לימודי הוראת תנ"ך במכללה האקדמית דוד ילין

רוצה לדעת על לימודים בנושאי לימודי חינוך לתעודה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על דוד ילין - הוראת מקרא.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי הוראת מקרא במכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין


עבודת קודש


הוראת מקצוע התנ"ך היא חובה בכל בתי הספר היסודיים והעל יסודיים ברחבי ישראל. הסיבה העיקרית לכך היא כיוון שהמקרא מהווה תשתית לערכים יהודיים ואנושיים כאחד. באמצעות סיפורים, נבואות ושירים, מצליח עולם המקרא להנחיל מסרים חשובים ביותר לאזרח היהודי ישראלי ובהם קבלת האחר, עזרה לזולת וערכי משפחה.


החשיבות שבהוראת התנ"ך היא מהותית כיוון שתלמידים זקוקים למורים כדי לקרוא, להבין, לפרש ולנתח את הכתוב במקרא. מורים לתנ"ך מסייעים לתלמידים לפתח חשיבה עצמאית משלהם תוך דיון והבנה מעמיקה בערכי היהדות. המכללה האקדמית לחינוך על שם דוד ילין מקיימת מסלול לימודי חינוך המשולב עם תעודת הוראה, בהתמחות הוראת מקרא. מסלול זה יכול להתאים לאנשים בעלי זיקה לחינוך, לספרות המקרא וליהדות.

 


תכנית הלימודים


מטרת התכנית היא להקנות לסטודנטים התמחות בהוראת המקרא במסגרות חינוכיות שונות. הסטודנטים לומדים נושאי תשתית ומתמקדים תחילה באספקטים חינוכיים שונים, כמו פסיכולוגיה של ילדים ומתבגרים, סוציולוגיה של החינוך ועוד. בהמשך, הם מעיינים עמוקות בעולם המקרא ובמגוון סוגיות ערכיות וחברתיות שעולות ממנו. כמו כן, הם דנים בהוראת המקרא, תוך מתן דגש על מיומנויות לעיון עצמאי, פיתוח חשיבה ופרשנות אישית ולמידה בינתחומית.


מתכונת הלימוד


תכנית זו ללימודי חינוך נמשכת כארבע שנים. על הסטודנטים לבחור מסלול ושני חוגי התמחות. המסלולים מגדירים את שכבת גיל התלמידים, בעוד חוגי ההתמחות הם המקצועות בהם הסטודנטים רוצים להתמחות בהוראה. כמו כן, ישנם מסלולים שמאפשרים ללמוד התמחות אחת. השיעורים משלבים למידה עיונית בהתנסות מעשית נרחבת, הכוללת סיורים מודרכים ומפגשים עם חוקרים. השנה הרביעית ללימודים מוקדשת כולה להתמחות בהוראה (סטאז').


נושאי הלימוד

 

  • המקרא בראי חז"ל
  • כבוד האדם במקרא
  • פסיכולוגיה חברתית
  • פילוסופיה של החינוך
  • מחקר איכותני וכמותי
  • פסיכולוגיה התפתחותית    
  • שיר השירים
  • החוק במקרא
  • ספרות חכמה
  • רב תרבותיות
  • חינוך וסוציולוגיה    
  • ועוד


על מוסד הלימוד


המכללה האקדמית דוד ילין מציעה מסלולים שונים לסטודנטים שמעוניינים להמשיך ללימודים מתקדמים בחינוך ובהוראה. ישנה תכנית לתואר שני M.Ed. בחינוך בהתמחויות רבות, כגון הוראה ולמידה, מידענות-ספרנות במערכות חינוך, ושילוב תלמידים עם ליקויי למידה וקשיי התנהגות. כמו כן, ישנה תכנית לתואר שני M.Teach, המשולב עם תעודת הוראה. המסלול מיועד לאקדמאים בעלי תואר ראשון במקצועות שנדרשים על ידי מערכת החינוך.

 


תנאי קבלה


מועמדים מתקבלים על סמך ציון משוקלל של 525 לפחות בתעודת הבגרות ובפסיכומטרי. הנרשמים נדרשים בממוצע בגרויות של 85 לפחות וציון פסיכומטרי של 475 ומעלה. מועמדים בעלי תעודת בגרות איכותית שעומדת בתנאי המכללה רשאים להירשם ללא צורך בהצגת הציונים בתעודת הבגרות.


תעודה


סטודנטים שעומדים בהצלחה בחובות האקדמיים של התכנית ומשלימים את תקופת הסטאז', זכאים לתואר ראשון בחינוך B.Ed. ולתעודת הוראה.


אפשרויות עבודה


הבוגרים יכולים להשתלב במערכת החינוך ובמוסדות חינוכיים שונים ברחבי הארץ בתור מורים למקרא.

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: המכללה לחינוך ע"ש דוד ילין

עוד מסלולי לימוד - המכללה לחינוך ע"ש דוד ילין

כלים שיעזרו לך לבחור