רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

ניהול מערכות בריאות שכר - שכר מנהל מערכות בריאות

רוצה לדעת על שכר מנהל מערכות בריאות? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


משכורות ניהול מערכות בריאות


שכרם של מנהלים במערכת הבריאות נע בטווח רחב למדיי, שמשתנה בהתאם לסוג המשרה. מנהלים מתחילים מקבלים לרוב שכר שנע סביב הממוצע במשק, אך בדרגים גבוהים במיוחד ניתן להגיע לרמות שכר גבוהות משמעותית. בשנים האחרונות מנהלים בכירים במערכת הבריאות הגיעו למקומות גבוהים ברשימות שיאני השכר בארץ, בין אם מדובר במנהלי בתי חולים, במנהלי מחלקות ובמנהלים ומנכ"לים בקופות חולים.


מנהלי הקליניקות הגדולות של קופות החולים או מנהלי בתי חולים גדולים בארץ מגיעים לעיתים לרמות שכר שמגיעות לעיתים אף ל - 100 אלף שקלים לחודש. חשוב לציין כי ההגעה לתפקידים אלה היא ממושכת ותלויה בצבירה של וותק וניסיון רב במערכת, בדרך כלל לאחר מילוי תפקידים ניהוליים משמעותיים בגופים רפואיים שונים.


תחומי האחריות ומהות התפקיד משתנים בהתאם לארגון או הגוף בו פועלים המנהלים, וכך גם רמות השכר שלהם. השכר נקבע גם על פי שיקולים כגון עבודה בשוק הפרטי או הציבורי וכן כמות שנות הוותק בתפקיד, גודל הארגון וקריטריונים נוספים.

 

רמות השכר בתחום


שכרם של עובדים בתחום ניהול מערכות הבריאות משתנה בהתאם לגורמים שונים כגון רמת הבכירות בארגון, שנות הוותק, מקום העבודה, סוג הארגון וקריטריונים רבים נוספים. יש לציין כי מנהלים במערכת הבריאות יכולים להשתלב במגוון רחב של תפקידים, בין אם בניהול של אסטרטגיה ומדיניות, בין אם בניהול כלכלי ופיננסי של מתקנים ומכונים ובין אם בניהול לוגיסטי ותפעולי של מרפאות וקליניקות. מנהלים יכולים להשתלב גם בפיקוח ובקרה על איכות במערכת הבריאות ובניהול של פרויקטים שונים שמטרתם המרכזית היא ייעול כלכלי ותפעולי של מוסדות רפואיים, שיפור שירות והעלאת איכות הטיפול שניתן למטופלים.


רמות השכר בתחום ניהול מערכות הבריאות מתחילות לרוב בסביבות 6,000 - 15,000 שקלים לחודש בממוצע. מנהלים מנוסים ובכירים יותר יכולים להגיע לשכר גבוה מכך, בטווח של 20,000 - 25,000 שקלים לחודש ובמסגרות מסוימות אף מעבר לכך. מנהלים בכירים במיוחד, שעומדים בראש קופות חולים ובתי חולים, מקבלים לרוב שכר גבוה בהרבה מכך, בהתאם לסוג התפקיד אותו הם ממלאים ולמגזר בו הם פועלים - פרטי או ציבורי.

 

בטבלה הבאה ניתן לראות פירוט של הסכומים החודשיים הממוצעים אותם מרוויחים בעלי תפקידים שונים, בהתאם למספר שנות ניסיון:

 

תפקיד שכר חודשי נטו 0 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי נטו 5 שנות ניסיון ומעלה
ניהול מערכות בריאות 7,000 - 8,000 שקלים לחודש 10,000 - 20,000 שקלים לחודש
ניהול מרפאה 10,000 - 15,000 שקלים לחודש 20,000 - 30,000 שקלים לחודש
ניהול בית אבות - מנהל רפואי 18,000 - 25,000 שקלים לחודש 30,000 - 35,000 שקלים לחודש
מנהל אבטחת איכות בפארמה 15,000 - 22,000 שקלים לחודש 16,000 - 30,000 שקלים לחודש
סמנכ"ל שיווק בביומד 17,000 - 20,000 שקלים לחודש 25,000 - 32,000 שקלים לחודש
סמנכ"ל קליניקה בביומד לא רלבנטי 28,000 - 30,000 שקלים לחודש

 

לתשומת לבכם, רמות השכר משתנות מעת לעת.


