בית המדרש תורה לשמה במכון שכטר

רוצה לדעת על לימודים בנושאי קורסים? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על שכטר - בית מדרש תורה לשמה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תכנית בית המדרש המסורתי "תורה לשמה" במכון שכטר למדעי היהדות


מבט משותף על היהדות


בית המדרש היה מאז ומתמיד מרחב ללימוד משותף ולדיון מעמיק במקורות היהודיים. בין אם דרך שיח בקבוצה ובין אם דרך לימוד בחברותא, הדיון בטקסטים היהודיים יכול לא רק לסייע לפרש ולבאר אותם, אלא גם לפתוח דלת לשיח עשיר ומשמעותי אודות סוגיות חברתיות חשובות בימינו אנו.


במכון שכטר למדעי היהדות מפעילים את התכנית הבית מדרשית "תורת לשמה". מסלול זה מתקיים במתכונת בית מדרש והוא מאפשר למשתתפים בו להכיר לעומק את המקורות היהודיים ולפתח דיון נרחב אודות המסורת היהודית, המורשת היהודית ועוד שלל סוגיות. בתכנית לומדים יחד סטודנטים ממגוון אוכלוסיות, מה שמסייע ליצור דיון מגוון ועשיר של תפישות שונות לגבי העם היהודי ואבני היסוד שלו. ניתן לשלב את תכנית בית המדרש יחד עם תכניות לימוד שונות שמתקיימות במכון שכטר לתואר שני במדעי היהדות.

 

  • מחפשים תכניות נוספות? קראו הכל על קורסים


תכנית הלימודים


משתתפים בתכנית תורה לשמה לומדים על שלל נושאים מרכזיים בארון הספרים היהודי. הם עוסקים בהיבטים בתלמוד, בחסידות, במדרש, בתפילות ובפיוטים, במקרא ובהגות. בין היתר, הם דנים בתהליכי פרשנות והגות שנוגעים לטקסטים היהודיים ובוחנים את השפעתם על הספרות, החברה והתרבות. הם עוסקים גם בנקודות ההשקה של סוגיות אלה ביהדות לחיינו היום.


דרך ההיכרות עם טקסטים ומקורות שונים, הם נחשפים לשלל קולות ודעות ולומדים לפתח את המחשבה ולהביע את נקודת המבט שלהם על סוגיות שונות במסורת היהודית. כמו כן, הם יכולים להציע חידושים ופרספקטיבות אישיות על שלל נושאים ולערוך שיח מעמיק על היבטים ביהדות. העיסוק בסוגיות ובטקסטים יכולים לסייע לסטודנטים לפתח חיבור אישי ליהדות ולבנות את הזהות היהודית שלהם באופן עשיר וחווייתי.


מתכונת הלימוד


תכנית תורה לשמה כוללת 13 מפגשים בעונה והיא מתקיימת בסתיו או באביב ונפתחת בתחילת כל סמסטר, במקביל ללימודים האקדמיים במכון שכטר. המפגשים בתכנית מתקיימים אחת לשבוע משעות הבוקר עד אחר הצהריים. המפגשים נערכים בקבוצות קטנות ובמהלכם יכולים המשתתפים לקחת חלק בלימוד בחברותם ולהשתתף בדיונים קבוצתיים באווירה פלורליסטית ופתוחה.


התכנית מאפשרת לשלב בין לימוד אקדמי לבין לימוד בית מדרשי. ימי הלימוד מורכבים משלוש יחידות, תחילה מתקיים סדר ושיעור תלמוד המחולקים לפי רות, לאחר מכן נלמדות סוגיות מארון הספרים היהודי ולבסוף מתקיימות קריאות בפרשת השבוע ודיונים ביקורתיים על מדרשים וסוגיות מן הספרות.


נושאי הלימוד


בתכנית בית המדרש לומדים על מגוון של סוגיות בעולם היהדות וביניהן הנושאים הבאים:

 

  • ניגונים, תפילות ופיוטים
  • מדרש אגדה
  • עקרונות בתהליך ההלכתי
  • ארון הספרים היהודי
  • פרשת השבוע בספרות העברית
  • סוגיות בתלמוד הבבלי
  • תשובות חסידיות לשאלות אמונה
  • יצירה מזרחית עכשווית    
  • פרשנות ומסורת אצל חז"ל ובציונות    
  • ועוד


סגל הוראה


סגל המרצים של תכנית תורה לשמה כולל מומחים מתחום המדרש בעלי ניסיון באקדמיה. ביניהם אפשר למצוא פרופסור שתחומי המחקר שלו כוללים את תולדות נוסח המקרא ותולדות הספרות המקראית; דוקטור המנהל מרכז להגות עכשווית ולחקר המחשבה היהודית; חוקרת שבוחנת סוגיות במחשבת חז"ל ובפמיניזם יהודי; חוקרת בעלת תואר דוקטור שעוסקת בספרות חז"ל ובאגדה; ומרצים נוספים.


על מוסד הלימוד


בית המדרש לרבנים של מכון שכטר נוסד בשנת 1984 על ידי התנועה המסורתית. מטרתו היא הכשרתה של מנהיגות רבנית שתוכל לפעול למען ערכים כצדק חברתי ושוויון ולקדם ערכים רוחניים וקהילתיים אשר שואבים מן ההלכה וממחשבת חז"ל. לאורך השנים הוכשרו עשרות רבנים בבית המדרש והם פועלים כיום במסגרות חינוכיות, חברתיות וקהילתיות מגוונות ברחבי הארץ.


מכון שכטר מציע תכניות לימודים מגוונות בתחום מדעי היהדות. ניתן ללמוד בו לתואר שני בהתמחויות ומסלולים שונים לקבלת תואר שני במדעי היהדות. בין התכניות שאפשר למצוא במכון שכטר אפשר למצוא תואר שני בתלמוד, תואר שני במקרא, תואר שני בחינוך יהודי, תואר שני באמנויות ביהדות, תואר שני במדרש ואגדה, תואר שני בפמיניזם ומגדר, תואר שני במחשבת ישראל ומסלולים נוספים. כמו כן, מתקיימות תכניות מיוחדות שמתאימות לסטודנטים שפועלים בתחום הקהילתי או בחינוך המשלב, אלה כוללות את תכנית משל"י, תכנת מקב"י, תכנית מעשה חשב ותכניות נוספות.

 


תנאי קבלה


תכנית זו פתוחה לסטודנטים שלומדים במכון שכטר וכן למי שאינם סטודנטים ומעוניינים להכיר מקרוס את מקורות היהדות ולהעשיר את הבנתם במסורת היהודית. אין צורך ברקע מוקדם כדי לקחת חלק בתכנית בית המדרש.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: מכון שכטר למדעי היהדות

כלים שיעזרו לך לבחור