רוצה פרטים על הנדסאי מול מהנדס?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

ההבדל בין מהנדס להנדסאי - כל ההבדלים בין לימודי הנדסאים ללימודי הנדסה

רוצה לדעת על הנדסאי מול מהנדס? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מה ההבדלים בין לימודי הנדסה ללימודי הנדסאים?


מה כדאי ללמוד?


התעשייה הישראלית מושתתת על עבודתם של מהנדסים והנדסאים. שני מקצועות אלו נראים אולי דומים זה לזה, אך למעשה קיימים הבדלים מהותיים בין שני מסלולי הלימוד. לימודי ההנדסאי ולימודי ההנדסה שונים מבחינות רבות כגון משך הלימודים, התכנים הנלמדים, תנאי הקבלה וכמובן השכר ואפשרויות התעסוקה בתום הלימודים. בחירה בין שני התכניות תוביל לתפקידים ולפרויקטים שונים בענפי התעשייה וההייטק המבוקשים.


אם אתם מתלבטים בין לימודי הנדסאי ללימודי הנדסה, כדאי לשקול את נקודות הדמיון והשוני ולהביא בחשבון את מסלול הקריירה שאתם מכוונים אליו. כך תוכלו לבחור את תכנית הלימודים שמתאימה ביותר לכם ולצרכיכם.


אלו ההבדלים המרכזיים בין לימודי הנדסאים ללימודי הנדסה:


תכני הלימודים


הן בלימודי הנדסאי והן בלימודי הנדסה ניתן להתמחות בהתמחויות דומות. כך למשל, בין התחומים המבוקשים ניתן למנות הנדסאי חשמל והנדסת חשמל, הנדסאי תעשייה וניהול ולימודי הנדסת תעשייה וניהול והנדסת תוכנה והנדסאי תוכנה.


לימודי ההנדסה נחשבים למורכבים ונרחבים יותר מלימודי ההנדסאים, שמתאפיינים במסלול פרקטי מאוד. תחילתם של לימודים ההנדסה מוקדשת בדרך כלל ללימוד תיאורטי של מקצועות מדעיים שונים כמו מתמטיקה, תכנות ופיזיקה. בשנים המתקדמות יותר מתמקדים בהיבטים מעשיים יותר של התחומים ההנדסיים.


במהלך לימודי ההנדסאים מקדישים תשומת לב לפעולתם של מנגנוני ייצור, להפעלת ציוד טכנולוגי מתקדם ולתפעול של מפעלים ומוסדות תעשייה יחד עם צוותי מהנדסים. יש לציין שגם תחילתם של לימודי ההנדסאים מוקדשת ללימודי הבסיס הטכניים והמדעיים.


משך הלימודים ומתכונתם


לימודי ההנדסאים קצרים מלימודי ההנדסה עקב האופי הממוקד שלהם, ושאיפתם להכשיר את הבוגרים למציאת עבודה במהירות. בעוד לימודי ההנדסה נמשכים כארבע שנים, אורכם של לימודי ההנדסאים הוא כשנתיים בלבד, כאשר ישנם מסלולים ארוכים יותר, למשל לימודי הנדסאי אדריכלות שנמשכים כשלוש שנים.


יש לציין כי הן בלימודי הנדסאים והן בלימודי ההנדסה ניתן ללמוד במסלול לימודי ערב, שמותאם לצרכים של סטודנטים עובדים. לימודי הבוקר כוללים בין ארבעה לחמישה ימי לימוד בשבוע ולימודי הערב מרוכזים בשני ערבים בשבוע ובימי שישי.

 


תנאי הקבלה


באופן כללי, תנאי הקבלה ללימודי ההנדסה מחמירים וגבוהים יותר מאשר תנאי קבלה ללימודי ההנדסאים. במרבית מוסדות הלימוד, דרישות הקבלה להנדסה כוללות תעודת בגרות מלאה בממוצע ציונים גבוה וציון פסיכומטרי שבין 500 - 620. מוסדות הלימוד שמים דגש על המקצועות הריאליים בתעודת הבגרות, יש צורך בבגרות במתמטיקה ברמת 4 או 5 יחידות לימוד ובגרות בפיזיקה ברמת 5 יחידות.


לעומת זאת, ללימודי ההנדסאי ניתן להתקבל על סמך בגרות מלאה ואף בגרות חלקית, שבה בגרות במתמטיקה ברמת 3 יחידות, בגרות באנגלית ברמת 3 יחידות ו2 יחידות בגרות בעברית. המוסדות מציעים גם מכינות טכנולוגיות לאלו שאינם עומדים ברף.


