רוצה פרטים על מכינה להנדסת תוכנה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

מכינה ללימודי הנדסת תוכנה

רוצה לדעת על מכינה להנדסת תוכנה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מכינה ייעודית ללימודי הנדסת תוכנה


מכינה להנדסת תוכנה היא תכנית ייעודית להכנה ללימודים אקדמיים בתחום התוכנה. המטרה העיקרית של תכנית זו היא הנגשת האקדמיה ופתיחת דלת לקבלה ללימודים גם למועמדים שאינם עומדים בהכרח בכל דרישות הקבלה. במוסדות השונים מפעילים תכניות שדרכן יכולים הסטודנטים לגשר על פערים לימודיים ולהעלות את סיכויי הקבלה לתכניות הלימוד. התעודה הניתנת בסיום התכנית מחליפה את תעודת הבגרות של המועמדים ועל סמך הישגיה ניתן לשפר את סיכויי הקבלה לתואר הראשון. במרבית המקרים, הקבלה ללימודים בתחום זה היא לבעלי ממוצע בגרות ופסיכומטרי גבוה למדיי, בדומה למקצועות הנדסיים אחרים. עם זאת, בזכות תכניות אלה נפתח אפיק חלופי שמתאים גם מי שאינם עומדים בכל התנאים.


חשוב להדגיש כי במרבית המקרים, מסלול זה מתקיים במסגרת מכינה להנדסה ואינו נערך במסלול נפרד וייעודי להנדסת תוכנה בלבד אלא בתכנית המקיפה מגוון של תחומי לימוד הנדסיים המתקיימים באותו מוסד לימוד. עם זאת, תכנית זו יכולה להתאים למי שמעוניינים לשפר את סיכוייהם ללימודים בתחום התוכנה שכן היא מקיפה את מיומנויות היסוד הנדרשות במסגרת תנאי הקבלה ומאפשרת השלמה וגישור על פערים.

 

למי מיועדת התכנית


התכנית מתאימה למועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה להנדסת תוכנה, שברצונם לשפר את סיכויי הקבלה לתואר. בשל העובדה כי קיימים סוגים רבים של מסלולי לימוד, מועמדים רבים יכולים ללמוד בתכנית וקיימות תכניות לחסרי בגרות כמו גם לבעלי בגרות חלקית או מלאה.


קיימים גם מסלולים שמותאמים במיוחד לאוכלוסיות ייעודיות, כגון צעירים מן הפריפריה החברתית והגיאוגרפית, או צעירים המתמודדים עם קשיים כלכליים. אלה הן בדרך כלל תכניות ממשלתיות שמטרתן עידוד אותן אוכלוסיות ללימוד מקצועות ההנדסה וכך מציעים עבורן צוהר לעולם האקדמיה והזדמנות לגשר על פערים.

 

 

תכנית הלימודים

 

סטודנטים במסלול זה רוכשים ידע ומיומנויות הנחוצים לצורך המשך הלימודים. בדרך כלל נלמדים מדעי יסוד לצד פיתוח של כישורי למידה. הסטודנטים לומדים נושאים מרכזיים בתחומים כגון מתמטיקה ופיזיקה ולעיתים מתוודעים לעקרונות יסוד בתכנות. כמו כן, הם לומדים סוגיות בסיסיות באנגלית אקדמית, לצורך הכנה ללימודים בתחום הריאלי שבהם משולבים חומרים רבים בשפה. הסטודנטים גם מפתחים מיומנויות אוריינות אקדמית ולומדים כיצד להתמודד עם טקסטים ומאמרים, כיצד לארגן מידע וכיצד לגשת למחקרים בתחום הנלמד.

 

הישגים להייטק


זוהי מכינה אשר יוסדה על ידי המל"ג הפועלת מטעם עמותת "אלומה" במספר מוסדות אקדמיים, ומאפשרת שיפור סיכויי הקבלה ללימודים בתחומי המדעים המדויקים וההנדסה – בהם גם תחום הנדסת התוכנה. היא מאפשרת קבלה למספר מוסדות אקדמיים בהם אוניברסיטת בן גוריון, הטכניון ואוניברסיטת בר אילן. בתחום הנדסת התוכנה, ניתן להשתמש במסלול זה כדי להתקבל ללימודי הנדסת תוכנה באוניברסיטת בן גוריון בנגב. המסלול מיועד בעיקר לצעירים וצעירות מן הפריפריה החברתית והגיאוגרפית.


