רוצה פרטים על קורס משאבות תעשייתיות?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

קורס תחזוקת משאבות מים

רוצה לדעת על קורס משאבות תעשייתיות? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס משאבות ומערכות שאיבה לענפי המים, הבניין והתשתית


אבן שואבת בתעשייה


אחד הרכיבים המהותיים בכל מפעל, מתקן מים או מערכת ביוב הן המשאבות. מערכות שאיבה אלה קיימות בשלל סוגים וגדלים, כאשר ניתן למצוא בין היתר משאבות מכניות, אלקטרוניות וממוחשבות, שמטרתן העיקרית היא הנעתם של נוזלים והעברתם. מעבר לחשיבות הטכנית של המשאבות לתהליך הייצור והתפעול, יש להן גם השלכה ניכרת על הפן הכלכלי של פעילות המפעל, שכן תקלות שעלולות להתרחש במשאבות יכולות להיות כרוכות בהוצאות גדולות ביותר, לצד בזבוז גדול של חומרים ואנרגיה. היום משאבות משולבות במבחר של תעשיות, כגון תעשיית המים, התעשייה החקלאית, תחום המזון, התעשייה הכבדה ובתחום הבניין.


בתעשייה של היום יש סוגים רבים ושונים של משאבות, כאשר המגוון רק הולך ומתרחב לאור התפתחויות טכנולוגיות ושכלולים בציוד ובתהליכי העבודה. המשאבות השונות נבדלות ביניהן במאפיינים כגון שיטת השאיבה, נפח המשאבה ומטרתה. בכל מפעל או מתקן יש צורך לאמוד את המטרות והצורכים וכך לבחור את מערכות השאיבה אשר מותאמות ביותר ליעדים הללו, כדי שיסייעו לייעל את התפוקה ולהעלות את הרווחיות של המערכת הכוללת.


מהנדסים, הנדסאים, טכנאים ועובדים שפועלים בתחום המים ומעוניינים להעמיק את סל המיומנויות המקצועיות שברשותם, יכולים ללמוד בקורסים בתחום המשאבות ומערכות השאיבה. מדובר בהכשרות מקצועיות דרכן ניתן לבסס את הידע והכישורים ולהכיר את המערכות החדשניות והמתקדמות ביותר שמשולבות הים בתעשייה. דרך הניסיון והידע שנרכשים במהלך הקורס, המשתתפים יכולים לקדם את הקריירה ובמקביל להעניק ערך מוסף למפעלים ולארגונים בהם הם פועלים, דרך בחירה שקולה ונבונה יותר של מערכות השאיבה ועבודה נכונה יותר עמן בשטח.


למי מיועדים הלימודים


מסלול זה מיועד לאנשי מקצוע מנוסים בתחומי המים, הביוב או לחלופין בתחומי הבניין, התשתיות והאחזקה. הוא מתאים למגוון של בעלי תפקידים כגון מתכנני מערכות צנרת, יועצים בתחום המים, קבלני אינסטלציה, מנהלי אחזקה, מנהלי פרויקטים, קבלני צנרת, מנהלי מעבדות בתחום המים וכן עובדים בתאגידי ביוב ומים וברשויות מקומיות שמעוניינים לקדם את הקריירה ולהתמחות בתחום השאיבה. הוא מתאים גם למהנדסים מענפי הנדסה שונים, כגון הנדסת מים, הנדסת מזון, הנדסת מכונות והנדסת בניין.


תכנית הלימודים


במהלך קורס זה, המשתתפים רוכשים סל נרחב של מיומנויות מקצועיות בענף תחזוקת המשאבות ומערכות השאיבה. הם לומדים על סוגי המשאבות הקיימים בתעשייה, על אופן התחזוקה השוטף שלהן וכן על התמודדות עם תקלות נפוצות בתעשייה. לאורך הכשרתם, הם מתוודעים למושגים חשובים בענפים כגון מכניקה, הידראוליקה, אנרגיה והבטחת איכות, אשר רלבנטיים למנהלי ולמפעילי מערכות שאיבה במפעלים. דרך הידע הנרכש הם מקבלים נקודת מבט נרחבת על מכלול ההיבטים החשובים בתהליכי שאיבה, במטרה לבחור בסוג המשאבות לפי הצורכים של הארגון ויעדיו.