מה ללמוד כדי לעסוק בתחום?

 

במספר מוסדות אקדמיים בארץ מוצעים לימודי מנהל מערכות בריאות לתואר ראשון, או לחילופין תואר ראשון בניהול בהתמחות זו. מלבד זאת, מי שכבר פועלים בתפקידים שונים בתחום הבריאות, יכולים להשתתף בקורסי תעודה על מנת לרכוש את המיומנויות והכישורים הנחוצים לעיסוק בתחום. תנאי הקבלה למנהל מערכות בריאות לרוב כוללים הצגת ציוני בגרות ופסיכומטרי על פי דרישות הסף של כל מוסד לימודים, כאשר לעתים יכולות להיות דרישות נוספות מהמועמדים, כמו עמידה בראיון אישי.

 

לימודי מנהל מערכות בריאות פותחים שלל אפשרויות לתעסוקה לבוגרי התואר הראשון. הם יכולים לשמש בין היתר מנהלים אדמיניסטרטיביים, תפעוליים או שיווקיים של מחלקות במרכזים וגופים רפואיים שונים. הם יכולים לשמש יועצים ועוזרים לרופאים ולאנשי צוות רפואיים ולהשתלב גם ביחידות תכנון ותקצוב במשרד הבריאות.


רמות השכר של בוגרים לרוב מתחילות בטווח של 6,000 - 8,000 שקלים למשרות למתחילים בענף. יש לציין כי מי שמגיעים ללימודים עם ניסיון קודם במערכת הבריאות יכולים במקרים רבים להגיע לרמות שכר גבוהות יותר גם בתחילת הדרך. כמו כן, רמות השכר עולות לאחר מספר שנות ניסיון ועם הצלחה בפרויקטים ותהליכים ניהוליים שונים.


בפני בוגרי לימודי ניהול מערכות בריאות עומדת גם האפשרות לגשת לתכניות להסבת אקדמאים לסיעוד, שמכשירות לתפקידי אחים ואחיות מוסמכים ואקדמאים. תכניות הסבת האקדמאים יכולות לסייע להתקבל לתפקידים פרא רפואיים גם למי שאינם עומדים מראש בתנאי הקבלה ללימודי הסיעוד, וכן ללמוד במסלול שמאפשר להם לצבור גם ידע ניהולי מתקדם ליישום בתפקידים בעתיד. שדרוג זה בקריירה מאפשר לרוב גם להעלות את רמות השכר וגם מקנה יתרון למעוניינים להתקדם לתפקידים בכירים יותר.


אפשרויות לקידום הקריירה


לא מעט בוגרים של לימודי מנהל מערכות בריאות מחליטים להמשיך גם לתואר שני במנהל מערכות בריאות כדי לשדרג את מעמדם המקצועי ואת השכר. תכניות אלה לרוב מיועדות למי שכבר ממלאים תפקידים שונים במערכת הבריאות, שברצונם להכיר שיטות מתקדמות ועדכניות לניהול יעיל יותר שמתאים למצב השוק. בדרך כלל התכניות פתוחות לעובדי מינהל ולוגיסטיקה במערכת וכן לאחיות, מומחי רנטגן ועובדים במקצועות פרא רפואיים נוספים.


תכניות התואר השני עוסקות לרוב בתהליכים ותיאוריות לפתרון מתקדם של בעיות בניהול, בתכנון מדיניות, בקביעת תקציבים ובארגון בגופים שונים במערכת. הוא מכין את המוסמכים לקראת התקדמות בסולם הניהולי במערכת שירותי הבריאות, בתעשיית הפארמה ובמסגרות נוספות.


מעבר לידע ולכלים הפרקטיים שמעניק התואר השני במסלול זה לסטודנטים, הוא יכול גם להוות יתרון למעוניינים להתקדם לתפקידים ניהוליים בכירים יותר במסגרות בהן הם פועלים כיום. תואר שני יכול, במקרים רבים, גם לסייע להעלאת רמות השכר דרך תוספת שכר לתואר שני שמקנים במסגרות שונות, כגון בחברות פיתוח ובמכוני מחקר בתעשיית התרופות.

