תואר ראשון בתקשורת עם התמחות עיתונאות כתובה ודיגיטלית
רוצה לדעת על לימודי תקשורת ועיתונאות? אנחנו רוצים לעזור לך!
דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד.
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
תואר ראשון בתקשורת בהתמחות עיתונאות
מגיעים לכותרת הראשית
העיתון המודפס נחשב פעם לאחד מערוצי התקשורת המרכזיים ושימש במידה רבה כדרך העיקרית של אנשים להתעדכן באירועים האחרונים בארץ ובעולם. עם השנים חלו התפתחויות רבות במדיה וכך גם העיתונות שינתה את פניה. תכניות הטלוויזיה וכמובן האינטרנט אמנם לא הכחידו לחלוטין את העיתונים המודפסים אך הם בהחלט מהווים נתח עיקרי מעולם האקטואליה שלנו.
צרכני התקשורת של היום הם מתוחכמים מאי פעם. בעידן שבו המידע עובר תוך שניות דרך הרשתות החברתיות, העיתונאים צריכים להיות עם יד על הדופק ולהצטיין בדינמיות וביצירתיות רבה במיוחד. במציאות שבה כל אחד מאיתנו יכול ליצור תוכן עיתונאי, החל מרשומה בבלוג ועד לפוסט בפייסבוק, אפילו עצם הגדרת התפקיד של העיתונאים משתנה ללא היכר.
במסגרת התואר הראשון בתקשורת מציעים מספר מוסדות לימוד מסלול התמחות בעיתונות. המסלול בא להכשיר את הסטודנטים לתפקידי עיתונאים למגוון פלטפורמות במדיה. התלמידים מקבלים סל נרחב של כלים שיכולים לשמש אותם בעבודתם במערכות עיתונים, בערוצי תקשורת ובשלל אפיקים במדיה הדיגיטלית.
למי מיועדים הלימודים
תכנית זו מיועדת לבעלי זיקה לעולם המדיה, שמעוניינים להשתלב בענפי העיתונות, בין אם הכתובה ובין אם המשודרת או הדיגיטלית. עולם העיתונאות כולל בתוכו מגוון צדדים וכך יכול להתאים לאוהבי הכתיבה, הטלוויזיה, העריכה ויחסי הציבור.
תכנית הלימודים
במהלך מסלול התמחות זה הסטודנטים מכירים את מגוון ההיבטים שנוגעים לעבודה עיתונאית. כך הם דנים בתפקידי כתיבה, תחקירנות, עריכה ביצוע של ראיונות. הם גם בוחנים סוגים שונים של כתבות וסוקרים את תהליכי הפקתן. בהמשך, הם מתעמקים בשינויים שיצרה מהפכת הניו מדיה בעולם העיתונות. הם לומדים על עיתונות לפלטפורמות כמו מובייל ורשתות חברתיות וגם עוסקים בכתיבה לבלוגים.
מתכונת הלימוד
הסטודנטים יכולים לבחור בהתמחות בעיתונאות מהשנה השנייה ללימודיהם. במסגרתה הם משתתפים בקורסי חובה ובחירה וגם במספר סמינריונים. מלבד הלימודים העיוניים, מוקדש גם חלק מהמסלול להתנסות מעשית בעיתונות. כך משתתפים במפגשים עם אנשי תקשורת, בסדנאות כתיבה ועריכה ובסיורים לימודיים.
לקראת סיום התכנית הם גם לוקחים חלק בפרויקט מעשי כל כתיבה ועריכה בעיתונים או באתרי אינטרנט. חלק ממוסדות הלימוד מציעים גם התנסות פרקטית בכלי תקשורת שונים כמו עיתונים, מגזינים ומשרדי דוברות.
נושאי הלימוד
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
תנאי קבלה
למסלול העיתונאות מתקבלים החל משנת הלימודים השנייה. כדי להתקבל לתואר הראשון בתקשורת, יש צורך בבגרות מלאה ובציון בפסיכומטרי. מוסדות הלימוד דורשים לרוב בגרות באנגלית ברמת 4 או 5 יחידות בציון גבוה. ציון ההתאמה המבוקש משתנה בין המוסדות ונע בין 530 - 580. במקרים מסוימים בעלי ממוצע בגרויות גבוה יכולים להתקבל גם בלי פסיכומטרי.
חלק ממוסדות הלימוד מקבלים גם בוגרי לימודי הנדסאים שלהם ציונים גבוהים במבחנים החיצוניים. במקרים מסוימים, מועמדים שאינם עומדים ברף הדרישות מוזמנים למבחני מיון ולראיונות אישיים.
- מתקבלים או לא? קראו עוד על תנאי קבלה לתקשורת
תעודה
סטודנטים שעומדים בהצלחה בכל הדרישות במסלול זכאים לקבל בסיומו תואר ראשון בתקשורת BA שניתן על ידי מוסד הלימוד.
- מחפשים מסלולים בירושלים? תואר ראשון בתקשורת באזור ירושלים
היכן לומדים?
- המכללה האקדמית ספיר (שער הנגב, סמוך לשדרות): המכללה האקדמית ספיר מפעילה את מסלול ההתמחות "עיתונות בעידן הדיגיטלי" במסגרת התואר הראשון בתקשורת. כמו כן, ניתן לבחור גם בתואר ראשון בתקשורת בהתמחות תקשורת שיווקית, בתואר בתקשורת בהתמחות תקשורת דיגיטלית או בתואר בתקשורת בהתמחות רדיו.
- אוניברסיטת אריאל בשומרון: מלבד ההתמחות בעיתונות, מציע בית הספר לתקשורת של אוניברסיטת אריאל עוד ארבעה מסלולי התמחות. אלה כוללים תואר בתקשורת בהתמחות רדיו, תואר בתקשורת בהתמחות אינטרנט ומדיה חברתית, תואר בתקשורת בהתמחות קולנוע וטלוויזיה ותואר בתקשורת בהתמחות בתקשורת אסטרטגית.
אתה צריך להכניס לנוסחה (שאני מניחה שנמצאת באתר האוניברסיטה) את ציון הפסיכומטרי והבגרות (אם קיימים ואם לא אז את הציונים האפשריים) ולראות כיצד אתה יכול להגיע לציון ההתאמה הנדרש.
שיחה עם יועצת החוג יכולה גם היא לשפוך אור על המרכיבים של הנוסחה.
שרון