מתכונת הלימוד


הקורסים בתחום זה נפרשים על פני פרק זמן שנע בין חודשיים לחצי שנה. בחלק מן המוסדות הקורס מתקיים במתכונת קורס ערב שמותאמת לאנשים עובדים, במוסדות אחרים ניתן לבחור בין קורס בוקר להכשרת ערב. לרוב מתקיימים שיעורים פעם או פעמיים במהלך השבוע.


במהלך הקורס, המשתתפים לוקחים חלק בהרצאות עיוניות וכן בתרגולים מעשיים ובדיונים דרכם הם יכולים להכיר מקרוב את הכלים הנלמדים. חלק מן המוסדות עורכים גם סיורים לימודיים למפעלים ולאתרי שאיבה.


נושאי הלימוד


במהלך הקורס המשתתפים דנים במגוון של נושאים וביניהם גם:

 

  • משאבות צנטריפוגליות
  • שיטות הנעה
  • חיבורים במקביל ובטור
  • סיווג משאבות
  • סוגי משאבות ביוב ומים
  • אטמים מכניים
  • חומרים בבניית משאבות
  • צנרת ואביזרים
  • הפעלת משאבות ובדיקתן
  • משאבות ביוב טבולות
  • ארגון כניסת שפכים לתחנות
  • משאבות גלגלי שיניים    
  • הידראוליקה למערכות שאיבה    
  • ועוד


תנאי קבלה


תנאי הקבלה נוטים להשתנות בין המוסדות, ברוב המקרים מתקבלים בעלי ניסיון מקצועי בתחומי המים, הביוב והשאיבה ובענפים משיקים כגון פיקוח בנייה, איכות הסביבה, אינסטלציה, הנדסת מזון, ניהול פרויקטים בבנייה והבטחת איכות. חלק מן המוסדות מקבלים מועמדים בוגרי לימודי הנדסה או לימודי הנדסאים שיש ברשותם ניסיון בענפים אלה ואילו מוסדות אחרים מקבלים גם טכנאים ומועמדים שאין ברשותם תואר אקדמי, אך מחזיקים בניסיון מקצועי רלבנטי משמעותי. במקרים מסוימים, יכולים גם סטודנטים ללימודי הנדסת מכונות או הנדסת מערכות מים להשתלב בקורס במהלך הלימודים.


תעודה ואפשרויות תעסוקה


למשתתפים שמסיימים בהצלחה את הקורס ניתנת תעודת גמר מטעם המוסד המלמד. בחלק מן המקרים, על המשתתפים לעבור מבחני גמר או להגיש עבודה מסכמת כדי לקבל את הדיפלומה.


לאחר תום ההכשרה, ברשותם של הבוגרים יש מגוון כלים בעזרתם הם יכולים להתקדם בחברות ובגופים בתחומי המים, התשתיות האחזקה והצנרת. עם צבירת ניסיון בתפקידיהם הם יכולים גם להתקדם לניהול של צוותים ומערכות מים וביוב. הם יכולים להמשיך לפתח ולשכלל את הסמכתם דרך השתתפות בתכניות הכשרה מקצועית. בין ההכשרות הללו ניתן למנות קורס תחזוקת מערכות מים, קורס ניהול מערכות אינסטלציה, קורס ניהול מכוני שפכים, וכן קורסים להיכרות עם תוכנות ויישומי מחשב שיכולים לסייע למהנדסים ולמפעילי מערכות שאיבה. בתעשייה הדינמית והתחרותית של היום, עובדים שיש ברשותם כלים רבים יותר יכולים לפרוץ דרך ולקדם את הקריירה, בזכות הראיה הרב תחומית והמקיפה שלהם.