מוסדות הלימוד


לימודי הנדסאים מתקיימים במכללות טכנולוגיות ברחבי הארץ. אלו כוללות בין היתר את מכללת אורט סינגאלובסקי, המכללה הטכנולוגית תל חי, המכללה למינהל והמכללה הטכנולוגית כנרת. כמו כן, מוסדות אקדמיים שונים מפעילים יחידות לימודי הנדסאים.


לימודי הנדסה מתקיימים באוניברסיטאות ובמכללות הגדולות בארץ. בין המוסדות נמנים הטכניון, המרכז האקדמי רופין, מכללת אפקה, SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, מכללת עזריאלי ואוניברסיטת אריאל בשומרון.


סוג התעודה


סטודנטים שמסיימים לימודי הנדסה זוכים בתום לימודיהם לתואר ראשון B.Sc. מטעם המוסד המלמד. בתום לימודי הנדסאים מקבלים דיפלומה ממשלתית מטעם מה"ט, המכון להכשרה בטכנולוגיה ובמדעים. בשני המסלולים יש צורך לעבור בחינות מסכמות ולהגיש פרויקט כדי לקבל את התעודה או התואר. בוגרי שני המסלולים יכולים להירשם בפנקס המהנדסים או ההנדסאים.


יש לציין כי מוסדות הלימוד מאפשרות לבוגרי לימודי הנדסאים שמעוניינים בכך להשלים את השכלתם לקראת קבלת תואר מהנדס, מה שכרוך כמובן גם בשדרוג מבחינת תפקידים ושכר. מסלולי השלמה מהנדסאי למהנדס מיועדים להנדסאים מצטיינים בעלי הישגים גבוהים ונמשכים לרוב כשלוש שנים.

 


שכר ודרישה בשוק העבודה


בתעשייה הישראלית קיימת דרישה רבה להנדסאים ולמהנדסים כאחד. אופיים של לימודי ההנדסאי והמשך הקצר שלהם בא להכין את הבוגרים להשתלבות מהירה בשוק. ניתן לומר כי בהשוואה למסלולי הכשרת טכנאים ולימודי תעודה, בפני בוגרי הנדסאים פתוחים תפקידים רבים ורווחיים יותר.


באופן כללי, מהנדסים זוכים למשכורות גבוהות יותר מהנדסאים. שכר ההנדסאי למתחילים הוא בין 5,000 - 7,000 שקלים. ככל שצוברים ניסיון עולה השכר וכך לאחר כ - 5 שנים ניתן להגיע לשכר שבין 8,000 - 15,000 שקלים.


השכר ההתחלתי למהנדסים מתחילים משתנה לפי תחום ההכשרה ונע בין 5,500 - 20,000 שקלים. לאחר כחמש שנות ניסיון עולה שכר המהנדס ל - 13,000 - 35,000 שקלים לחודש בערך. השכר הגבוה ביותר הוא בענפים כמו הנדסת תוכנה, הנדסת חשמל והנדסת ביוטכנולוגיה.

 

כך למשל מתלבטים בין הנדסאי או מהנדס תוכנה יכולים לשים לב להבדלים ברמות השכר לאחר סיום הלימודים או ההכשרה, בדרך כלל הבדלים אלה משמעותיים בעיקר בהשתלבות בתפקיד ראשון ובשנים הראשונות במקצוע. לאחר מכן ניתן להגיע לשכר גבוה יותר.


מעמד חוקי


מבחינת סמכות ונהלי העבודה, מהנדסים מורשים לבצע פרויקטים גדולים ומורכבים יותר מהנדסאים כפי שמוגדר כחוק. בדרך כלל, הנדסאים מורשים לחתום על תכניות בהיקף מצומצם יותר. כמו כן, קיימות עבודות פיקוח שנמצאות מחוץ לסמכות ההנדסאים, אותן מורשים לבצע רק מהנדסים מוסמכים. בפרויקטים רבים פועלים ההנדסאים תחת פיקוחם של מהנדסים.

שירות אישי חינם

צריך פרטים על הנדסאי מול מהנדס?

רוצה לדעת יותר על הנדסאי מול מהנדס?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
העדפה להנדסאי או מהנדס
דרישה בשוק - הנדסאי או מהנדס בניין?