לימודי מדעי התזונה במכללה האקדמית אשקלון

שירות אישי - צור קשר
לימודי מדעי התזונה במכללה האקדמית אשקלון

לימודי מדעי תזונה B.Sc. במכללה האקדמית אשקלון


מזון למחשבה


למזון שאנו צורכים יש השפעה ישירה על התפתחותנו. הוא משפיע על בריאותנו, על ההרגשה הכללית ועל התפקוד היום יומי לאורך חיינו, מהילדות ועד הזקנה. הקפדה על תזונה היא קריטית במיוחד בגילים כגון שנות ההתבגרות, היריון או הגיל השלישי. בעולם הדינמי והמתקדם בו אנו חיים היום אנו עדים לשכלולים ולפיתוחים חדשניים בעולם המזון אך גם להתגברות מגפות עולמיות כמו סכרת, השמנה ומחלות לב, שמאיימות על האוכלוסייה ובריאותה.


מסיבה זו יש חשיבות רבה למומחים בתזונה, שיכולים להדריך את הציבור ולסייע לקהילה במעבר לחיים בריאים יותר. בית הספר למדעי הבריאות במכללה האקדמית אשקלון מציע תכנית לימודי מדעי תזונה. מסלול זה מיועד לאנשים שמעוניינים לפתח קריירה בתחומי התזונה והדיאטה ולהשתלב במערכת הבריאות בישראל. המסלול יכול להתאים גם לעובדי מערכת הבריאות שמעוניינים לבסס את השכלתם באופן אקדמי כדי להתקדם בעבודתם. בפני בוגרי התואר פתוחות שלל אפשרויות תעסוקה במגזר הציבורי והפרטי. בין היתר, הם יכולים לעסוק במחקר ובפיתוח של מוצרים תזונתיים, בענפי ההסעדה ובטיחות המזון ובייעוץ לקבוצות, למשפחות וליחידים בנושאי התזונה הנכונה.


תכנית הלימודים


לאורך התכנית הסטודנטים מבינים לעומק את תחומי מדעי התזונה הקלינית, הקהילתית והטיפולית. הם לומדים על שיטות מחקר שונות ועל דרכים לקידום בריאות הסביבה והציבור וכך סוקרים גם גישות להבטחת רווחה תזונתית, כלכלית וקהילתית של אוכלוסיות מגוונות. נוסף על כך הם דנים בשירותי תזונה לאוכלוסיות ייחודיות כגון אנשים עם צרכים מיוחדים או מתמודדים עם תנאי עוני.


התכנית משלבת מספר ענפי מחקר, ביניהם מדעי החברה, מדעי ההתנהגות ומדעי הטבע כדי להעמיק בהיבטים המגוונים בעיסוקם של תזונאים קליניים וקהילתיים. המסלול משלב גם לימודי מתודולוגיה בענפי אוריינות התזונה והמידענות, שבאים להכשיר מומחים להדרכה בשירותים הקהילתיים ובפלטפורמות מדיה שונות, בהן גם הרשתות החברתיות.


מתכונת הלימוד


תכנית זו כוללת קורסי ליבה והתמחות, וכן קורסים מתודולוגיים שמאפשרים לסטודנטים להתנסות הלכה למעשה בענפי הבריאות והתזונה בצורה אמפירית. התרגול המעשי מתקיים במעבדות ומאפשר להכיר את עבודת התזונאים לעומק. ההוראה מתבצעת בקבוצות קטנות וכך הסטודנטים זוכים לתשומת לב מן המרצים וראש החוג ומקבלים הזדמנות להביע את עצמם.

 

התנסות במטבח הלימודי

 

אחד מהרכיבים החשובים בלימודים הוא שימוק ערכים בריאותיים ותזונתיים של מזון. הסטודנטים בשנים ב' ו - ג' מתנסים במטבח לימודי וכך מכירים את תורת המזון. הם לומדים על החומרים הפעילים ועל צורות עיבוד בחקלאות, בתעשייה ובהכנה ביתית ודנים כיצד צורות עיבוד אלה משפיעות על הרכב ותכונות המזון המעובד.

 

סדנאות עם אנשי רפואה, מחקר ובריאות

 

המכללה פיתחה סדנאות מומחים אליהן מגיעים בכירים מן הארץ ומהעולם. דרך הסדנאות הסטודנטים בשנה ג' נחשפים לתחומי מומחיות מגוונים וכך לומדים את דרך החשיבה ומהות תחומי התזונה הרבים כגון מחקר, יישום וטיפול.


נושאי הלימוד


בין הנושאים הנלמדים במסגרת התואר נכללים גם:

 

  • שירותי הסעדה ציבורית
  • מצבי עוני חברתי ותזונתי
  • ניהול קהילתי לגיל השלישי
  • רווחה חברתית בגישה קהילתית
  • אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים    
  • שיטות מחקר
  • בריאות הציבור
  • אוכלוסיית הגיל הרך
  • קידום בריאות האדם    
  • ועוד


סגל הוראה


בראש המסלול עומדת דיאטנית קלינית בעלת תואר פרופסור. המרצים בתכנית כוללים מגוון של מומחים בענפי התזונה השונים ובבריאות הציבור.


על מוסד הלימוד


במכללה האקדמית אשקלון מתקיימות שלל תכניות לתואר ראשון ולתואר שני. אלה מוצעות בתחומי המדעים השונים כגון מדעי החברה, מדעים מדויקים, ומדעי הטבע, במטרה לסייע לבוגרים להשתלב בשוק העבודה הישראלי. בית הספר למקצועות הבריאות במכללה מפעיל גם מסלול לימודי סיעוד ומסלול לימודי בריאות הציבור.


תנאי קבלה

 

דרישות הסף כוללות הצגת בגרות בממוצע 90 ומעלה וכן פסיכומטרי בציון 550 ומעלה.

 

חריגים:

  • ממוצע בגרות 90 ומעלה וגם - פסיכומטרי 520, וגם - ראיון קבלה.
  • ממוצע בגרות 95 ומעלה, וגם - ראיון קבלה, וגם - התייחסות למקצועות מדעיים בבגרות (כימיה, ביוטכנולוגיה, ביולוגיה) מוגבר אחד לפחות ברמת 5 יחידות בציון 75 ומעלה.

 


תעודה


סטודנטים שעומדים בכל חובות התכנית ומסיימים אותה בהצלחה מקבלים תואר ראשון B.Sc במדעי התזונה שניתן על ידי המכללה האקדמית אשקלון.

עוד מסלולי לימוד - המכללה האקדמית אשקלון