 

הזדמנויות תעסוקה


בוגרי לימודי ניהול מערכות בריאות יכולים להשתלב באפיקים שונים במערכת הבריאות ובתעשיות משיקות כגון תעשיית הפארמה והביומד. בשוק העבודה ישנה דרישה למנהלים ולבכירים בלא מעט מסגרות רפואיות וטיפוליות. לרוב בוגרים לאחר לימודיהם יכולים להשתלב בתפקידים אדמיניסטרטיביים, תפעוליים וארגוניים בדרגות שונות, ולאחר מספר שנות וותק להתקדם לתפקידים ניהוליים ובכירים יותר.


הצעות העבודה המתאימות לבוגרים אלה הן מגוונות למדי. בחלק מן המקרים הדרישה היא למנהלים בתחום ההון האנושי, להתנהלות מול גורמים בתוך בית החולים ומחוץ לו. מנהלים אלה אחראיים על חלוקת המשימות, על גיוס ומיון העובדים ועל פיקוח על הכשרתם. תפקידים אחרים מתמקדים בניהול אסטרטגי ותכנון מדיניות של גופים רפואיים כגון מרפאות או מחלקות. מנהלים בתפקידים אלה אחראיים בין היתר על מדידה של עבודה ותפוקה, על קביעת יעדים ועל בקרה שוטפת על ההתנהלות במרפאה בטווח הקצר והארוך. לרוב התפקידים כוללים ניהול ישיבות והדרכות לצוותים, תכנון משימות ולוחות זמנים, מענה לבעיות בתחום הסיעודי והטיפולי וכן ניהול פרויקטים בתחום קידום הבריאות בקהילה.


כמו כן, קיימים תפקידים ששמים דגש על הפן הכלכלי של ניהול מערכות הבריאות ומתמקדים בענפים כגון כלכלת בריאות ותמחור. עובדים אלה עוסקים בפיתוח של פרויקטים שנוגעים לפן הכלכלי של חברות ומרפאות, מעריכים תמחור ותקצוב עבור טכנולוגיות והעסקת עובדים וכן פועלים בקשר ישיר עם גורמים במערכת כגון מכוני מחקר ומשרד הבריאות לתכנון שוטף.


ברוב המשרות בתחום מערכות הבריאות נדרש תואר אקדמי ראשון לפחות ובחלקן גם תואר מתקדם. כמו כן, ישנו יתרון לבעלי ניסיון מקצועי קודם בארגונים רפואיים או בניהול עובדים, כאשר חלק מן המשרות מיועדות לעובדים מנוסים יותר במערכת הבריאות וחלקן מתאימות גם למתחילים ובוגרים טריים. בחלק מן המקרים מציעים ארגונים ציבוריים בתחום הבריאות, כגון קופות חולים או מרפאות, עתודות לניהול שדרכם יכולים הבוגרים לצבור ניסיון וכלים לקראת התקדמות לתפקידים ניהוליים.

 

מערכת הבריאות בישראל


מערכת הבריאות ושירותי הרפואה הישראלית נמצאת בפיתוח מתמיד, מה שמציב לא מעט אפשרויות תעסוקה וקידום לעובדים ולמנהלים. מפיתוח של טכנולוגיות רפואיות חדשות ועד לתכנון מדיניות חדשה ומתקדמת, גורמים רבים שואפים לפתח ולייעל את המערכת וכך עולה הדרישה גם למנהלים ולבכירים שיכולים לסייע לקדם תהליכים אלה ולהעלות את רמות האיכות והיעילות של המערכת. הציפייה היא כי עם המשך צמיחת המערכת בארץ, גם הביקוש לעובדים ילך ויעלה בשנים הקרובות.

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד בתחום
שאלות הגולשים בנושא
הסבה לאופטומטריה אחרי לימודי מערכות בריאות
סיכויי קבלה ללימודי מנהל מערכות בריאות
לימודי ניהול מערכות בריאות - ביקוש בשוק
תואר שני - סיעוד או ניהול מערכות בריאות?
תואר שני בניהול מערכות בריאות או במנהל עסקים
תואר שני בניהול מערכות בריאות בבר אילן
לימודי מנהל מערכות בריאות תואר שני