רוצה פרטים על מכינה לעיצוב גרפי?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

מכינה ללימודי עיצוב גרפי

רוצה לדעת על מכינה לעיצוב גרפי? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מכינה ייעודית ללימודי עיצוב גרפי


מכינה לעיצוב גרפי היא תכנית הכנה ייעודית שבה יכולים ללמוד מי שברצונם לשפר את סיכויי הקבלה ללימודים בתחום זה. זהו מסלול מרוכז שבו מתמקדים בפיתוח היכולות העיצוביות והאמנותיות הבסיסיות של המועמדים, והוא מותאם לדרישות של מוסדות הלימוד לעיצוב מן המועמדים במסגרת תהליך הקבלה.


לרוב בתי הספר דורשים מן המועמדים להציג תיק עבודות ולעבור כמה מבחנים שבהם מפגינים את יכולות העיצוב, את החוש היצירתי ואת מיומנויות ההתבוננות והחוש האסתטי. במסלולים אקדמיים, בחינות אלה מצטרפות לתנאי קבלה כגון בגרות מלאה, פסיכומטרי ורמה באנגלית. מועמדים שאינם עומדים ברף הדרישות יכולים לקחת חלק במכינה הייעודית וכך להשלים את הפערים. המסלולים מיועדים בעיקר למי שנדרשים לגשר על פערים בתיק העבודות וביכולות האמנותיות והחזותיות.


קיימות תכניות שונות שמהן יכולים הסטודנטים לבחור בהתאם לצורכיהם. חלק מהמסלולים מתקיימים במסגרת מכינה ייעודית לתחום העיצוב הגרפי וחלקם נערכים כתכנית הכנה לקראת מספר מקצועות משיקים וניתן להתכונן בהם גם לקבלה למסלולים כגון תקשורת חזותית.


דרך שלל הכלים והמיומנויות הנרכשים במכינה, התלמידים יכולים לבנות את היכולות היצירתיות שברשותם. כמו כן, בעזרת ידע זה הם יכולים להגיע מוכנים יותר אל בחינות הקבלה ולעשות צעד נוסף לעבר קבלה ללימודים ופיתוח קריירה בעולם העיצוב.

 

למי מיועד המסלול


המכינה מיועדת למעוניינים לשפר את סיכויי קבלתם לתואר ראשון בעיצוב גרפי או לקורס עיצוב גרפי לתעודה. היא מתאימה הן לבעלי רקע עיצובי קודם והן למי שאין בידיהם ניסיון בתחום. כמו כן, יכולים ללמוד בה מי שעומדים בתנאי הקבלה לעיצוב גרפי, אך מעוניינים להרחיב ולשכלל את תיק העבודות שברשותם כדי להתבלט מול מועמדים אחרים.


תכנית הלימודים


המטרה העיקרית של התכנית הוא בניית תיק עבודות אישי המציג את יכולות המשתתפים וכן הכנה לקראת ראיונות ומבחני קבלה שעורכים מוסדות הלימוד בתחום העיצוב. זוהי הזדמנות לפתח את הכישורים החזותיים ולהכיר כלים בסיסיים מתוך התחום וכך לבחון את ההתאמה אליו.


בתחילת המכינה מפתחים מיומנויות יסוד עיצוביות ומתוודעים למושגים כגון קומפוזיציה, צבע, התאמת צבעים ועוד. הם סוקרים גם סוגיות מרכזיות בתולדות העיצוב וסגנונות מרכזיים בו. לאחר מכן ממשימים ומפתחים מיומנויות פרקטיות בעיצוב גרפי, תוך היכרות עם שלל סוגי מוצרים ופרויקטים שבהם מתמקדים אנשי המקצוע בתחום זה.


בהמשך מעמיקים בתהליכי גרפיקה ולומדים לעשות שימוש בשלל תוכנות גרפיקה ממוחשבת כגון פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין ויישומים נוספים. הסטודנטים לומדים לעצב בעזרת תוכנות אלה מגוון מוצרי פרינט וכן מוצרים דיגיטליים כגון אתרים, אפליקציות, דפי נחיתה ועוד.


לקראת סיומה של התכנית מתמקדים בהכנה לקראת מבחני קבלה שעורכים מוסדות לימודי העיצוב. התלמידים מכירים את סוגי השאלות שעשויים להישאל בראיונות, לומדים כיצד להסביר על יצירתם וכישוריהם וכן מסיימים את פיתוח תיק העבודות המקצועי שאותו יידרשו להציג באותם מבחני קבלה.


מתכונת הלימוד


אורך התכניות משתנה בין מוסדות הלימוד ולרוב נע בין כשלושה חודשים עד שבעה חודשים. הן מתקיימות במסלולים גמישים שבהם ניתן לבחור בין תכנית בוקר למסלול לימודי ערב, למעוניינים לשלב את ההכשרה עם עבודה. כמו כן, במוסדות מסוימים ניתן לבחור בין תכניות חד שבועיות למסלולים שבהם מתקיימים שיעורים פעמים רבות יותר במהלך השבוע.


עיקר ההכשרות מוקדש להתנסות מעשית ולתרגול פרקטי של מיומנויות העיצוב. הסטודנטים מבצעים מגוון של מטלות שדרכן הם מפתחים כישורים חזותיים ומיומנויות יצירתיות. בין היתר מתנסים בעבודה בסטודיו, בשימוש בתוכנות מחשב ובתכנון קונספטים שונים. כמו כן, לעיתים נערכים סיורים לימודיים לגלריות או תערוכות או מפגשים עם יוצרים ומעצבים שחושפים בפני הסטודנטים כלים מן התעשייה. בחלק מן התכניות ניתן לקבל גם הדרכה אישית מן המרצים במסגרת מפגשים ייעודיים.