חשוב לציין כי כדי לקחת חלק בתכנית זו יש צורך ללמוד הן במכינה והן בלימודים לתואר במוסדות הייעודיים, כלומר לא ניתן להתחיל ישירות מן התואר האקדמי אלא יש להשלים קודם לכן את תכנית ההכנה ולעבור אותה בהצלחה. מוצעת גם קדם מכינה למועמדים שאינם עומדים בדרישות לתכנית. בתהליך המיון לתכנית נערכים מבחנים פדגוגיים וכן מבחנים סוציו אקונומיים. הסטודנטים זכאים למעטפת תמיכה הכוללת מלגות לימוד, סיוע בקורס פסיכומטרי, אבחונים ללקויות למידה במקרה הצורך וכן סיוע לימודי. סיוע זה ניתן הן במהלך תכנית ההכנה והן במהלך התואר עצמו, לזכאים ולעומדים בדרישות.

 

מתכונת הלימוד


קיימות מכינות במגוון של מתכונות ומסלולים. אורך התכנית נקבע בין היתר בהתאם לקהל היעד שלה, היקף ההשלמות הנדרש ושיקולים נוספים.


בחלק מן המוסדות מציעים בחירה בין מסלול שנתי למסלולים סמסטריאליים או ייעודיים. המסלולים הארוכים יותר מיועדים בדרך כלל לחסרי תעודת בגרות בעוד המסלולים הייעודיים הקצרים יותר מתאימים לבעלי בגרות חלקית שנדרשים להשלים רק חלק מן הדרישות לקבלה. כמו כן, מתקיימות לעיתים גם תכניות רענון למי שיש ברשותם בגרות מלאה אך מעוניינים לשפר ציון אחד או מעט ציונים, וכן להרחיב ולרענן את הידע המתמטי שברשותם. אלה מתקיימים לרוב כמכינה במתמטיקה או מכינה בפיזיקה.


אורך המסלולים נע בין שנה לכשלושה חודשים. בדרך כלל לומדים בכמה ימי לימוד מלאים בשבוע, משעות הבוקר ועד הערב. עם זאת, חלק מן המוסדות מציעים גם מסלולי ערב שמתאימים במיוחד לאנשים עובדים או להורים.


במהלך התכנית הסטודנטים לומדים קורסים עיוניים בתחומי היסוד וכן משתתפים בסדנאות ותרגולים שבהם מפתחים את מיומנויות הלמידה. סטודנטים הזקוקים לכך יכולים במקרים רבים לקבל תגבור נוסף מהסגל. כדי לסייע במימון עלויות הלימוד מציעים במוסדות רבים מלגות ייעודיות. חלקן מתאימות לאוכלוסיות כגון חיילים משוחררים או צעירים מן הפריפריה החברתית והגיאוגרפית.


תנאי קבלה


תנאי הקבלה למכינה משתנים ממוסד למוסד. בחלק מן המקרים קיימים מספר מסלולים שכל אחד מהם מכוון לקהל יעד אחר, בהתאם לרקע הלימודי הקודם. כך ניתן למצוא תכניות המתאימות לבוגרי 12 שנות לימוד שאין ברשותם תעודת בגרות וכן תכניות שמיועדות לבעלי בגרות חלקית או מלאה. לעיתים נקבע סף יחידות מינימלי בבגרות.


היות ומדובר במקצוע הנדסי ריאלי, שמים דגש על ההישגים בבגרות במתמטיקה. יש לציין כי מועמדים שאינם עומדים בדרישה זו יכולים להשלים בגרויות או ללמוד בקורסי הכנה ייעודיים במקביל לתכנית ההכנה. ישנם גם מוסדות המציעים תכניות קדם למטרה זו.


