תכנית מיתרים לתואר שני במדעי היהדות במכון שכטר

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על שכטר - תכנית מיתרים.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תכנית מיתרים לתואר שני במדעי היהדות במכון שכטר למדעי היהדות


היהדות משתלבת בחינוך


במכון שכטר למדעי היהדות פועלת תכנית "מיתרים", אשר מיועדת לאנשי הוראה מן החינוך המשלב ומקהילות משלבות. תכנית זו שמה דגש על חינך יהודי, דרך ראיית עולם משלבת והיא שואפת להעניק למורים ולאנשי ההוראה סל נרחב של כלים פרקטיים אותם הם יכולים ליישם במוסדות בהם הם פועלים.


התכנית פועלת כמסלול מיוחד במסגרת תואר שני במדעי היהדות שנלמד במכון שכטר. במכון רואים בקבוצת הלימוד המשותפת, אשר כוללת סטודנטים מרחבי הארץ וממגוון אוכלוסיות, כחלק מרכזי מן הלמידה, והוא מלווה את הלומדים מבחינה פדגוגית ואישית לאורך תקופת התואר השני. באמצעות הכלים הנרכשים בתכנית המוסמכים יכולים לפתח יוזמות ופרויקטים במוסדות החינוך ולהוביל תהליכי שיח וצמיחה ברוח היהדות בחינוך המשלב.


תכנית הלימודים


הסטודנטים בתכנית זו לתואר שני בוחנים מגוון של סוגיות בתחום החינוך היהודי, אשר רלבנטיות לחינוך המשלב. הם דנים בהיבטים חברתיים, תרבותיים ומגדריים אשר נובעים מטקסטים מארון הספרים היהודי בין היתר הם בוחנים גישות להתמודדות עם דילמות ואתגרים של אנשי החינוך המשלב וכן סוקרים את נקודת המבט של היהדות על תהליכים כפיתוח זהות יהודית ולכינון של דיאלוג עשיר בין קבוצות.


מתכונת הלימוד


תכנית מיתרים נערכת במסלול לא מחקרי לתואר שני, אשר מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה. המסלול נפרש על פני כשנתיים, כאשר שיעורים מתקיימים ביום אחד בשבוע, בשעות הבוקר ואחר הצהריים. במקרים מסוימים על הסטודנטים ללמוד גם בקורסי השלמה נוסף על קורסי התכנית, את הקורסים הללו ניתן ללמוד בחלקם באופן מקוון או בחודשי הקיץ.


הלימוד בתכנית מתקיים גם במתכונת למידת בית מדרש. בכל אחד מן הסמסטרים הסטודנטים לומדים קורס חובה וקורסי בחירה שונים, שעוסקים במגוון תחומים. כמו כן, בכל אחת משנות הלימוד אחד מן הקורסים הסמסטריאליים הוא קורס לא אקדמי שבו מתקיים שיח פנימי בתוך הקבוצה.


סטודנטים שלומדים בתכנית מיתרים יכולים לקבל מלגות לימוד. גובה המלגה מגיע ליותר מ - 50 אחוזים משכר הלימוד, והיא ניתנת במקרים שבהם הסטודנטים אינם זכאים להחזרי שכר הלימוד ממשרד החינוך. כמו כן, בתכנית מעניקים מלגת לימוד לסטודנטים שהם אנשי חינוך בבתי ספר שאותם מלווה הרשת.


נושאי הלימוד


במסגרת תכנית מיתרים הסטודנטים לומדים מגוון של נושאים, הנה כמה מהם:

 

  • ייצוגים חזותיים בציונות
  • דיאלוג בעולם חז"ל
  • תפילה במרחב הישראלי
  • ריבוי קולות במקרא
  • מוזיקה בקהילות המזרח
  • ארון הספרים היהודי
  • נשיות ונשים בספרות חז"ל
  • זהויות בעולם היהודי
  • עולמן של נשים יהודיות בתימן
  • הגות יהודית עכשווית
  • שירה, תפילה ומוזיקה בספר תהילים
  • מבוא לתורה שבעל פה    
  • התפתחותו של הפיוט בספרד וצפון אפריקה    
  • ועוד

 

על מוסד הלימוד


מכון שכטר מפעיל שלל מסלולים לתואר שני, מתוך מטרה לקדם מחקר ולימוד של מדעי היהדות באווירה פלורליסטית ושוויונית. בתכניות השונות לומדים יחד סטודנטים וסטודנטיות משלל אוכלוסיות וחוקרים יחד סוגיות מן היהדות ואת היישום שלהן בחיי היום יום בימינו. המכון מציע תכניות לתואר שני במדעי היהדות שניתן לשלב בהן חטיבה ראשית וחטיבה משנית. בין התכניות שמוצעות במכון אפשר למצוא תואר שני בתלמוד והלכה, תואר שני במקרא, תואר שני בלימודי ירושלים וארץ ישראל, תואר שני ביהדות ספרד וארצות האסלאם, תואר שני בלימודי אישה ביהדות, תואר שני בחינוך יהודי ותואר שני באמנויות ביהדות. נוסף על כך, פועלות במוסד הלימוד תכניות מיוחדות שמתאימות לעוסקים ביזמות חברתית וקהילתית אשר מעוניינים לקדם את השיח והעשייה החברתית דרך מושגים וכלים מן היהדות. תכניות אלה כוללות את תכנית משל"י, תכנית מקב"י, תכנית מרפא ותכנית מעשה חשב. המכון ממוקם בירושלים, בשכונת ניות.


תנאי קבלה


הקבלה לתכנית מיתרים כרוכה בראיון קבלה המשותף למכון ולתכנית וכן על המועמדים לעמוד בדרישות הסף הנדרשות לתואר השני במדעי היהדות במכון. כדי להתקבל, יש צורך בתואר ראשון BA בממוצע ציונים 80 ומעלה, כאשר בוגרי לימודי חינוך לתואר B.Ed. נדרשים לממוצע 85 לפחות כדי להתקבל. כמו כן, יש לעבור ראיון אישי לבדיקת ההתאמה לתכנית. תכנית מיתרים מתאימה למורים ולאנשי חינוך מן החינוך המשלב וכן לעובדים בקהילות משלבות.


תעודה


לסטודנטים אשר עומדים בכל הדרישות במהלך התכנית ניתן תואר שני MA במדעי היהדות מטעם מכון שכטר.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: מכון שכטר למדעי היהדות

כלים שיעזרו לך לבחור