מוסדות

 

  • SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון - המרכז ללימודי חוץ: במרכז ללימודי חוץ של SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון ניתן לקחת חלק בקורס תכנון ומדידות אלמנטים במשאבות. היקפו של הקורס הוא כ - 10 מפגשים והוא מתאים במיוחד למהנדסים ולאנשי תעשייה שברשותם ניסיון בתחום המשאבות.

 

  • המכללה הטכנולוגית באר שבע: המכללה הטכנולוגית באר שבע מפעילה את המרכז להשתלמויות ולהכשרה, בו ניתן ללמוד במבחר קורסים ובהם גם קורס משאבות תעשייתיות. המסלול נפרש על פני כחודשיים והוא נלמד במסלול בוקר או כקורס ערב. בתחום החשמל והמכונות, ניתן ללמוד בקורסים נוספים כגון קורס חשמלאי מוסמך, קורס תחזוקת מערכות מיכון, קורס טכנאי מתקני קירור ומיזוג אוויר, קורס מכשור ובקרה, קורס הידראוליקה ופנאומטיקה, קורס מתקין גז טבעי מוסמך, קורס חשמלאי מתח גבוה ועוד. המכללה עורכת גם שלל תכניות לימודי הנדסאים בענפים מבוקשים במשק, כגון הנדסאי כימיה, הנדסאי אלקטרוניקה, הנדסאי תעשייה וניהול, הנדסאי מכונות, הנדסאי חשמל ותכניות לימוד נוספות.

 

  • המכללה הטכנולוגית רופין (עמק חפר): המרכז להשתלמויות של המכללה מציע קורס משאבות ומערכות שאיבה, שהיקפו הוא כ - 80 שעות לימוד ובו מתמקדים בהתמודדות עם תקלות במערכות שאיבה של תאגידי ביוב ומים עירוניים. במוסד זה מתקיימות הכשרות נוספות בתחום המים, כגון קורס תחזוקת מערכות מים, קורס אינסטלציה, קורס דוגמי מי שתייה, קורס דוגמי מי שופכין, קורס מתקיני מז"ח וקורס מיכון חקלאי. כמו כן, נלמדים קורסים בתחומים כגון ניהול, חשמל, מחשבים, רכב, אחזקה ואנרגיה אשר מאפשרים לרכוש כלים מקצועיים להתקדמות בתעשייה הישראלית.

 

  • מכללת מישלב (פרישה ארצית): בבית הספר למקצועות המים והתשתיות של מכללת מישלב אפשר ללמוד בקורס תחזוקת מערכות שאיבה, שמאפשר לאנשי מקצוע מנוסים בתחומי המים להכיר פתרונות מתקדמים וחדשים. המשתתפים יכולים לבחור בין קורס בוקר, שכולל כ - 10 מפגשים, לבין קורס ערב, שכולל כ - 14 מפגשים. במכללה ניתן למצוא עוד קורסים בתחום המים, כגון קורס ניקוי וחיטוי מערכות שתייה, קורס תכנון מערכות אינסטלציה, קורס מתקיני ובודקי מז"ח וקורס דוגמי מי נופש ומקוואות.

 

  • איגוד המהנדסים (פתח תקווה): איגוד המהנדסים מציע הכשרה מקצועית בתחום מערכות השאיבה שמיועדת למהנדסים ולהנדסאים מתחומי התשתיות והבנייה. הקורס, שכולל שבעה מפגשים בשעות הצהריים, מציע למשתתפיו כלים להבנת פרמטרים חשובים בעבודה מול יצרני משאבות והוא סוקר תהליכים וכלים שרלבנטיים לענפי הנדסת המים והתשתיות.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על קורס משאבות תעשייתיות?

רוצה לדעת יותר על קורס משאבות תעשייתיות?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד קורס משאבות תעשייתיות
שאלות הגולשים בנושא
קורס משאבות ומערכות שאיבה