במרבית מוסדות הלימוד יש דרישה לציון בפסיכומטרי, בדגש כל ההישגים במרכיב הכמותי של הבחינה. רב הציונים משתנה בין המוסדות והתכניות. לעיתים ישנה אפשרות להחליף את הציון בפסיכומטרי דרך היבחנות בבחינת מימ"ד (מיון מועמדים) בחינת הערכה שנערכת על ידי המוסדות עצמם וכוללת פרקים במתמטיקה, אנגלית ועברית.


תעודה והמשך הלימודים


לקראת סיומה של התכנית נערכות בחינות גמר בתחומים הנלמדים. הסטודנטים העוברים את הבחינות ועומדים בכל הדרישות מקבלים תעודת סיום מטעם המוסד המלמד.


בעלי תעודה זו יכולים להמשיך בתהליך הקבלה לתואר הראשון. יש להדגיש כי קיימות דרישות נוספות מן המועמדים כגון ציון פסיכומטרי ברף הנדרש, מעבר מבחני מיון, ראיונות אישיים ותנאים נוספים מעבר לציון בתכנית ההכנה. על המועמדים לעמוד בכל הדרישות הללו כדי להתקבל ללימודים כסטודנטים מן המניין.


במוסדות מסוימים, תעודת הגמר מאפשרת קבלה רק לאותו המוסד ולא ניתן להשתמש בה כדי להתקבל למוסדות אחרים המלמדים את התחום. עם זאת, במספר מסלולים ניתן להשתמש בתעודה הניתנת כדי להתקבל גם למכללות או אוניברסיטאות אחרות, לפי התנאים והדרישות שהן מציבות.


מי שעוברים את התכנית בהצלחה ומעוניינים להמשיך לפתח את הידע שברשותם עד לתחילת התואר יכולים לקחת חלק בקורסי רענון. מוסדות רבים מציעים קורסים כאלה למועמדים, כדי לסייע להם "להסיר חלודה" ולהגיע מוכנים יותר לקורסים של שנה א'.

 

מוסדות


כאמור, נכון להיום כל התכניות למכינה להנדסת תוכנה מתקיימות במסגרת מכינה להנדסה. בין המוסדות שבהן מוצעות תכניות אלה ובהן נלמדים גם לימודי הנדסת תוכנה:


עזריאלי מכללה להנדסה (ירושלים): במכללה פועלים חמישה מסלולים ייעודיים למחלקות השונות במכללה, במסגרת המכינה הייעודית. התכנית כוללת חונכות ושלל תגבורים, סטודנטים זכאים יכולים לקבל מלגות.


האקדמית להנדסה אורט בראודה (כרמיאל): בתכנית הייעודית להנדסה מאפשרים לבוגרי 12 שנות ללימוד לשפר סיכויים לקבלה למוסד זה בלבד, ולא למוסדות אחרים. זהו מסלול שנתי שנפתח בשני מועדים לאורך השנה. קיימת גם תכנית קדם לריענון במתמטיקה או פיזיקה.


אוניברסיטת בן גוריון בנגב (באר שבע): פועלת תכנית ייעודית להנדסה, שמתקיימת גם במתכונת מכינה למדעים מדויקים ומאפשרת קבלה למבחר מסלולי לימוד לתואר ראשון. אורך המסלול כתשעה חודשים ובו לומדים בחמישה ימים בשבוע, עם תגבורים לבחירה גם בימי שישי.


המרכז האקדמי לב (ירושלים): זהו מוסד לימודים לציבור החרדי, בו פועלת תכנית ייעודית שבה גברים ונשים לומדים בהפרדה. ישנו מסלול שנתי של 12 חודשים, ומסלולים קצרים יותר לבעלי בגרות חלקית באורך של 3 או 9 חודשים.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על מכינה להנדסת תוכנה?

רוצה לדעת יותר על מכינה להנדסת תוכנה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
מכינה ייעודית להנדסת תוכנה
האם ההרשמה למכינה לקראת הנדסת תוכנה עוד פתוחה?
מתי מתחילה מכינה להנדסת תוכנה?
מכינה קדם אקדמית להנדסת תוכנה
מכינה למדעי המחשב או הנדסת תוכנה בתל אביב
מכינה ללימודי הנדסת תוכנה
קבלה למכינת הנדסת תוכנה