכולים להגיש פעם נוספת, בכפוף לתנאים ולתשלום מלא על הלימודים הקודמים.

 

תואר שני בפסיכולוגיה


לאחר השלמת תואר שני בפסיכולוגיה, ולצורך קבלת הרישיון כמטפלים, יש להשלים התמחות. את ההתמחות ניתן לבצע במשרה מלאה במשך כשנתיים או בחצי משרה במשך ארבע שנים. ההתמחות נערכת במוסדות מוכרים שעומדים בקריטריונים שמציבה ועדה של משרד הבריאות. התמחות זו היא חובה כחלק מחוק הפסיכולוגים אך היא אינה מתוקצבת. משום כך החליטו במשרד הבריאות להקצות תקנות ייעודיות להעסקה של מתמחים ולמימון ההתמחות.


את ההתמחות מממנים במספר דרכים, אפשרות אחת היא על ידי קרנות וגורמים חיצוניים, אפשרות נוספת היא על ידי מוסדות הלימוד והאפשורת השלישית היא דרך מלגות פסיכולוגיה שמעניקים במשרד הבריאות למתמחים בחצי משרה.


הכוונה ב"מלגות" אלה היא תקציבים שמעבירים במשרד אל המוסדות שמעסיקים את המתמחים במטרה לממן באופן חלקי את ההכשרה. הן ניתנות בעיקר למי שמתמחים בסקטור הציבורי, אולם גם בכמה עמותות במגזר הפרטי. יש להדגיש כי גובה אותם תקציבים לא מכתיב את שכר המתמחים.


הקצאת הסיוע מוכתבת על ידי המשרד ומפורטת בדוחות שונים החל משנת 2011, כאשר לאורך השנים חלו שינויים באופן ההקצאה ובסכומים.


כדי להשתלב בהתמחות ולקבל את הסיוע, על המועמדים להיכנס לרשימת המתנה, לצורך המיון למקומות ההתמחות. ראשית יש לעבור שלב מקדמי ובו ממלאים טפסים לבקשת הזכאות למלגות, הדבר נעשה באמצעות מילוי של טפסים ייעודיים באתר המשרד ושליחתם אל המשרד באמצעות המייל. לאחר מכן ממשיכים לתהליך הגשת המועמדות וראיונות במוסדות ההעסקה.


מיקומם של המתמחים ברשימת ההמתנה נקבע לפי קריטריונים שונים, בעזרתם ממיינים את הסטודנטים לכמה אשכולות. משמעות האשכולות היא בעיקר משך הזמן הנותר לסטודנטים להשלמת ההתמחות. בין הקריטריונים המובאים בחשבון נכללים מיקום מקומות ההתמחות בפריפריה, התמחות עם ילדים או מבוגרים, מתמחים שהם עולים חדשים, שנת אישור הבקשות ותארים מתקדמים במקצועות אחרים שיש ברשות המועמדים. במשרד מגדירים קריטריונים לחלוקת הכספים בין תחומי ההתמחות השונים.

 

שאלות הגולשים מהפורום: משרד הבריאות מלגות
כניסה לפורום מלגות
שירה
אי עמידה בתנאי המלגה
393 צפיות
שלומית
מלגות להסבת לסיעוד בקפלן
594 צפיות
מונא
מלגה של משרד הבריאות להסבת אקדימיים לסיעוד
1061 צפיות
אריאלה
מלגה לעולים מאתיופיה בגיל 30+
1203 צפיות
אחמד חאמד
מלגות משרד הבריאות להסבה לסיעוד
1054 צפיות
יוליה בולוטין
מלגה הסבת אקדמאים לסיעוד של משרד הבריאות
2063 צפיות
יוסי
מלגה של משרד הבריאות ללימודי סיעוד
2190 צפיות
רחל
מלגת משרד הבריאות - הסבה לסיעוד בירושלים
1497 צפיות
שושנה
מלגות ללימודי הסבה לסיעוד למגזר החרדי
1255 צפיות
איילה
הסבה לסיעוד - מימון ממשרד הבריאות
3438 צפיות
קטיה
מלגה ללימודי הסבה לאחות - משרד הבריאות
1079 צפיות
הדס אביב
מלגות להסבת אקדמאים לסיעוד
1344 צפיות
טליה
האם יש מימון של משרד הבריאות בהסבה לסיעוד?
1450 צפיות
ויקי
האם יש מגבלה לכמות המלגות שניתן לקבל?
1338 צפיות
יוכבד
אין אפשרות להגיש בקשה למלגת משרד הבריאות?
1018 צפיות
רודי
מלגות הבריאות או מלגת מכבי ללימודי סיעוד
1292 צפיות
פולינה
מלגת משרד הבריאות לסטודנטים לסיעוד
1375 צפיות
חני
האם בוטלה מלגת משרד הבריאות ללמודי סיעוד?
1371 צפיות
יעל
מלגות ללימודי הסבת אקדמאים לסיעוד
7465 צפיות
אייל
האם התבטלה מלגת משרד הבריאות?
2524 צפיות
אהרון אברמוב
מלגת משרד הבריאות - לימודי סיעוד בבן גוריון
1477 צפיות
עופרית
מלגות ללימודי סיעוד
2491 צפיות
נירית
הסבה לעבודה סוציאלית - מלגות וקידום
1287 צפיות
מוסדות לימוד משרד הבריאות מלגות
שאלות הגולשים בנושא
מלגות טלדור משרד החינוך
מלגות על רקע מצב סוציו אקונומי נמוך
מלגות ללימודי הסבת אקדמאים לסיעוד
מלגות לתואר ראשון - הרצוג ונוות ישראל
מלגות לאמהות חד הוריות ללא התנדבות
מלגות לאברכים במשרד החינוך
פתיחת מלגות לשנת לימודים תשע"ה