פרויקט הגמר בהכשרות אלה כולל יישום כל הכלים הנלמדים לצורך הכנת מוצר מעוצב או תכנון של קמפיין שיווקי או קונספט. הסטודנטים יכולים לכלול את הפרויקט בתיק העבודות שלהם יחד עם מטלות נבחרות מתוך התכנית אשר מייצגות באופן מיטבי את כישוריהם.


בחלק מן התכניות הסטודנטים יכולים להסתייע במלגות מכינה. בין היתר אלה מוענקות על סמך מצב סוציו אקונומי או למגיעים מן הפריפריה החברתית והגיאוגרפית. כמו כן, לעיתים ניתנות מלגות לחיילים משוחררים ובמקרים רבים הם יכולים גם לממן את הלימודים על חשבון הפיקדון.

 

תנאי קבלה


תנאי הקבלה משתנים ממסלול למסלול ומעת לעת. בדרך כלל אין דרישה לניסיון קודם בתחום העיצובי או לרקע באמנות כדי להתקבל. בחלק מן המוסדות מציבים דרישות לגיל מינימלי או למספר שנות לימוד קודמות כגון השלמת 12 שנות לימוד. לרוב נערכים במסגרת תנאי הקבלה למכינה ראיונות אישיים לצורך בדיקת התאמה לתכנית.

 

תעודה והמשך לימודים


בתום המסלול סטודנטים שעומדים בכל הדרישות מקבלים תעודת סיום מטעם המוסד המלמד. כמו כן, הם מגבשים תיק עבודות שיכול לסייע להם בהמשך תהליך הקבלה ללימודי העיצוב.


אחרי השלמת התכנית, ניתן להמשיך לנסות להתקבל ללימודים במוסדות השונים. מסלולי ההכנה לרוב נערכים תוך התאמה למועדי הקבלה ללימודים האקדמיים כדי לאפשר למועמדים להגיע מוכנים ככל שניתן אל התהליך. בדרך כלל תהליך זה כולל ראיונות אישיים או קבוצתיים ומבחני מיון שבהם בוחנים את הכישורים היצירתיים. המועמדים נדרשים גם להציג את תיק העבודות ולהעיד על הכישורים היצירתיים שלהם בפרויקטים שונים שיצרו. חשוב להדגיש כי במסלולי לימודים אקדמיים ישנה דרישה גם להצגת רף ציונים גבוה בבגרות ובפסיכומטרי וכן עמידה בדרישות נוספות. מועמדים שאינם עומדים ברף האקדמי יכולים לפנות להשלמת בגרויות או קורסי הכנה שונים. מי שעוברים את כל השלבים הללו בהצלחה יכולים להתקבל ללימודים לתואר או לתעודה ולהתחיל את המסלול לעבר הכשרתם כמעצבים גרפיים.

 

מוסדות


בין המוסדות שבהם מתקיימים הלימודים אפשר למצוא:


ארכיג'וב (תל אביב): מסלול זה כולל שיעורים מעשיים ברישום, ציור ועיצוב שבהם ניתן לפתח כלים פרקטיים בתחום היצירתי. כמו כן, נערכים שיעורים עיוניים לצד הרצאות אורח של מעצבים. הסטודנטים לוקחים חלק בסיורים לימודיים, סדנאות יצירה ומגוון תרגילים. חיילים משוחררים יכולים ללמוד על חשבון הפיקדון הצבאי. מתקיימות גם תכניות נוספות למכינה לעיצוב, כגון מכינה לעיצוב תעשייתי, מכינה לתקשורת חזותית, מכינה לעיצוב פנים ומכינה לאדריכלות. במוסד הלימוד מתקיימים גם קורסים ללימוד תוכנות גרפיקה ועיצוב כגון רוויט, אוטוקאד, פוטושופ, סקצ'אפ ועוד.


ארט קמפוס (ירושלים): השיעורים מתקיימים בכיתות קטנות ובמהלכם מתרגלים כלים מגוונים בתחום ומפתחים תיק עבודות. ניתן ללמוד במתכונת חד שבועית או דו שבועית, במסלול שנע בין 3 – 6 חודשים. הסטודנטים יכולים להגיע גם לשיעורים בסטודיו פתוח במהלך השבוע מחוץ לשעות הלימוד. כמו כן, הסטודנטים מקבלים ליווי אישי מהמרצים, ומשתתפים בסיורים לימודיים לגלריות ומוזיאונים. נערכות גם סימולציות המדמות מבחני קבלה ללימודים. קיימות הנחות לחיילים משוחררים.


מכללת ארטי (רמת גן): תכנית ההכנה במכללה זו מחולקת לתחומי הנחייה בהתאם למסלול אליו מכוונים המשתתפים, ביניהם גם מסלול עיצוב גרפי ותקשורת חזותית. נלמדים נושאים כגון תוכנות גרפיקה, עיצוב תלת ממדי ודו ממדי, בניית קונספטים ועוד. קיים גם מסלול הנחייה אישי. תכניות נוספות המתקיימות במכללה כוללות מכינה לצילום, מכינה לאנימציה, מכינה לעיצוב מוצר ועוד. אורך התכנית בין שבעה חודשים למסלול חד שבועי לשלושה חודשים וחצי בתכנית דו שבועית.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על מכינה לעיצוב גרפי?

רוצה לדעת יותר על מכינה לעיצוב גרפי?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד מכינה לעיצוב גרפי
שאלות הגולשים בנושא
האם המכינה לעיצוב גרפי בקונספט מומלצת?