תואר שני בהנדסת חשמל בהתמחות אלקטרואופטיקה במכון טכנולוגי חולון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בהנדסה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על HIT - תואר שני הנדסת חשמל ואלקטרואופטיקה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה בהתמחות אלקטרואופטיקה במכון הטכנולוגי חולון HIT


במכון טכנולוגי חולון HIT סטודנטים יכולים ללמוד בתואר שני בהנדסת חשמל בהתמחות אלקטרואופטיקה. זוהי אחת ההתמחויות המוצעות במסגרת תואר שני בהנדסת חשמל שמאפשרת לסטודנטים להתמקד בטכנולוגיות אופטיות בעולם הנדסת החשמל וללמוד לפתח ולתכנן פתרונות מתקדמים בתעשייה. הידע המתקדם שנרכש בתואר השני יכול לסייע לסטודנטים להכיר את הטכנולוגיות העדכניות והחדשניות בענף האלקטרואופטיקה ולפתח את מיומנויות המחקר ואת היכולות להתמודדות עם אתגרים בתעשייה.


תכנית הלימודים


במסגרת תכנית התמחות זו בתואר השני בהנדסת חשמל הסטודנטים מעמיקים בתחום האלקטרואופטיקה ובעיבוד תמונה. הם לומדים על תהליכי הדמיה רפואית, על יישומי תקשורת אופטית באמצעות סיבים, על פעילות מצלמות דיגיטליות ועל שלל טכנולוגיות נוספות בתחום האות והתמונה.


במוסד הלימוד פועלת מעבדה בתחום האלקטרואופטיקה שבה הסטודנטים נעזרים במהלך התכנית. דרך הניסויים במעבדה הם נחשפים לסוגי רשתות אופטיות וסיבים אופטיים, למקורות אינפרא אדום ולשימושיהם ברשתות סיבים אופטיים. כמו כן, הם לומדים כיצד נבנות מערכות להעברה של נתונים בעזרת הסיבים האופטיים ובוחנים כיצד לנצל את התכונות של הסיבים לבנייה של חיישנים לטמפרטורה, לחץ וגובה.

 


מתכונת הלימוד


היקפה של התכנית לתואר שני הוא כשנתיים, היא נלמדת במסלול לא תזה שבו עורכים עבודת גמר. שיעורים מרוכזים ביומיים במהלך השבוע, אחד מהם יום חול בשעות הערב והאחר יום שישי בשעות הבוקר. מספר קורסי בחירה מתקיימים בסמסטר קיץ.


במהלך התואר השני הסטודנטים לוקחים חלק בקורסי חובה ובקורסי בחירה בתחום ההתמחות וכן לומדים בסמינר מחלקתי. דרך הקורסים והסמינר הם יכולים לפתח ידע בתחום ההתמחות ולשכלל את דפוסי החשיבה הכמותית והמחקרית. נוסף על כך, הם עורכים פרויקט גמר יישומי שבו הם מתמודדים עם בעיות מן התעשייה בתחום האלקטרואופטיקה. הפרויקט יכול להיות מחקרי מעשי, שבו חוקרים תופעות הנדסיות במעבדה; פרויקט תיאורטי שבו עוסקים במחקר טהור בהנדסת אלקטרואופטיקה; או עבודה הנדסית שבה בונים דגם הנדסי שמציע פתרון לבעיה בתעשייה.


נושאי הלימוד


בין מגוון הנושאים הנלמדים במהלך ההתמחות נכללים גם התחומים הבאים:

 

  • סיבים אופטיים
  • מתמטיקה מתקדמת
  • תורת הקוונטים
  • עיבוד תמונה מתקדם
  • אופטיקה קוונטית   
  • פוטוניקה ואלקטרואופטיקה
  • ועוד
  • תקשורת אופטית והתקנים משולבים   
 


סגל הוראה


ראש תחום האלקטרואופטיקה במוסד הלימוד הוא חוקר בעל תואר דוקטור, שתחומי מחקרו מתמקדים באלקטרואופטיקה ובסימולציות ממוחשבים בתחום הפוטוניקה.


כמו כן, סגל המרצים של הפקולטה להנדסה כולל: חוקרת בעלת תואר דוקטור שמחקריה עוסקים בביו פוטוניקה ובטכנולוגיות לבישות בתחום הבריאות; חוקר בעל תואר דוקטור שמתמקד בתחום ההספק והרשתות החכמות; פרופסור שמתמקד במחקריו בתקשורת אופטית וננו פוטוניקה; וחוקרים רבים נוספים.


על מוסד הלימוד


במסגרת התואר השני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה של מכון טכנולוגי חולון הסטודנטים יכולים לבחור בתחומי התמחות נוספים ובהם התמחות בהנדסת תקשורת, התמחות בהספק וזרם חזק או התמחות במיקרו וננו אלקטרוניקה. כמו כן, ניתן ללמוד במכון לתואר שני בניהול טכנולוגי, תואר שני בטכנולוגיות למידה ותואר שני בעיצוב משולב. תכניות התואר השני מותאמות למעצבים, למהנדסים ולמנהלים שמעוניינים לקדם את הידע המקצועי, לצבור כישורים מחקריים ולפתח עצמם מבחינה מקצועית.


תנאי קבלה


תכנית זו מתאימה למהנדסים ולמדענים בתחומי הטכנולוגיה שברצונם להעמיק את הידע בתחום האלקטרו אופטיקה והנדסת החשמל ולרכוש מיומנויות מחקריות מתקדמות. יכולים להתקבל בוגרי לימודי הנדסת חשמל בממוצע של לפחות 80. במקרים מסוימים יכולים להתקבל מועמדים בוגרי מקצועות לימוד אחרים, באישור מוסד הלימוד ולאחר לימוד בקורסי השלמה.

 


תעודה


תואר שני M.Sc. בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה מוענק לסטודנטים שמשלימים בהצלחה את כל הדרישות במסלול, על ידי המכון הטכנולוגי חולון HIT.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: מכון טכנולוגי חולון HIT

עוד מסלולי לימוד - מכון טכנולוגי חולון HIT

כלים שיעזרו לך לבחור