לימודי מדעי המדינה בהתמחות יחסים בינלאומיים במכללת עמק יזרעאל

לימודי מדעי המדינה בהתמחות יחסים בינלאומיים במכללת עמק יזרעאל

לימודי מדעי המדינה בהתמחות יחסים בין לאומיים וממשל במכללה האקדמית עמק יזרעאל


כיצד מתקבלות החלטות בנוגעות למדיניות החוץ של ישראל? איך השתנו תהליכי קבלת ההחלטות בממשל לאורך השנים וכיצד משפיעה המדיה על המערכת הפוליטית הבין לאומית? אלה הן רק חלק מהשאלות שעמן מתמודדים חוקרים בתחום היחסים הבין לאומיים. הם מנתחים מגוון של תהליכים פוליטיים, חברתיים, כלכליים, ביטחוניים ומשפטיים בניסיון להבין את מדיניות החוץ של מדינות ואת היחסים שנרקמים ביניהן.


במסגרת לימודי מדעי המדינה שמתקיימים במכללה האקדמית עמק יזרעאל הסטודנטים יכולים לבחור בהתמחות יחסים בין לאומיים וממשל. התמחות זו מאפשרת להם לבחון לעומק סוגיות אקטואליות בזירה הבין לאומית והמקומית ולהתמקד בדיפלומטיה ובמדיניות בממשל הישראלי. הכלים הנלמדים בהתמחות יכולים לסייע לבוגרים לפתוח דלת לתפקידים משמעותיים בשירות המדינה ובשירות החוץ.


תכנית הלימודים


במהלך ההתמחות ביחסים בין לאומיים הסטודנטים מעמיקים בתהליכים מקומיים ובין לאומיים ושמים דגש על ענף הדיפלומטיה ובתהליכי קבלת החלטות במדיניות החוץ של מדינת ישראל.


הלימודים חושפים את הסטודנטים למערכות יחסים בין מדינות, לפעילותם של ארגונים בין לאומיים בתחום הפוליטי והחברתי ולארגונים במגזר השלישי. נוסף על כך, הם דנים בדרכים להתמודדות עם מצבים ביטחוניים שונים וכן סוקרים היבטים משפטיים של הזירה הבין לאומית. הם גם מנתחים תהליכי קבלת החלטות של פוליטיקאים ושל אזרחים ולומדים על תהליכי בחירות ועל שיקולים של בוחרים. כך הם סוקרים שינויים בחברה האזרחית ובתחום הממשל בשנים האחרונות ודנים באירועים אקטואליים מקומיים וגלובליים שדרכם ניתן להבין באופן מעמיק את תחום היחסים הבין לאומיים.


מתכונת הלימוד


היקפם של לימודי מדעי המדינה בהתמחות זו הוא כשלוש שנים, הלימודים מתקיימים בתכנית דו חוגית שאותה יש לשלב עם חוג נוסף. את הלימוד בהתמחות מתחילים כבר בשנה הראשונה לתואר.


הסטודנטים בהתמחות זו לומדים בקורסים עיוניים, בסמינרים וכן לוקחים חלק בהתמחות מעשית. ההתמחות חושפת אותם לפן הפרקטי של נושאים כגון דיפלומטיה וממשל והיא נערכת במשרד החוץ, בכנסת ובארגונים במגזר השלישי. דרך ההתנסות המעשית בהתמחות, הם יכולים לצבור ניסיון פרקטי ולהכיר הלכה למעשה מנגנונים פוליטיים ומדיניים בישראל.


נושאי הלימוד


בהתמחות נלמדים מגוון של נושאים, כגון:

 

  • מערכת הממשל המקומי
  • זכויות האזרח
  • גילוי אנרגיה ומדיניות חוץ
  • תנועות אזרחיות
  • תרבות, מדע ואידיאולוגיה
  • נשים בשלטון המקומי
  • רטוריקה ומיומנויות שכנוע
  • בחירות במדינת ישראל
  • דמוקרטיה והמלחמה בטרור
  • שירותי בריאות לאומיים
  • יחסים בין התקשורת למערכת הביטחון
  • מהפכנות בתכנון חברתי   
  • דיפלומטיה בישראל ושינויים במזרח התיכון   
  • ועוד


סגל הוראה


בראש ההתמחות עומד דוקטור לפוליטיקה, תחומי המחקר שלו מתמקדים בין היתר במהגרי עבודה, במשטר וחברה בישראל ובהתנהגות בוחרים. לצדו מלמדים בהתמחות מרצים מנוסים בזירה הפוליטית והמדינית, שכוללים שגרירים ויועצים.


על מוסד הלימוד


סטודנטים בלימודי מדעי המדינה במכללה האקדמית עמק יזרעאל יכולים לבחור בהתמחויות נוספות, כגון התמחות בביקורת פנימית וציבורית או התמחות תקשורת פוליטית. תכניות נוספות לתואר ראשון שנערכות במכללה כוללות לימודי כלכלה וניהול, לימודי קרימינולוגיה, לימודי סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, תואר ראשון בתקשורת, לימודי מערכות מידע, לימודי מדעי ההתנהגות, לימודי פסיכולוגיה, לימודי שירותי אנוש ועוד שלל מסלולים. בוגרי תכניות אלה יכולים להמשיך גם למסלולים השונים לתואר שני שנערכים במכללה.


תנאי קבלה


הקבלה ללימודים במכללה אפשריים בכמה מסלולים. ניתן להתקבל על סמך שקלול של הציונים בבגרויות ובפסיכומטרי, על סמך ציון פסיכומטרי בלבד לבעלי ציון גבוה או על סמך ממוצע ציוני הבגרות לבעלי ממוצע גבוה. לקבלת הפרטים המלאים לגבי תנאי קבלה מומלץ לפנות אל מוסד הלימוד.

 

תעודה


תואר ראשון במדעי המדינה BA מוענק לבוגרי התכנית על ידי המכללה האקדמית עמק יזרעאל.

עוד מסלולי לימוד - המכללה האקדמית עמק יזרעאל